Muhallebisi İçin; 2,5 su bardağı süt 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı buğday nişastası Vişneli Sos İçin; 1,5 su bardağı vişne suyu 1,5 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı şeker Hazırlanışı: Muhallebisi için tüm malzemeleri küçük bir tencere koyun ve kıvama gelene hafif ateşte kadar çırpın. Kıvama gelip hafif kaynayınca altını kapatın. Dondurma kaplarına hazırladığınız muhallebiden 1′er kepçe koyun.
Muhallebiden sonra vişneli sos için yine tüm malzemeleri ufak bir tencereye koyup çırparak pişirin. Kaynayınca altını kapatın. Sos hafif soğuyunca muhallebinin üzerini bu sos ile kapatın.
Vaktiniz varsa buz dolabında 5-6 saat bekletin. Soğuk olarak servis edin. Hafif ve lezzetli muhallebiniz afiyet olsun :)