Şimdi Ara

Viko dokunmatik anahtar nasıl bağlanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
25.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.tekzen.com.tr/urun/novella-kapasitif-vk-92065503-siyah-sli-828747

ürün bu arkadaşlar. yerinde normal bir dimmer vardı. şimdi onu söküp bundan takmak istiyorum ama nötr faz vs birşeyler dediler. ne yapabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: serkandnc

quote:

Orijinalden alıntı: Scars-Of-Life

http://www.tekzen.com.tr/urun/novella-kapasitif-vk-92065503-siyah-sli-828747

ürün bu arkadaşlar. yerinde normal bir dimmer vardı. şimdi onu söküp bundan takmak istiyorum ama nötr faz vs birşeyler dediler. ne yapabilirim?

nötr ve fazı bağllıcan işte bu kadar basit. aç içini dokunmatik anahtarın. 2 tane giriş vardır. sende o 2 girişe 2 kabloyu bağlıcan. kabloların yeri fark etmez bağla sen.

şimdi yuvaya baktım hocam 1 sarı 1 de beyaz olmak üzere 2 kablo var. birini sağa ötekini sola bağlamıştım eski normal anahtarımda. şimdi bu dokunmatik dimmer'ı aldığım zaman bu 2 kablo yeterli olacak mı? kısa devre yapmaz mı? 3.bir kablo gerekiyor mu?

not: hiç anlamam bu konulardan. komik gelirse affola.

• alıntıdır: vikonun ledli anahtarları şu mantıkla çalışır lambayı açınça led söner lambayı kapatınça led yanar fakat tasarruflu ampül kullanıyorsanız lambayı kapattığınız zaman ampul pırpır eder karanlıkta bunu fark edersiniz bunu önlemek için anahtara bir nötr uçu koymuşlar kasaya bir nötr çekerek anahtara bağlıyorsunuz anahtarın arkasında küçük bir swiç var onuna florasan işareti gösteren yere alıyorsunuz yanlız bu durumda led devamlı yanar kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

alıntıdır: vikonun ledli anahtarları şu mantıkla çalışır lambayı açınça led söner lambayı kapatınça led yanar fakat tasarruflu ampül kullanıyorsanız lambayı kapattığınız zaman ampul pırpır eder karanlıkta bunu fark edersiniz bunu önlemek için anahtara bir nötr uçu koymuşlar kasaya bir nötr çekerek anahtara bağlıyorsunuz anahtarın arkasında küçük bir swiç var onuna florasan işareti gösteren yere alıyorsunuz yanlız bu durumda led devamlı yanar kolay gelsin

hocam teşekkürler bilgi için ama sormak istediğim şey bambaşka bir olay
  • quote:

quote:

quote:

quote:

http://www.tekzen.com.tr/urun/novella-kapasitif-vk-92065503-siyah-sli-828747

nötr ve fazı bağllıcan işte bu kadar basit. aç içini dokunmatik anahtarın. 2 tane giriş vardır. sende o 2 girişe 2 kabloyu bağlıcan. kabloların yeri fark etmez bağla sen.

şimdi yuvaya baktım hocam 1 sarı 1 de beyaz olmak üzere 2 kablo var. birini sağa ötekini sola bağlamıştım eski normal anahtarımda. şimdi bu dokunmatik dimmer'ı aldığım zaman bu 2 kablo yeterli olacak mı? kısa devre yapmaz mı? 3.bir kablo gerekiyor mu?

not: hiç anlamam bu konulardan. komik gelirse affola.

işte sağa veya sola takman farketmez tak işte biyere. eğer sarıyeşil kablo varsa o topraklamadır onuda aldıktan sonra sresim atarsın söyleriz. sen alcaksan al çek foto

ben alacağım hocam. attığım linkten siparişi verdim 2 güne ulaşır elime zannediyorum. gelir gelmez ss'leri alacağım ve tekrardan sizden yardım isteyeceğim. teşekkürler şimdiden

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

Ne zamandan beri anahtar kasasına nötr çekilmeye başlandı ? Anahtarda nötürün ne işi var ?

Arkadaşım, anahtar kasasında bulunan 2 kablonun bir tanesi buattan gelen faz kablosu, diğeri de anahtardan çıkıp lambaya giden kablodur.
    Kablo renkleri önemli değil, renklere takılmayın. Tesisatı yapan ustanın elinde o an hangi renk kablo varsa onu kullanır. Normal anahtarda giriş çıkış klemensi fark etmez. Ama bu anahtar için faz girişi ve çıkışı önemli ise tek yapmanız gereken daimi faz kablosunu bulmaktır. Mevcut anahtarı söktükten sonra kablonun birinde sürekli elektrik bulunur. O kablo faz kablosudur, diğeri kablo da lambaya giden kablodur.

anahtar elime ulaştığında tekrar sizi alıntılayacağım. teşekkürler bilgiler için.

• anlamadın isen senin onu takman zor iş..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Değerli Müşterimiz;

Öncelikle VİKO ürün tercihinizden dolayı teşekkür ederiz.

VİKO olarak elektrikli cihazların bağlantısının ve montajının yalnızca yeterlilik belgesine sahip teknik personel tarafından yapılması gerektiğini belirtmek isteriz.

Ürünün bağlantısı ile alakalı tüm bilgiler ürün kullanma klavuzunda detaylı olarak paylaşılmaktadır.Ürün montajından önce klavuzun dikkatle incelenmesini tavsiye ederiz.Ürünümüz min 40 watt maksimum 400 watt beyan değerleri arasındaki akkor telli lambalar,halojen lambalar ve mekanik trafoyla çalışan halojen lambalar ile kullanıma uygundur.Ürünün bağlantısı için gerekli olan sorunuzda belirttiğiniz gibi sökmüş olduğunuz eski anahtarınıza gelen faz kablosu ve lamba bağlantı kablosudur.Ürünümüzün klemens bağlantısında belirtilen L ucunu duvarınızdaki faz kablosunu yan tarafında belirtilen lamba işareti kısmına da lamba devresi için gerekli olan diğer kabloyu bağlamanız yeterli olacaktır.Tüm bu işlemler sırasında güvenliğiniz ve ürünün çalışma prensibi gereği enerjinin kesilmesi gerekmektedir.Ürünümüzü bağlantıları yapıldıktan sonra enerjilendirerek kullanabilirsiniz.

Saygılarımızla,

VİKO MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ
    VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. ve Tic. A.Ş.
    Abdurrahmangazi Mah. Ebubekir Cad. No: 44 34887 Sancaktepe
    İstanbul / Türkiye T: +90 216 564 55 55 F: +90 216 564 55 44

"Sürdürülebilir ve aydınlık bir gelecek için“ gerekmedikçe çıktı almayınız.
    “For a sustainable, bright future.“ Please do not print this e-mail unless necessary.

• Lüfen güvenlik önlemleri alıp öyle çalışınız.
    Şartelleri indirip kontrol kalemi ile akım varmı diye bakıp öyle çalışma yapınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VİKO MÜŞTERİM İLİŞKİLERİ

Değerli Müşterimiz;

Öncelikle VİKO ürün tercihinizden dolayı teşekkür ederiz.

VİKO olarak elektrikli cihazların bağlantısının ve montajının yalnızca yeterlilik belgesine sahip teknik personel tarafından yapılması gerektiğini belirtmek isteriz.

Ürünün bağlantısı ile alakalı tüm bilgiler ürün kullanma klavuzunda detaylı olarak paylaşılmaktadır.Ürün montajından önce klavuzun dikkatle incelenmesini tavsiye ederiz.Ürünümüz min 40 watt maksimum 400 watt beyan değerleri arasındaki akkor telli lambalar,halojen lambalar ve mekanik trafoyla çalışan halojen lambalar ile kullanıma uygundur.Ürünün bağlantısı için gerekli olan sorunuzda belirttiğiniz gibi sökmüş olduğunuz eski anahtarınıza gelen faz kablosu ve lamba bağlantı kablosudur.Ürünümüzün klemens bağlantısında belirtilen L ucunu duvarınızdaki faz kablosunu yan tarafında belirtilen lamba işareti kısmına da lamba devresi için gerekli olan diğer kabloyu bağlamanız yeterli olacaktır.Tüm bu işlemler sırasında güvenliğiniz ve ürünün çalışma prensibi gereği enerjinin kesilmesi gerekmektedir.Ürünümüzü bağlantıları yapıldıktan sonra enerjilendirerek kullanabilirsiniz.

Saygılarımızla,

VİKO MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ
    VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. ve Tic. A.Ş.
    Abdurrahmangazi Mah. Ebubekir Cad. No: 44 34887 Sancaktepe
    İstanbul / Türkiye T: +90 216 564 55 55 F: +90 216 564 55 44

"Sürdürülebilir ve aydınlık bir gelecek için“ gerekmedikçe çıktı almayınız.
    “For a sustainable, bright future.“ Please do not print this e-mail unless necessary.

viko dh'de?

dikkate alacağım teşekkürler

• Bir çok projemizde kullanıyoruz viko novella dokunmatik serisini.Bağlayacağınız lamba sayısı fazla değilse sadece anahtara nötr hattı çekmeniz lazım.Eğer anahtarınızın yanında priz varsa sadece nötr(kontrol kalemi tuttuğunuzda ışığın yanmadığı uç)den kablo eki alıp viko anahtarınızın üzerinde N yazan yere bağlayacaksınız.ve anahtarınıza gelen faz(kontrol kaleminin yandığı) kablosunu L yazan yere takacaksınız.diğer kabloyu da L1 yazan yere takacaksınız.Kafanıza göre takarsanız çalışmayacaktır.eğer 400wattdan fazla ışık yakacaksanız anahtarınız bozulacak sürekli yanık konumda kalacaktır (tecrübe ile sabittir) daha fazla ışık kaynağı kullanacaksanız viko 25-11 diye kontaktör kullanmanızı öneriyorlar.Hiç bir yerde satılmıyor orası ayrı.normal kontaktörde kullanabilirsiniz.

bu söylediklerim dokunmatik komitatörle ilgilidir.Dimmer olanda bağlantısı arkasında şemada yazar.anahtarın kutusundan mutlaka çıkıyor.Kafanıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz.

https://store.donanimhaber.com/37/7a/aa/377aaa5764490a6be5a3dc30bd10cbff.jpg

Yıldız teknik ünv. Mak. Dekanlığına taktığım anahtarlar
    https://store.donanimhaber.com/6c/37/0a/6c370a93e12e339db42fcdb616687fe6.JPG
     Viko dokunmatik anahtar nasıl bağlanır? Viko dokunmatik anahtar nasıl bağlanır?

• quote:

Orijinalden alıntı: umutarslan.com

Bir çok projemizde kullanıyoruz viko novella dokunmatik serisini.Bağlayacağınız lamba sayısı fazla değilse sadece anahtara nötr hattı çekmeniz lazım.Eğer anahtarınızın yanında priz varsa sadece nötr(kontrol kalemi tuttuğunuzda ışığın yanmadığı uç)den kablo eki alıp viko anahtarınızın üzerinde N yazan yere bağlayacaksınız.ve anahtarınıza gelen faz(kontrol kaleminin yandığı) kablosunu L yazan yere takacaksınız.diğer kabloyu da L1 yazan yere takacaksınız.Kafanıza göre takarsanız çalışmayacaktır.eğer 400wattdan fazla ışık yakacaksanız anahtarınız bozulacak sürekli yanık konumda kalacaktır (tecrübe ile sabittir) daha fazla ışık kaynağı kullanacaksanız viko 25-11 diye kontaktör kullanmanızı öneriyorlar.Hiç bir yerde satılmıyor orası ayrı.normal kontaktörde kullanabilirsiniz.

bu söylediklerim dokunmatik komitatörle ilgilidir.Dimmer olanda bağlantısı arkasında şemada yazar.anahtarın kutusundan mutlaka çıkıyor.Kafanıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz.

hocam bilgiler için teşekkürler. farklı farklı yorum getirdi herkes. açıkçası biraz muallakta kaldım.

ben bunu odama takacağım. takacağım yerde sadece lamba anahtarı için yuva var ve içinde 2 adet kablo var. kullanacağım ampul normal 100w birşey. nötr çekebilecek bir yerim yok maalesef. sipariş vermiş te bulundum 2-3 kişiden gerek yok nötr'e lafını işittiğim için. şimdi ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası.

• quote:

quote:

Bir çok projemizde kullanıyoruz viko novella dokunmatik serisini.Bağlayacağınız lamba sayısı fazla değilse sadece anahtara nötr hattı çekmeniz lazım.Eğer anahtarınızın yanında priz varsa sadece nötr(kontrol kalemi tuttuğunuzda ışığın yanmadığı uç)den kablo eki alıp viko anahtarınızın üzerinde N yazan yere bağlayacaksınız.ve anahtarınıza gelen faz(kontrol kaleminin yandığı) kablosunu L yazan yere takacaksınız.diğer kabloyu da L1 yazan yere takacaksınız.Kafanıza göre takarsanız çalışmayacaktır.eğer 400wattdan fazla ışık yakacaksanız anahtarınız bozulacak sürekli yanık konumda kalacaktır (tecrübe ile sabittir) daha fazla ışık kaynağı kullanacaksanız viko 25-11 diye kontaktör kullanmanızı öneriyorlar.Hiç bir yerde satılmıyor orası ayrı.normal kontaktörde kullanabilirsiniz.

hocam bilgiler için teşekkürler. farklı farklı yorum getirdi herkes. açıkçası biraz muallakta kaldım.

ben bunu odama takacağım. takacağım yerde sadece lamba anahtarı için yuva var ve içinde 2 adet kablo var. kullanacağım ampul normal 100w birşey. nötr çekebilecek bir yerim yok maalesef. sipariş vermiş te bulundum 2-3 kişiden gerek yok nötr'e lafını işittiğim için. şimdi ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası.

bu yazdıklarım normal dokunmatik olursa geçerli.dimmer takacaksanız belki nötre gerek yoktur.anahtarlar gelince bakmak lazım.hiç kullanmadığımdan net birşey söyliyemiyorum

• Değerli Müşterimiz;

Elinizde bulunan Viko kapasitif slider ürünümüzün faz ve lamba dönüşü olmak üzere klemens üzerinde iki adet kablo bağlantısı bulunmaktadır.Yazışmalardan görüldüğü üzere
    nötr bağlantısı gerektiren kapasitif ürünlerimiz komütatör ve anahtardır.Slider(dimmer) olarak satın aldığınız ürünümüzün bağlantısında nötr ihtiyacı yoktur.Bağlantı şekline linkten ulaşabilirsiniz.
    https://store.donanimhaber.com/b6/d3/58/b6d3586e719f85e970e96d45729c7ef5.jpg

VİKO olarak elektrikli cihazların bağlantısının ve montajının yalnızca yeterlilik belgesine sahip teknik personel tarafından yapılması gerektiğini tekrar belirtmek isteriz

Saygılarımızla,

• quote:

Orijinalden alıntı: VİKO MÜŞTERİM İLİŞKİLERİ

Değerli Müşterimiz;

Elinizde bulunan Viko kapasitif slider ürünümüzün faz ve lamba dönüşü olmak üzere klemens üzerinde iki adet kablo bağlantısı bulunmaktadır.Yazışmalardan görüldüğü üzere
    nötr bağlantısı gerektiren kapasitif ürünlerimiz komütatör ve anahtardır.Slider(dimmer) olarak satın aldığınız ürünümüzün bağlantısında nötr ihtiyacı yoktur.Bağlantı şekline linkten ulaşabilirsiniz.
    https://store.donanimhaber.com/b6/d3/58/b6d3586e719f85e970e96d45729c7ef5.jpg

VİKO olarak elektrikli cihazların bağlantısının ve montajının yalnızca yeterlilik belgesine sahip teknik personel tarafından yapılması gerektiğini tekrar belirtmek isteriz

Saygılarımızla,

çok teşekkürler. fakat siz kimsiniz gerçekten merak ettim benim için kayıt olmuşsunuz

• quote:

quote:

quote:

bu yazdıklarım normal dokunmatik olursa geçerli.dimmer takacaksanız belki nötre gerek yoktur.anahtarlar gelince bakmak lazım.hiç kullanmadığımdan net birşey söyliyemiyorum

evet hocam viko m.h. lerinin üstte attığı resimde de 2 çıkış görünüyor. sanırım bu işimi kolaylaştıracak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

evet hocam viko m.h. lerinin üstte attığı resimde de 2 çıkış görünüyor. sanırım bu işimi kolaylaştıracak.

aynen internet güzel bir şey.ben telefonla arayıp 2 saat bilgi alamamıştım vikodan 1 adet kontaktör için.şimdi gelip sizi bulmuşlar

• Viko Müşteri İlişkileri V kullanıcısına yanıt
    Viko novalla ışıklı anahtarları taktım, gece olunca dikkatimi çekti lambalar belli belirsiz titreme yapıyor,

Hemen foruma baktım bu konuda varmış,

Sorum şu şekide Novalla ışıklı (altta led yanıyor) bu anahtar için

1 Anahtarı bu haliyle bırakabilirmiyiz (nötr olmadan Titreme yapar halde) ampüllerin ömrünü azaltırmı
    2 Nötr den bahsediliyor, nötr kablo buattan mı çekilmeli. nötr kasaya bağlayın yorumları da gördüm olabilir mi
    Bir nevi LED için yalancı nötr ayarlama

Kullanım klavuzundaki resimdeki anlatım ile bende ki ürün alakasız olduğu için (1 den fazla ürün için hazırlanmış anlamadım)

Ayrıca Viko yeterlilik belgesine başvurada bulunmak istiyorum

İyi Çalışmalar...
    Edit: 3 Sorum ise eğer Nötr lesin gerekli ve buattan gelmeli ise (Yakınlarda Priz yok). LED kullanmayayım Faz girişini ters bağlayıp LED yanmasın dersem bir mahsuru var mı

Edit2: Elimde son kalan anahtar ve kullanma klavuzunu aldım altta plastik tırnaklarla açılan kablo düzenlemesi olan yer var. Kullanım klavuzu anlam ifade etmeye başladı, Enerji tasarruflu lambalar için değil normal ampüller için bağlantı yapılmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi åziz -- 24 Ağustos 2013; 22:12:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: åziz

Viko novalla ışıklı anahtarları taktım, gece olunca dikkatimi çekti lambalar belli belirsiz titreme yapıyor,

Hemen foruma baktım bu konuda varmış,

Sorum şu şekide Novalla ışıklı (altta led yanıyor) bu anahtar için

1 Anahtarı bu haliyle bırakabilirmiyiz (nötr olmadan Titreme yapar halde) ampüllerin ömrünü azaltırmı
    2 Nötr den bahsediliyor, nötr kablo buattan mı çekilmeli. nötr kasaya bağlayın yorumları da gördüm olabilir mi
    Bir nevi LED için yalancı nötr ayarlama

Kullanım klavuzundaki resimdeki anlatım ile bende ki ürün alakasız olduğu için (1 den fazla ürün için hazırlanmış anlamadım)

Ayrıca Viko yeterlilik belgesine başvurada bulunmak istiyorum

İyi Çalışmalar...
    Edit: 3 Sorum ise eğer Nötr lesin gerekli ve buattan gelmeli ise (Yakınlarda Priz yok). LED kullanmayayım Faz girişini ters bağlayıp LED yanmasın dersem bir mahsuru var mı

Edit2: Elimde son kalan anahtar ve kullanma klavuzunu aldım altta plastik tırnaklarla açılan kablo düzenlemesi olan yer var. Kullanım klavuzu anlam ifade etmeye başladı, Enerji tasarruflu lambalar için değil normal ampüller için bağlantı yapılmış

bende geçen gün vikonun üst segment THEA BLU serisinden bir müşterimize bağladım.mavi ışıkları nötr çekmeden çalışıyor (akkor lamba ile) fakat fluorensan ve ya led takılı olanl yerlerde 2 saniyede bir sinyal verir gibi yandığına şahit olduk.arkasındaki switchten modu değiştirince led armatürler düzgün çalıştı ama mavi ışık olmuyor Nötr Hattı gerekiyor.

BUNDAN SONRA TESİSAT ÇEKECEKLER ANAHTARLARA DA NÖTR ÇEKSE İYİ OLUR

• quote:

bende geçen gün vikonun üst segment THEA BLU serisinden bir müşterimize bağladım.mavi ışıkları nötr çekmeden çalışıyor (akkor lamba ile) fakat fluorensan ve ya led takılı olanl yerlerde 2 saniyede bir sinyal verir gibi yandığına şahit olduk.arkasındaki switchten modu değiştirince led armatürler düzgün çalıştı ama mavi ışık olmuyor Nötr Hattı gerekiyor.

BUNDAN SONRA TESİSAT ÇEKECEKLER ANAHTARLARA DA NÖTR ÇEKSE İYİ OLUR

Ben araştırmadan almam ama arkadaşım kiraya verdiği evindekileri değiştirmiş, Tekrar koçtaşa giderken gel senin prizleri de değiştirelim dedi, değiştirmeyi düşünüyordum fakat bu seriyi değil. Bir şekilde aldık çıktım ışıklı anahtarın tanesi 17 TL aldık artık

Dün akşam bir kaç kombinasyonda denedim sorun hallettim ama bu sefer LED ler yanmıyor.

Hafta içi şirketteki Elektrikçiye soracağım Nötrü nasıl halledebilriz diye

Edit: en önemlisi ne satışdaki kişiler söyledi nede ambalajın üstünde NÖTR gereklidir yazmıyor (TR de hiç anahtarda Nötr görmedim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi åziz -- 25 Ağustos 2013; 15:01:12 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.