Şimdi Ara

Viessmann Vitopend 100 İçin ODA TERMOSTATI TAVSİYESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
7
Favori
53.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum senin aldığın general ht300 oda termostatından bende almayı düşünüyorum fakat
    bağlantıyı nasıl yapacağız.Sen yaptığını söylemişsin ama yardımcı olursan sevinirim kardeşim.
    viessmann vitoped 100 kombi var bendede.
  • Baglantiyi bulursaniz lutfen bizimle de paylasin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam youtube girip orada intek ticaretin videosu var.ordan yola çıkarak ben de siemens rev17 kendim bağladım.
    yine de kısaca tarif edeyim.
    önce kombinin alt kısmının ön kısımlarının sağ ve sol köşelerine doğru 2 adet vida var onları gevşetiyoruz.
    2- kombinin üst kısmının arka tarafına doğru 2 klips var onları çıkarıyoruz.
    3-kombinin dış kabı boşa çıkıyor onu çıkarıyoruz.
    4-kombinin ekranının bulunduğu kısmın kenarlarındaki klipsleri gevşetip öne eğiyoruz
    5-eğdiğiz beyin kısmının siyah kutusunu yan taraflarındaki klipsleri gevşeterek çıkarıyoruz.
    6-orada L L1 L2 kısımda L ile L1 arasında kablo var onu çıkarırsınız.(bu andan itibaren kombi çalışmaz)
    gerisini oda termostatınızın kablolu kablosuz olmasına göre işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
    anlayamadığınız kısmı pm den sorarsanız elimden geldiğince yardımcı olurum.
    ilk defa böyle birşeyi denedim. korkacak birşey yok çok kolay

bu arada kombiye gelen elektriği kesmeyei unutmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: sserin

Kombilerde öncelikli tercih "modülasyonlu oda termostatı" olmakla beraber, Viessmann Vitopend serisi kombide (kartında) modülasyon özelliği yoktur. Zaten kombi kullanım kılavuzu açıklamasında da bunu yazar.

Vitodens 100 modelinde modaülasyon özelliği varmı bilyomusunuz ? oda termostatı alıcam modülasyonlu olup olmaması fark edermi ?
  • sserin S kullanıcısına yanıt
    Kendi sitesinde tam modülasyon özelliği olduğu yazıyor. siz nasıl anladınız modülasyon olmadığınız?

Vitopend 100-W'nin üstünlükleri
    Mahal ve kullanma suyu ısıtması için yüksek verimli kombi cihazı.
    Tam modülasyonlu kısmi ön karışımlı brülör sayesinde zararlı madde emisyonu düşük yanma.

http://www.viessmann.com.tr/tr/Apartmanlar/ueruenler/gaz_yakitli_dusuk_sicakli_kazani/Vitopend_100_W_WH1D.html
  • keremyucel K kullanıcısına yanıt
    Bahsi geçen modülasyon başkadır.
    Sizin link verdiğiniz yerde anlatılan şudur:
    Isıtma sistemi soğukken, kombi yüksek alev seviyesinde ısıtmaya başlar. Sistem suyu ısındıkça alev boyu küçülür. Bu olaya modülasyon denir.

Bizim bahsettiğimiz modülasyon ise şudur:
    Dış hava sıcaklığına göre kombi, kazan sıcaklığını kendi ayarlar. Tabi bunun için dış hava sensörü bağlanması gerekir.
    Ayrıca modülasyonlu oda termostatları ile open-therm protokolü ile haberleşir. Kullanıcı oda sıcaklığını düşürmek istediğinde, kombi kazan sıcaklığını da kendi ayarlar. Kendine bir yanma eğrisi belirler. Hatta siz kombi kazan sıcaklığını kombi üzerinden yüksek bir değere bile ayarlasanız, sizin ayarınız geçersiz olur. Kombi kendi ayarını kullanır. Ayrıca bu tip oda termostatları ile kullanma suyu sıcaklığını da kontrol edebilirsiniz.

Sanırım yeterli olmuştur.
  • Teşekkürler hızlı cevap için Açıkçası çok detaylı bilgim yok diğer konu başlıklarında da tam açıklayıcı birşey bulamadım. Tani kimisi termostat ile modülasyonu bağdaştırmış. Bana görede olay tamamen istatistik ve veri girdisinin işlemci tarafından yorumlanması.

Mesela ben vitopend 100 kombiye sahibim , siemens rev 24 aldım termostat olarak.termostatın komutlarına kombinin ne kadar yanıt verebileceğini araştırırken buralara geldim. Belkide düz manualtermostatta işimi görürdü sadee. Umarım biraz konforu artırabiliriz.
    rev-24 çok iyi bir seçim. Bu termostat on/off çalışır. Yanması gereksiz ise kombinizi beklemeye alır. Tasarruf mutlaka olur. Ancak konforunuz artacaktır. Ancak kombi sıcaklık ayarınızı 60C ye ayarlayın. Düşük ayarlamanız verimi düşüreceğinden, gaz sarfiyatınızı arttırır.
  • Teşekkürler tekrar, aslında bebeğimiz oldu. Alma sebebim oda sıcaklığının 24 derecede sabit tutup bebeğin etkilenmemesini sağlamak.
    Açıkçası tasarruf olarak beklentim yok.bir tek şundan bir tasarrufum olabilir. zaten kışın ev 23 derecenin altına inmiyor ama daha soğuk havalarda kombinin kademesini artırıyoruz
    bu seferde 25 dereceye çıkyor sonra gidip kısmak zorunda kalıyoruz. burada boşuna terlememiş ve enerji harcamamış olabiliriz.

Forumda dikkatimi çekti birçok arkadaş sanırım termostatın başlı başına tasarruf yapabileceğini düşünüyor.
    Mesela odası zaten 20-21 derece olan birinin termostatı alıp 23'e açtığında tasarruf beklemesi anormal bir durum. ne kadar kalori o kadar doğalgaz bir bakıma :)
    Umarım bizim kon****da artar bende burdan paylaşırım yorumlarımı.
    Konforunuzun artacağı kesindir.
    Termostat olmadan 22C olan ev, termostatla 24C ye getirilirse normal şartlarda tasarruf beklenmez.
    Ancak gözden kaçan bir durum var. Hermetik kombilerde kombi sıcaklığı yüksek değerlere ayarlanırsa, (55,60,65,70 gibi) kombinin verimi artar.
    Bu da harcanan gazdan daha fazla faydalanmak demektir.
    Ancak bu kullanım şekli, termostatla mümkündür. Termostatsız ev sıcaklığı çok artacaktır. Ayrıca faturada kabaracaktır.

Ben şunu açıkca söyleyebilirim.
    Termostatsız, 45C de çalıştırılan bir yoğuşmasız kombi, ev sıcaklığını 22C de tutuyor diyelim.
    Termostat bağlandığında, termostat ayarı 22C yapılırsa ve kombi sıcaklığı 60C ye ayarlanırsa, ev sıcaklığı yine 22C olacaktır.
    Ancak tasarruf elde edilecektir.
    İlk başta bu durum mantıksız gibi gelebilir.
    İşin püf noktası gazı verimli yakıp, elde edilen enerjinin peteklere daha verimli aktarılmasında yatıyor.
    İyi geceler dilerim.

• selam arkadaşlar viessmann vitodens veya vitopent kullanan arkadaşlar oda termostatı kullanırken kombi üstündeki ısınma ayar düğmesini ben 4'ün yanındaki nokta üzerine getirip kullanıyorum acaba sizde bu ayar kaç konumunda. iyi forumlar
  • *ceneviz* kullanıcısına yanıt
    60C veya 65C ye karşılık gelen bir ayarda kullanın. Kombiden takip edebilirsiniz. Sanırım 4 55C veya 60C civarında olsa gerek.
  • iyi geceler arkadaşlar evimde viessmann vitopend 100 yoğuşmasız kombi var kombim 1. ayarda su sıcaklığını 49 50 dereceye çıkarıyor en düşük ısısı bu sanırım 6 dereceye kadar ayar mevcut 1. derecede 50 dereceye çıkması beni şaşırttı evim iyi ısınıyor ama bazen aşırı sıcak oluyor faturada haliyle fazla geliyor bu yüzden çözüm olarak oda termostadı almaya karar verdim viessmannın kendi termostatları aşırı pahalı geldi aynı kombiye sahip termostat kullanan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim ya da bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi geceler tekrar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ·Slayer

Diğer markaları bilmem ama General'den memnunum, arkadaşın tavsiyesi ile almıştım
    haftalık programı sayesinde çok rahat ediyoruz,

viessman 480 TL + 45 TL montaj isteyince
    isteyince General HT-300 SET 250 TL'ye aldım montajını da kendim yaptım,

servise sordum termostatın garantisine karışmayız kombiden biz sorumluyuz dediler
    ama yine de arıza çıkarsa termostatı söküp servisi çağırırım.

Viessmann Vitopend 100 İçin ODA TERMOSTATI TAVSİYESİ

Viessmann kombinin ön panelini nasıl söktünüz?

• quote:

Orijinalden alıntı: fthcicek

iyi geceler arkadaşlar evimde viessmann vitopend 100 yoğuşmasız kombi var kombim 1. ayarda su sıcaklığını 49 50 dereceye çıkarıyor en düşük ısısı bu sanırım 6 dereceye kadar ayar mevcut 1. derecede 50 dereceye çıkması beni şaşırttı evim iyi ısınıyor ama bazen aşırı sıcak oluyor faturada haliyle fazla geliyor bu yüzden çözüm olarak oda termostadı almaya karar verdim viessmannın kendi termostatları aşırı pahalı geldi aynı kombiye sahip termostat kullanan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim ya da bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi geceler tekrar

Ayni kombide ayni dertten muzdaribim. Siz termostat aldiniz mi? Honeywell almayi planliyorum bende.

• cihanakgun C kullanıcısına yanıt
    Yok hocam henüz bir çözüm bulamadım yüksek faturaya devam

• quote:

Honeywell akilli termostat ve 4 yakin odaya da danfoss gaz sensörlü vana aldim. kurulumu bugün yaptim, su anda gayet guzel calisiyor. Gelismeleri aktaricam inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanakgun

quote:

Honeywell akilli termostat ve 4 yakin odaya da danfoss gaz sensörlü vana aldim. kurulumu bugün yaptim, su anda gayet guzel calisiyor. Gelismeleri aktaricam inşallah.

bu termostatlar hepsine uyuyor mu ?
    vitopent 100 kombi ve general ht300 termostat almayı düşünüyorum.
    vitopent 100 çok yakıyor diye eski yorumlar var. yeni modeller farklımı acaba bilemedim

• http://www.odatermostati.biz/uyumlu-kombiler/

şu adresten bakabilirsiniz.

• Kupanla uyguna geldiği için ve uyum listesinde yer aldığı için çok araştırmadan General HT 300 Set Kablosuz Oda Termostatı aldım.

Kombi modeli Vitopend 100.

Bağlantı konusunda elimde şu veriler var.  Viessmann Vitopend 100 İçin ODA TERMOSTATI TAVSİYESİ

Kombinin kullanım kılavuzunda yer alan şema.  Viessmann Vitopend 100 İçin ODA TERMOSTATI TAVSİYESİ

Termostatın kullanım kılavuzunda yer alan şema.

ve olay yeri fotoğrafları.  Viessmann Vitopend 100 İçin ODA TERMOSTATI TAVSİYESİ Viessmann Vitopend 100 İçin ODA TERMOSTATI TAVSİYESİ

Viessmann Vitopend 100 İçin ODA TERMOSTATI TAVSİYESİ

Bağlantı konusunda yardımcı olabilir misiniz ? Cihazdan tek bir kırmızı kablo çıkışı var ancak şemada termostat ucu diye iki kabloya yer verilmiş. Benim fazladan bir kabloya ihtiyacım var olacak mı?
    İlginiz için şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.