Şimdi Ara

Virüs sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Asus marka windows 10 işletim sistemimli bir laptop kullanıyorum. Son iki seferdir, (birinde pc açıkken diğerinde pc uyku modundayken), 3. parti gereksiz yazılımların ben hiç bir yere tıklamama rağmen pc'ye kendiliğinden yüklendiğini görüyorum. Orta-üstü bir bilgisayar bilgim mevcut, yani reklamlardan, saçma sitelerden bulaşan trojanlara karşı bilinçliyim. Ve bu bahsettiğim olay gerçekleştiği anda sadece chrome ve youtube sekmesi açıktı. Yüklenen yazılımlar ise space sound pro, system healer, driver update gibi gereksiz yazılımlar. İlk seferinde hepsini revo uninstaller (reg kayıtları dahil) kullanarak kaldırdım. Hatta spyhunter malware ile taratıp da çıkanları sildim. Ama ona rağmen ikinci seferde gerçkeşti aynı olay. Hatta space sound pro revo ile kaldırmama rağmen başlangıçta çalışan app ler arasında yer alıyor, disable ettim fakat orda olması bile rahatsızlık verici, çözümünü bilen varsa, her türlü yardıma açığım. Format atma opsiyonunu henüz düşünmüyorum.

• Srcc S kullanıcısına yanıt
    sistem açıkken ulaşılamayan dosyalar olabilir. Kaspersky, Avira ve Eset rescue diskleriyle tarama yapın. İster biriyle isterseniz tümüyle. Çünkü her birinin hassasiyeti farklı olabiliyor. Tam olarak çözüm mü bilmiyorum ama oldukça etkililer..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 20 Kasım 2015; 4:16:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu programlar da format atmaya yardımcı yazılımlar değil mi, yoksa sadece diski tarayıp temizliyor mu, çünkü yüklü programları mı kaybetmek istemiyorum.
    Bunlar iso uzantılı birer disk kalıbıdır. Bootable olarak cd veya usb belleğe yazdırıp pcyi bu aygıttan başlatıyorsun. Linux tabanlı olduğu için Windows devre dışı kalıyor ve Windows için yazılmış olan virüsler savunmasız hale geliyorlar. Böylece temizlik daha kolay oluyor. Yeter ki sisteminizdeki virüs veritabanında kayıtlı olsun. Belki %100 bir çözüm değil ama başarı oranı oldukça yüksek. Ben bu yolla pek çok virüsten kurtuldum. Nasıl kullanılacaklarını google'da bulabilirsiniz. Takıldığınız yer olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Yani bu disk, verilerinize ve Windows un yapısına dokunmadan sırf dışardan müdahale amaçlı oluşturulmuş kalıplardır. Verilere hiçbirşey olmaz. Fakat şu var ; linux masaüstü açılınca güncelleme yapıp öyle tarama yapın. İşiniz bitince c-d ve f artık kaç yerel ve yedek diskiniz varsa içine bakın. Her bir diskte System volume information ve RCYCLE&BIN adında iki klasör oluşmuş olacak. Linux'u kapatmadan bu klasörleri de silin. Yoksa Windows açılınca silinmiyorlar. Bunlar linuxla ilgili sistem klasörleridir.

• Çok teşekkür ederim, yapmaya çalışacağım.
    Kolay gelsin..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.