Arkadaşlar C: de Xp , E: de de vista yüklü ve C: Birincil bölüm-aktif durumda. Xp yi bazı nedenlerden dolayı vistadan sonra yükledim. Dolayısıyla boot.ini dosyası değişti. Bu nedenle vista sistemime geçemiyorum. Vista dvd side bozuldu okumuyor.
Boot.ini içeriği ; ;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems. ;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options. ; [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT
Vista artık boot.ini dosyasını kullanmıyormuş. İnternetten vistabootpro diye bir program buldum ancak çalışmadı. Bu konuda bir fikri olan var mı?
Kural şu:
En aptal işletim sistemini ilk önce kur. Üzerine daha akıllı olanı kur.
Sen baştan hata yapmışsın.
Dvd sağlam diye yola çıktık okumayınca bu sorunlar çıktı ortaya. Bu yüzden xp yi sonradan kurmak zorunda kaldım.
xp ve vistanın birlikte çalışabilmesi için ne yapmak gerkiyor.Önce xp yi kurup sonra hdd nin diğer bölümüne vistayı mı kurayım? Ayrıca ağdaki diğer bilgisayarlarda xp yüklü ağ bağlantısında bir sorun olur mu? Eğer ikisi birlikte çalışabilecekse kuracağım
İlk önce xp yi ondan sonra vistayı diğer bölüme kurarsan hiçbir sorun olmaz. Ağ bağlantısında da bir ayar yapmana gerek kalmıyor. Ben 3-4 gün öyle kullandım.
Benim sorumun yanıtını bilen yokmu?
yada en iyisi yeni dvd alıp kurmak
kopyamı orjinalmi vista
arkadaşlar bende de aynı problem var ne yapmak gerekir
buyrun beyler bide bunu deneyin bakalım işinize yarar belki ;)))
arkadaşlar verdiğim programla sorunumu hallettim çok kullanışlı bi program eğer sorununuzu halledemediyseniz bi deneyin bu programı kesinlikle sorununuzu çözecektir
quote:
Orjinalden alıntı: tuncay altuntoprak
xp ve vistanın birlikte çalışabilmesi için ne yapmak gerkiyor.Önce xp yi kurup sonra hdd nin diğer bölümüne vistayı mı kurayım? Ayrıca ağdaki diğer bilgisayarlarda xp yüklü ağ bağlantısında bir sorun olur mu? Eğer ikisi birlikte çalışabilecekse kuracağım
evet aynen dediğin gibi yapacaksın önce xp sonra vista problem yok
easybcd programını kullanmanız sorunları halledecektir. ben denedim çalışıyor. diğer bir yöntemde boot.ini yi açıp düzenlemek