Bildirim
Vista'da directx ve aero sorunu!!--cok acil
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Dx9 ile ilgili bir sorun değil bu.. Benim sisteminde de Dx9 kurulu ve bahsettiğin sıkıntıyı yaşamıyorum.
DX10 üzerine DX9 yüklediğinizde DX10 sisteminizden silinmez..DX10 içerisine DX9'un eksik dosyalarını adapte eder bu sayede DX9 gerektiren oyun ve uygulamaları çalıştırabilirsiniz.. -
ama toshiba a200-1bp model laptop ve parlak ekran.. yanına 2 laptop koyuyoruz renklerde ve parlaklıkta bariz farklar olusuyor.. parlaklık da son seviyede.. bu arada ekran kartı geforce go7300 -
arkadaşın dediği gibi vistadan dx10 un çıkması imkansız yani ne yaparsan yap bunu başaramazsın..
senin sorununun çözüm yolları ;
ekran kartı driverını silip tekrar kurmak,
aero destekli başka bir tema ile denemek,
ve son olarak ayarlarda aero arayüzünün seçili olup olmadığına dikkat et..tabii şeffaflığı da ordan kontrol etmelisin deaktif olabilir... -
quote:
Orjinalden alıntı: blackcurse
ama toshiba a200-1bp model laptop ve parlak ekran.. yanına 2 laptop koyuyoruz renklerde ve parlaklıkta bariz farklar olusuyor.. parlaklık da son seviyede.. bu arada ekran kartı geforce go7300
Laptop ekranlarının parlaklıklarını bu şekilde karşılşatırmak yanıltır. Her üretici hatta ve hatta aynı üreticinin farklı laptop modellerinin ekranları bile birbirinden farklı görünebilir.. Sizin cihazınızda bence bir sorun yok.. Ekranların parlaklık durumlarına bakarak benim cihazımda sorun var derseniz yanılabilirsiniz.. -
karşılaştırdığımız laptop da toshibanın a200-1ah modeli..
şöyle söyliyim, bir siteden baktığımıza göre go7300 directx 9.0c destekliyor gözüküyor..
bir durum daha var bu cok ilginç geldi..
hp marka bir laptop var ve ekran kartı yok denecek kadar az.. hatta puan derecelendirmesinde de arkadaşın laptopundan daha az puan alıyor ama hp marka olan, o laptoptan görüntüsü neredeyse 2 kat daha iyi ve daha parlak..
ama oyunları da hpden daha yuksekte calıstırıyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcurse -- 21 Ocak 2009; 1:37:24 > -
Anlatamadım galiba..Ekranın parlaklığı ne ekran kartı ile ne de DX ile alakalıdır..Tamamen LCD Paneliniz ile alakalı bir konudur ve parlaklığı değiştiremezsiniz..Laptopunuzda kullanılan LCD Ekranın verebileceği max. parlaklık ne ise onu alırsınız..Sizin daha parlak dediğiniz ekranlar demek ki daha güçlü bir arka ışığa sahip..
Edit ;İnternetten yaptığım araştırmaya göre Toshiba'nın a200-1bp modelinde kullanılan ekran 200 nit parlaklık değerine sahip , a200-1ah modelinde kullanılan ekran ise 220 nit parlaklık değerine sahip..Bu durumda a200-1ah modelinin ekranı daha parlak ve canlı olacaktır...Yani sizin cihazda bir sorun yok..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sympatique -- 21 Ocak 2009; 1:47:20 > -
anlıyorum.. peki nereden buldunz bu parlaklık değerlerini?
HP 530 KP479AA modelinin parlaklık değeri nedir? yardmcı olablirmisiniz?sanırım daha ıyı bir kıstas olacaktır.. -
quote:
anlıyorum.. peki nereden buldunz bu parlaklık değerlerini?
HP 530 KP479AA modelinin parlaklık değeri nedir? yardmcı olablirmisiniz?sanırım daha ıyı bir kıstas olacaktır..
Kontrast oranı 300:1 , parlaklık değeri 200 nit olarak bulabildim. -
hp de 200 o tashiba da 200..üstelik benım ekran kartı daha kötü.. hadi çıkalım işin içinden? -
quote:
hp de 200 o tashiba da 200..üstelik benım ekran kartı daha kötü.. hadi çıkalım işin içinden?
HP'nin contrast oranı 300:1 peki ya senin laptop'un contrast oranı kaç biliyor musun ? Bu bile ekran parlaklığını etkiler. -
Madem DirectX Diyorsun "dxdiag" çalıştır veya bulamadıysan araya yaz orada DirectX versiyonu yazar oraya yazar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eng304 -- 26 Ocak 2009; 20:35:40 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X