Şimdi Ara

ViewSonic 27' Xg2705 1ms 144hz Ips Monıtor 3.759 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.891
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

ya bizim millet fakir kafasında yaşadığı için normal geliyor bana savunmaları,ama söylüyoruz böyle böyle diye yok mok diyorlarya o zaman çıldırmalık,benim arkadaşta 27inç 1080p monitörü var geçen yanıma geldi bende 32-27-32 olarak 3 tane monitör var hepside 2k,oyun oynuyorum beni izliyor diyorki ben oyunu böyle görmüyorum baya güzel görüntüsü varmış,onun için çokta birşey demiyorum savunanlara çünkü görmeleri yaşamaları lazım.

• 27 inçte yazılar zaten facia oluyor ama 1440p'ye geçince oyunlarda da çok fark var. Resmen texture ayarını yukarı çekmiş gibi oluyorsunuz. İnsanların denemedikleri şeyler için kesin konuşmaları kadar garip bir şey yok. Deneyip de hala 1080p'yi savunanlar daha da garip. Aradaki farkı görüp hala 1080p kullanabilenleri anlamam mümkün değil.

3-4 metreden izlediğimiz televizyonlarla aynı ppi değerine sahip monitörü 50-60 cm mesafeden kullanmak ve bunu tamamen yeterli görmek çok ilginç. O kişiler zamanı gelip de 1440P'ye geçince ne diyecekler merak ediyorum.

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    bende 18 senelik asus lcd monitör var 4:3 olanlardan
    ppi değeri 27 1080pye göre yüksek aynı şekilde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • realitych R kullanıcısına yanıt

şu aptal muhabbet yüzünden gitim 24 inç aldım millete inanıp.şimdi 24 inç ufak geldi diye fellik fellik satayımda daha büyük ekran alayım diye uğraşıyorum.bundan sonra kendim görmeden asla

• 24 aslında ufak değil uzak oturuyorsunuzdur masaya ondan uzakta ufak geliyordur 24inç rog 240hz monitör kullandım kaç sene gayet memnundum.

• Biz anlatınca linç ediyorlardı hakaret felan ediyorlardı :)

İnsan yapısı sesi çok çıkana inanmayı seçiyor genelde.

• Millete ne göz varmış biz herhalde amayız bunların yanında ne renk ayırt edebiliyoruz ne de detay.

Burada çok bilmiş ya da parası çok olup boş konuşanlara bazı şeyleri anlatmak lazım.

2k gördüysen o zaman da sana 4k görünce 2k kötü görünecek, bu döngü böyle gidecek.

Anlamadıkları şu; 27" 1080p hangi açıdan kötüymüş net ifade etsinler.

Şuan güncel olarak;

** 27", IPS panel, en az 144hz 1080p (FHD)monitör ortalama 4.200-TL - 5.200-TL civarında

https://www.epey.com/monitor/e/YTo0OntpOjM5NzM7YToxOntpOjA7czo2OiIzNzQzMzgiO31pOjM5NzQ7YToyOntpOjA7czozOiIxNDQiO2k6MTtzOjM6IjM2MCI7fWk6Mzk2ODthOjI6e2k6MDtzOjI6IjI3IjtpOjE7czoyOiIyOSI7fWk6Mzk3MDthOjE6e2k6MDtzOjY6IjM3NTEyMyI7fX1fczo5OiJmaXlhdDpBU0MiOw==/

** 27", IPS panel, en az 144hz 1440p (2k) monitör ortalama 8.000-TL'den başlıyor.

https://www.epey.com/monitor/e/YTo0OntpOjM5NzM7YToxOntpOjA7czo2OiIzNzQzMzgiO31pOjM5NzQ7YToyOntpOjA7czozOiIxNDQiO2k6MTtzOjM6IjM2MCI7fWk6Mzk2ODthOjI6e2k6MDtzOjI6IjI3IjtpOjE7czoyOiIyOSI7fWk6Mzk3MDthOjE6e2k6MDtzOjY6IjM3NjAzOSI7fX1fczo5OiJmaXlhdDpBU0MiOw==/

EN AZ İki kat fiyat farkı var çözünürlükler arasında , bunun neresi F/P oranında mantıklı oluyor ben anlamadım.

Siz çok konuşup boş konuşanlara bakmayın, ne gözünüz yoruluyor ne de simgeleri veya diğer şeyleri devasa görüyorsunuz öyle bir dünya yok. Adamın parası yoktur illa 24" monitör alacak diye bir şey mi var, 27" alırsa da IPS panelde hiç sıkıntı yaşamaz. 27" 2k ortalama bir monitöre 10 bin TL verene kadar o zaman 15 bin TL verir 4K monitör alır, epey.com dan fiyatlara bakabilirsiniz.

• MegaWolt38 kullanıcısına yanıt
    BMW de 4 tekerlekli clio da 4 tekerlekli demek gibi bişey. Evet ikisi arasında fiyat farkı var, paneller bu farkı yaratıyor. Ayrıca 4k da kullandım 4k da pc kullanılmaz, anca oyun yada tasarım vs için kullanılır. Ki sistem standart olarak %150 büyütme öneriyor 4k da.

Ben ikonları ve yazıları dede gibi okumak istemiyorum, yazılar köşeli olsun istemiyorum. 3k ya FHD, 5.5 e de 2k aldım evet arada iki kat fark var ama fakir ruhlu olmaya gerek yok, böbrek satıp monitör almaya da gerek yok. Buyur bir örnek sana

Farkı sen farket.

ViewSonic 27" Xg2705 1ms 144hz Ips Monıtor 3.759 TL

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• SPaCeLoRD kullanıcısına yanıt

Öyle bir çarpıtıyorsunuz ki yazık size.

O zaman 2k gibi niye fakir özellikli öneriyorsunuz 4k önerin, niye fakir gibi gidip 2k alalım o zaman? Paylaştığınız görselde 2k ne kadar büyük görünüyor 4k ya göre, yaşlı dedeler gibi mi bakalım yani.

Senin gözün iyi görmüyorsa 4k da her şeyi çok rahat yaparsın oyun da oynarsın tasarım da yaparsın aklına ne gelirse yaparsın.

Kısacası boş yorum yapmanın alemi yok yani, insanları fakir ruhlu diye küçümseyen birinin zihniyetinden bir halt olmaz zaten.

27", IPS panel FHD monitör almak isteyenler, fakir diyerek sizi küçümseyenlere aldırmayın, kur farkları yansımadan alın bir an önce.

kardeş, fhd 27 monitörü sen icad etmişsin gibi savunmana gerek yok. 4k monitörde gözlerim görüyordu çok şükür ama site açtığında sayfanın %60 ının boş gelmesi hoşuma gitmedi.

bütçesi olmayan tabi gitsin fhd alsın, ama senin mesajları okuduktan sonra fhd alanlar sana küfür etmesinler bunu nasıl canla başla savundun sen diye.

biz kullanım deneyimlerimizi yazıyoruz, ekran görüntüsü de koydum ikisinin arasındaki farkı görmek için. alacak olanlara fikir oluştursun diye, senin gibi boş boş konuşmuyoruz.

görünür alan açısından 27fhd nin 24fhd den farkı yok, anca büyüklük olur ki o da kenarladan tutup genişletmilmiş bir görüntü olur.

ayrıca bak orda fakir olmaya gerek yok , monitör için böbrek satmaya da gerek yok diyerek bütçenize göre hareket edin demişim, ama kapasiten anlamaya yetmemiş sanırm.

• SPaCeLoRD kullanıcısına yanıt

Tamam ya sizin monitörünüz en keskin monitör, gözleriniz de Legolas gibi,

Ben veya benim gibi düşünenler fakiriz, biz bu ayrımı yapamıyoruz ve piksel sayıyoruz 27" FHD'de.

Kapasitenin ne olduğunu insanları aşağılayarak yazdığın yorumdan belli, yazık sana.

"Anlamadıkları şu; 27" 1080p hangi açıdan kötüymüş net ifade etsinler."

demişsin sana net şekilde ifade ettiğimi sanıyorum nedenini, ama kesmemiş seni sanırm. hala boş boş konuşuyorsun.

ayrıca şunu da demişsin "bunun neresi F/P oranında mantıklı oluyor ben anlamadım. " kimse size gidip 2k montiör fp oluyor demedi, 20 senedir bu forumdayım ve sana şunu söyleyeyim, fp aramak fakirlik belirtisidir.

kimin bütçesi neye yetiyorsa onu alsın, bak bende hem fhd hem 2k var, deneyimlerimden yola çıkarak yazıyorum, örnek veriyorum, sen ne yapıyosun ? boş konuşuyorsun. birisine bişey aldırırken onun parasını harcatıyorsun ve belki vebaline de gireceksin. o yüzden fhd 27 varken 2k alan salaktır minvalinde konuşmana gerek yok.

ben kullanıyorum gayet memnunum de, 2k ile kıyas yapabileceğin bir özelliği yada deneyimin varsa onu yaz geç, hatta 2k yerine daha ucuza 240hz fhd bulabilriseniz onu alın de vs vs.

evet her gün fiyatlar artarken bişey almak mantıklı, fhd olur 2k olur ihtiyacı olan alsın. sabah akşam baktığın şeyi alırken iki kere araştırsınlar ama.

hatta bak sana fakir olup zengin hisssettiren bişey söyleyeyim, madem yazıların ikonların net olması çok önemli değil, ekran kartı uygulamasından sanal çözünürlük açın, o şekilde fhd yi 2k hatta 4k vs de yapabiliyorsun. o şekilde tam fp oluyor.

• Kısaca herşeyin başı deneyim ve herkesin bizzat görüp karar vermesi lazım.

Mesela şu an 24' FHD kullanıyorum. 50cm mesafeden hiç rahatsız etmiyor. Ama 27' FHD alsam aynı mesafeden gözlerimi yoracak. 70cm'ye çeksem göz yorgunluğu gidecek ama bu sefer de piksel kaybı olacak.

Bunun yerine 27' QHD alıp 70cm'ye koyup hem gözlerimi koruyup hem de piksel kazanmayı yeğlerim. Şu an uygun fiyata güzel bir QHD IPS bulsam bunu planlıyorum.

Açık konuşmak gerekirse @SPaCeLoRD biraz ağır konuşmuş ama doğru konuşmuş.

Eğer QHD-UHD Oled monitörleri almayı hayal bile edemiyorsak fakiriz. 2K monitörlere gereksiz masraf diyorsak fakirin de fakiriyiz :)

Eğer fazla piksel gereksiz olsaydı telefon firmaları uzun zaman önce 720p'de dururlardı zira 6-7''lik cihazlara ne gerek var Retina ekrana vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snowtger -- 8 Haziran 2023; 9:53:16 >
  • Konuyu neden bu kadar teknik ve ekonomik olarak sınırlandırılmış ve gereksiz tartışma yaratılmış anlamadım.

1. Ergonomi kişiseldir. Duruma göre zamana göre değişebilir.
    2. Monitör boyutunun kullanım ve kullanıcıyla arasındaki mesafeye göre seçilmesi gerekir. Kullanım belirlenip mesafe ıskalanırsa ergonomik olarak rahatsız eder.
    3. Ayrıca kullanım alışkanlıkları da etkendir.

Yani monitör seçimi herşey den önce ergonomiye göre seçim yapılmalı. Sonrasında kullanım amacına göre seçenekler azaltılabilir.

Mesela ben kendi kullanımım için monitörün teknik özelliklerinde 2'den fazla USB port olmadığında hiç değerlendirmeye bile almıyorum. Şimdi birileri monitör görüntü üretme aygıtıdır USB ye ne gerek var falan diyebilir ama uzatmaya gerek yok.

Benim herkese önerim. Yorumlarınızda "BANA GÖRE" ile başlamak ve yazılan herşeyi şahsi konu hale getirip "BANA NE" diyip konuyu uzatmamak gerek. Ek olarak bazı yorumlarda "bana göre" ibaresini değerlendiremeyenler içinde "SANA NE" diyebilmek gerekir.

Amaç doğru bilgi ve tecrübe paylaşımı olmalı gerisi gereksiz zaman ve emek kaybı herkes için

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.