Şimdi Ara

Vikings: Valhalla (2022-2024) | Netflix (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
6
Favori
5.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce bitirdim pes peşe kesintisiz izledim 2. Sezonu merak ediyorum dizi izlenir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizi gömüldüğü kadar kötü değil arkadaşlar.

Yorumları görüp kararsız kalan varsa en azından kendiniz açıp birkaç bölüm bakın derim

• Dizi cidden kötü değil

Ama işte senelerdir izlediğimiz vikings in ilk 4 sezonuyla karşılaştırınca kötüymüş gibi geliyor

Gene de izlenir yani . The last kingdom dan daha iyi en azından

• Diziyi dün akşam bitirdim, Son iki bölümde bazı sahneleri atlaya atlaya, kimi sahneyi ise doğrudan geçerek izledim.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Dizideki Saçma gördüğüm, seyir zevkini baltalayan bir kaç olaya değineceğim1.Ömrü boyunca 40 kişiyi bir arada görmemiş birinin 10binlerin savaştığı bir savaşta strateji ustası kesilip, taktik vermesi baya bir abest, masada bile olmamalı.2.freydis karakterinin kısa bir eğitim ile ömrünü intikama adamış bu yolda savaş lideri olmuş, nice adamı kılıçtan geçirmiş bir adamı 1v1 de alması abest hele 4-5 kişiye tek girdiği, bir ona bir buna döndüğü sahne var aman tanrım.3.Ve dizi çok tahmin edilebilir, ingiltere'deki saray entrikalarında Ters köşe olmak imkansız, Sıfır seyir zevki sağlamış bu sahneler.4.Başrol karakterlerin Yenilmez bonuslarla donatılmış olması ve bundan dolayı girdikleri zor durumların hiç gerginlik yaşatmaması.5.kattegat şehrinin yönetim kadrosu şaka gibi :)6.Dizide merak unsuru diye bir şeyin olmaması.7.freydis karakterinin intikamını aldığı sahnede bir kopukluk var, bıçağı adama taktığındaki rahatlık sanki onlara o an kimse ulaşamazmış gibi, işini o kadar uzun tutuyor ki halbuki ana salondasınız herhangi birinin bu olayı görüp, o haç işaretini yaptırmaması lazımdı. hele dizide görüyoruz ki her şeye anında yetişen kadın korumalar varken imkansız.8.freydis karakterinin kutsal topraklara giderken uğradıkları saldırı sahnesi saçmalık, Tabi bu sahneyi biraz epic olsun diye yapmışlar, bilekliğini söküp adamı boğmaya çalıştığı sahneden hemen önce düşüp kalktığı yerde bıçak vardı onu niye almadı da bilekliğimi söküp çıkarayım gidiyim adamı boğup öldüreyim diye saçma bir düşünceye girdi. Düşünsenize o anda siz varsınız ve ilk aklınıza gelen şey bilekliği söküp adamı boğmak mı olur, yanı başınızdan bıçağı almak mı :D ki o cüssedeki ve savaş tecrübesi olan bir adamı o şekilde o kız boğamaz. Keşke bıçağı alıp saplasaydı, çok daha inandırıcı olurdu.

Dizinin kendimce + yönleri:

1. Dönemi iyi yansıtmışlar''Netflix için çok basit bir detay''
    2. Dizide ki iki güçlü karakterleri iyi yansıtmaları 1.Kraliçe Emma 2.King Canute

Emma karakteri dizinin en iyi karakteri, Ardından Canute, bu iki ismin geçtiği sahneler çok daha oturaklı ve izlenesi sahnelerdi. Resmen Diziye can kattılar

Dizi hakkında genel düşüncem ise bu bir Viking teması işleyen veya önceki bildiğimiz Viking dizisinin ekmeğini yemeyen bir dizi olsa, bize sundukları 8 bölüm ile adlarını bu seviyede duyuramayacakları, bir çoğumuzun haberdar olmayacağı, olsa da fragmanını izleyip bir ara bakarım dediği bir yapım olmuş.

Meraklısı için yine de çerezlik bir dizi, İzle geç.

Bonus :) :Bu ve bildiğimiz Viking dizisindeki Din olayları tam bir muamma, Sanki ''american gods'' dizisindeki Tanrı olayları bu iki dizi içinde geçerli gibi

• Güzel işte arkadaşlar, HBO kalitesi mi bekliyorsunuz Netflix'den?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • King Edmund bebesini izlerken GOT'taki Joffrey in iticiligini hissediyorum. İyi rol yapiyor veya gercekten itici bir tip.

Her cocuk kral boyle itici oluyor nedense hic ilim irfan strateji bilen yok

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt

Tipide benziyor  

• Nymphetaminê kullanıcısına yanıt

Evet bazi sahnelerde baya benziyorlar tip olarak. Biraz beynimi kullanayim diyen cocuk kral yok :)

• Ragnar lodbrok mezarında ters dönmüştür yemin ederim atlaya atlaya bitirdim. karakterlerin birden bire %100 ulaşması saçma

• yani neden bu kadar aceleye getirdiler her şeyi anlamadım. 2-3 sezonluk olaylar 8 bölümde pat küt oldu, game of thrones'un son sezonları gibi ışınlanırcasına herkes bir orada bir burada. düzgün diyaloglarla ince ince işlenip daha uzatılsa olaylar çok daha keyif verici olabilirdi. ayrıca soundtrackleri çok başarısızdı. ilk dizideki müziklerin benzerlerini kullanıp artık hristiyan vikingler de çoğunlukta olduğu için aşağıda attığım tarzda müzikleri de koyabilirlerdi.

The Monks of Pluscarden Abbey - Topicyoutube
    Provided to YouTube by Awal Digital Ltd Psalm 94: "Venite Exsultemus Domino" (Remastered) · The Monks of Pluscarden Abbey · The Monks of Pluscarden Abbey A Liturgy for St. Columba ℗ Pluscarden Abbey Released on: 2017-09-22 Auto-generated by YouTube.
    https://www.youtube.com/watch?v=SBSdeo_dSkA

Spoiler,

mesela şu müzik arkada çalarken pagan tapınağında yapılan katliam hafif slow motion kullanımıyla gösterilse, bizim kel psikopat saçma salak mimiklerle deliliğini iyice gösterse etkileyici bir sahne olabilirdi

edit: veya bu

Estampie - Topicyoutube
    Provided to YouTube by Kontor New Media Chanterai por mon corage · Estampie Best of Estampie (1986-2006) ℗ Galileo Music Communication GmbH Released on: 2007-07-24 Artist: Estampie Composer: dp Lyricist: dp Auto-generated by YouTube.
    https://www.youtube.com/watch?v=FqIeKlJfpSs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kogmen -- 1 Mart 2022; 0:31:32 >

• Zamanında bu dizide Travis Fimmellar, Katheryn Winnickler nasıl oynamış? Efsane cast varmış. Ne para dökmüşler. Muhtemelen bu yapım, orjinal yapımın 1/10 maliyetine yapılıyordur.

• Det.Harvey Bullock kullanıcısına yanıt

Hocam maliyeti düşük evet ama oyuncuların da çoğu zaten bilinmedik oyuncular . Daha iyi cast kurulabilirdi aslında . Ya çok aceleye getirmişler oyuncu kadrosunu yada cidden hiç para ayırmamışlar bu işe .

Spoiler,

Hocam bide şu var .koskoca İngiltere yi adamlar yarım saatte aldı ya 😂😂 şaka gibi valla . Ragnar kaç sefer uğraştı kaç Sefer savaştı . İngiltere nin askeri birliğini bile göremedim köprü savaşı oldu bitti hop Londra’yı aldılar hemen . Böyle krallık mı olur ya

• Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen savaş sahnelerine masraf yapmak istememiştirler. E iyi de masraf senin için dertse neden çekiyorsun? Niye seriyi p*ç ediyorsun. Onu geçtim bu Netflix ne halta yarar? Ulan saçma Türk prodüksiyonları bile Netflix'in adını sonuna kadar sömürüyor, bu diziye Netflix'den hiç yatırım olmamış mı? Ben de diyordum ki Netflix tamam sjw falan ama iyi para döker bu işe. Halbuki History bu işe daha fazla para dökmüş zamanında.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Det.Harvey Bullock kullanıcısına yanıt

kesinlikle katılıyorum hocam. Seriyi bozacaksan çekme kardeşim o zaman . Baktılar vikings aşırı tuttu. Dünya çapında her ülkede yayınlandı . Fanları var . Bunu kullanma derdine düştüler hemen ama cidden orijinalinin yanında geçemeyecek kalitede yapmışlar

hadi savaş sahnelerinin basitliğini geçtim de cast da daha iyi oyuncuları bulsalarmış bari

bide Netflix de ne olursa olsun herşeyi 8 bölüme sıkıştırma fantezisi oluştu . Ya bari bu tarihi diziyi 10-15 bölüm yap hadi 15 ide geçtim 10 bölüme yaysaydın bari .

8 bölüme sıkıştırıcam diye çoğu diziyi mahvetti netflix

• Bomboş dizi, Cam kadeh ne lan o yıllarda. ingilizler bile bu kadar My savior Jesus Christ demiyor. Olmamış bu dizi. Serinin yüz karası olarak tarihe geçer dizi. Ha bu arada siyahi vikingslere selam olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruaF1912 -- 2 Mart 2022; 16:39:47 >
  • Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt

The last kingdom, Vikings ile karsılastırılıyor hocam yapma gözünü seviyim. bu cöple karsılastırma the last kingdom' u.

• The last Kingdom Vikings Vallhalayı bırak Orijinal Vikingsden bile daha iyiydi. En azından Vikings gibi saçmalamadılar son sezonlarda. Bu ay yeni sezonu gelecek bakalım nasıl olacak

Vikings son sezonları aşırı bozmuştu herkes hemfikirdir. Valhalla o kadar da kötü değil Vikingsin son sezonlarıyla karşılaştırınca

Bu arada 5.bölümdeyim henüz. Şimdiye kadar beğendim izleniyor.

• Dostlar dizide bazi seyler kurgu ama karakterlerin yilini cozemedim ben.

Dizi 1002 yilinda basliyor Vikinglerin katledilmesiyle. Ancak Olaf 1000 yilinda ölmüs gercekte.

2.olaf yani Aziz Olaf 995'te dogmus.

Harald Siggurdson ise 1015 te dogmus.

Zaman cizgisi tamamen sallama buna gore.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 3 Mart 2022; 19:47:12 >
  • Birbirinin zamanında yaşamamış, ya da hiç tanışmamış tarihi kişilikleri bir araya getirip, çorba etmişler kurguyu. Tarihi yansıtmak gibi bir dertleri yok bunu anladık. Otur Viking dizisi izle diye yapılmış. Daha ilk sezondan itibaren Vikings'in son sezonlarına benziyor. Vikings'te de vardı bu olay ama azdı. Rollo ve Harald Finehair karakterleri Ragnar döneminden çok sonra yaşamış kişilerdi mesela ama iyi yedirmişlerdi. Michael Hirst köşeyi dönünce bir tane daha yapayım demiş ama becerememiş. Çerezlik olmuş. Tam Netflix'de yayınlanacak kalitede.

• Güzel sardı peşpeşe izledim. 8. bölüm sonmuş ben 10 bölüm sanıyordum sezonu kursagımda kaldı  Vikingsleri ragnardan sonra bırakmıştım. Bu hoşuma gitti çerezlik izle geç kötü falan da değil, dizi olarak güzel işte ama tarih falan diye tartışıyorsanız ayrı mesela tabiki. Ben şahsen takılmıyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.