Şimdi Ara

Viko dokunmatik anahtar nasıl bağlanır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
25.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

anahtara neden topraklama bağlanırki
  • muhammed98emin M kullanıcısına yanıt
    Yanan LED ler için ama olmasa daha iyi hiç bir anahtarda NÖTR yok
  • Bugün Firmadaki elektirikçi ile görüştüm NÖTR gerekli dedi. Buattan almak için baktım bir bazı anahtarların üstünde buat var bazısı çok uzak Buattan kablo ile uğraşmak istemiyorum.

İçindeki kabloları söktüm LED leri iptal ettim,
  • Değerli Müşterimiz;

Öncelikle Viko ürün tercihinizden dolayı teşekkür ederiz.

VİKO olarak elektrikli cihazların bağlantısının ve montajının yalnızca yeterlilik belgesine sahip teknik personel tarafından yapılması gerektiğini tekrar belirtmek isteriz

Kullanmakta olduğunuz ürünümüz ile alakalı olarak tüm teknik detay ve uyarıları kullanma klavuzumuzda bulabilirsiniz

Kullanma klavuzumuzda bahsetmiş olduğunuz birden fazla ürün kullanımını şu şekilde açıklayabiliriz.Işıklı anahtarların akkor flamanlı aydınlatmalar dışındaki tüm aydınlatmalarda(led,floresan,tasarruflu)kullanılması durumunda nötr hattına ihtiyaç vardır.Nötr hattının çekilmesi durumunda led,floresan ve tasarruflu ampüller için anahtar üzerindeki aydınlatmanın kullanımı direk olacaktır.Yani normalde anahtar kapalı iken üzerindeki ışığın yanar,açık iken kapalı olması durumu bu tip aydınlatmalarda sürekli yanar olarak kullanılmaktadır.Yani anahtar kapalı iken yanması gereken anahtar ışığı direk yanacak,anahtar açıldığında da anahtar üzerindeki ışık yanmaya devam edecektir.

Kullanma klavuzumuzda bu tip aydınlatmalarda ürünümüzün hangi şekilde kullanılacağı belirtilmektedir.

Ürünlerimizle alakalı olarakwww.viko.com.tr adresinde bulunan canlı destek hattımızdan 7 gün 24 saat hizmet alabilir,dilerseniz 444 84 56 numaradan Viko Müşteri İlişkileri Yönetimine ulaşarak destek alabilirsiniz.

Saygılarımızla,

• anahtar konumu standart olarak nedir ? yani lamba üstte mi açık olur yoksa altta mı ?
  • en ucuz nereden bulunur bu ürünler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metro03

en ucuz nereden bulunur bu ürünler ?

hocam reklam olmasin da ben tekzenin internet sitesinden almistim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metro03

en ucuz nereden bulunur bu ürünler ?

Karaköy Bankalar Cad.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • viko dokunmatik anahtar aldık ışık şeridinde bir türlü çalıştıramadık yakmadı.
  • Konuyu hortlatayım biraz. Evde vikonun ledli anahtarı var. Yasarruflu spital ampulü aydınlatıyordu. Anahtarı söktüm bir mavi kablo var kontrol kalemini tutunca elk yok. Bir kahverengi kablo var ındada elektrik yok. Bir kahve kablo daha var ama o kısa bir kablo üç girişiolan bir swiç den çıkıyor. Onda elk var. Vikonun dimmerinş bağlarken mavi kabloyy ve kısa elk olan kabloyu bağladım. Kısa kahve olanı L Yazan yere bağladım. Sigortayı açıp dimmeri çevşrince pat etti be kıvılcım çıktı. Dimmerin iç kısmında kararma olmuş. Dimmer sanırım öldü. Acaba neui yanlış yaptım? Diğer kahverengi kabloda elk yoktuki?

• Viko Müşteri İlişkileri V kullanıcısına yanıt
    konu eski ancak benim gibi arama yapan arkadaşlarda faydalanabilir diye sormak istiyorum.

Evimdeki avizeme (e27) led ampul takmak istiyorum, acaba vikonun bu dokunmatik dimmer li anahtarı led ampulü destekliyormu. Yada hangi ürününüzü almalıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: h@ydut

konu eski ancak benim gibi arama yapan arkadaşlarda faydalanabilir diye sormak istiyorum.

Evimdeki avizeme (e27) led ampul takmak istiyorum, acaba vikonun bu dokunmatik dimmer li anahtarı led ampulü destekliyormu. Yada hangi ürününüzü almalıyım.

Hocam dimmerable led ampuller var amazonda vs. Ben oradan almistim.
  • hemen bakıyorum teşekkürler
  • Konuyu hortlatmak gibi olacak ama benzer konu olduğu için buradan ayzmak daha doğru gibi geldi.

Dün Vikonun dokunmatik dimmerinden aldım Koçtaştan. [link=http://www.senelektrik.com.tr/Images/Files/Product/viko_artline_novella_s_dokunmatik_dimmer_siyah.jpg][/link]
    Aldıüım yerdeki satıcı tasarufflu ampuller ve çoğu led ile kullanamayacağımı, akkor yada dimmere uygun led almam gerektiğini belirtti.
    Bunun üzerine normaleden pahalı dimmere uygun led ampul aldım.
    Evde bağlantıyı kendim yaptım. Düğmeye 1 giriş 1 çıkış olmak üzere iki kablo giriyor. Hangisinin lambadan gelen olduğunu bilmiyorum. Siyahtır diye tahmin ederek bağlantıyı yaptım.
    Çalıştırdığımda ilk başta normal geldi ancak sonra pırpır ettiğini farkettim. sorum burada geliyor,

Bağlantıyı yanlış yapmaış olabilir miyim? Kırmızı siyah yanlış bağlamış olmam fark ettirir mi?
    Dimmerli denilse bile Led ile akkor performansı alınmıyor olabilir mi?
    Akkor lamba harici çözümü var mıdır?

• infra_dark kullanıcısına yanıt
    Aldığınız Led ampul üzerinde DiM edilebilir ibaresi mevcut değilse Dim edemezsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 29tr

Aldığınız Led ampul üzerinde DiM edilebilir ibaresi mevcut değilse Dim edemezsiniz..

İlginç olan dim edilebilir simgesi var. Satış personeli de önerdi. Neyse gittim philips klasik akkor lamba taktim düzeldi. Led lambayi da geri vereceğim.

• infra_dark kullanıcısına yanıt
    Aldığınız dimmer anahtarı led için uygun değildir. Viko serisinin led için uygun olan dimmeri var ondan kullanmak gerekiyor
  • Arkadaşlar selam...

Kullanacağım yerde nötr hat yok,
    Enerji tasarruflu ampul ya da led ampulle kullanmak istiyorum.

Ben şimdi bu dokunmatik anahtarları hiçbir şekilde kullanamıyor muyum?

Teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.