|
VİESSMANN VİTODENS 100W Kullanıcıları
-
-
Merhaba,modülasyon yapması için oda termostadı mı gerekli ? teşekkürler.. -
modülasyonlu oda termostatı olmadan modülasyon yapar ama tesisat suyuna göre modülasyon yapar bu başka tür bir modülasyon
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
merhaba, konuyu hortlatayım dedim malum kış geldi :)
evde bu kombiden kullanıyorum. dubleks evde oturuyorum ısıtma tesisatı yerden ısıtma, brüt 300 m2, üst kat tamamen kapalı olarak kullanıyorum. öncelikle oda termostatı olmadan kullandığımı belirteyim, tesisat suyunu gündüzleri 35 derecede akşam saat 7-8 den sonra da 40 dereceye alıyorum. gündüzleri neredeyse hiç yakmıyor, akşam derece artırımından sonra ise günlük ortalama 6 ile 8 m3 yakıyor bu havalarda (dün gece 35 derece de bıraktım mesela 3 m3 yaktı). yaşadığım şehirde sıcaklık geceleri 8-10 derece arası gündüzleri 19-21 derecelerde. bu şekilde kullanımda oda sıcaklığım 21-23 derece arasında oluyor, (gece gündüz sıcaklık farkından dolayı) yani tişörtle oturabiliyorum üşümeden bu da bana yetiyor.
öncelikle şunu sorayım, gösterge panelinde dış hava sıcaklığı görünmüyor bu normal mi? termostat bağlanınca mı aktif hale geliyor? bir de bu sıcaklıklarda bu yakıt tüketimi normal mi? ısıttığım net alan yaklaşık 100 m2 civarında.
bir de Vitotrol 100 UTDB termostatla sağlayacağı modülasyon, yakıt tüketimimde çok fark eder mi ? malum cihaz 1000 tl üzerinde, değer mi? ayrıca bu termostatı akıllı telefona bağlayabiliyor muyuz?
-
dış hava sıcaklığını görmeniz için dış hava sensörü bağlamanız lazım. tüketiniz normal ama kış sezonunun ortasında artacak bence oda termostatı kullanın hatta termostatik vanalar
Peki hocam bu vitotrol 100 utdb daha verimli modülasyon mu sağlar yoksa daha uygun fiyatlı kombiye uyumlu termostat alsak aynı işlevi görür mü? Bu dış sıcaklık sensörü de ayrı aparat sanırım, vw grubu araçlardaki mantık bunda da geçerli sanki, ah şu Almanlar :) paran kadar konfor sunmayı hayatın her köşesine indirgemişler..
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
vitotrol, modülasyonlu mu yoksa on/off kombiye aç kapa mı yaptırıyor mu bilmiyorum yıllardır kombi bölümündeyim çok az bilinen bir o.t ne desem yalan olur ama piyasada çok güzel o.t ler var on/off
dış hava sensörünü viessmann servisinden alacaksınız tak çalıştır bir alet değildir. kombiden parametre ayarı gerekli
o zaman işte kombinin ekranından dış havayı görebilirsiniz kombinin kazan sıcaklığını dhs kendisi ayarlar o şekle girecek kombi. güzel havalarda kazan sıcaklığını düşürecek soğuk havalarda arttıracak siz kombiden artı ve eksi müdahele edemezsiniz haberiniz olsun
Anladım hocam, teşekkürler cevaplar için. 👍 -
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- kartlı su sayacı su akmıyor
- havayı kurutmayan ısıtıcı
- projesiz kombi değişimi cezası
- baymak lambert lpy 24 fi yoğuşmalı-kombi yorumları
- doğalgaz havalandırma menfezi kapatılırsa ne olur
- az yakan elektrikli ısıtıcı tavsiye
- ısı pompası nedir
- en iyi elektrikli şofben hangisi
- en iyi kombi markası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X