Şimdi Ara

VİSTA Format Nasıl Atılır ? Resimli Anlatım.. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
4
Favori
418.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler.. Ne zamandır Format atmayı düşünüyodum. Buda vesile oldu sağol
  • Son asamaya gecıp reset attıktan sonra bılgısayarım donuyor hıcbır ıslem yapamıyorum kurulum tamamlanamıyor bu benı delı etmeeye basladım yuzlerce cd ıle denedım hıcbırsey olmadı 2 adet sata hdd kullanıyorum ve sata dvd rom
  • Öncelikle özür dilerim, cevaplarım baya bir geç oldu.

@gfbxemre

Advandec Bios Fatures menüsünün içerisinde...

@excellence

Aleyküm selam,

Hocam uğraşmışsın o kadar ama Vista yüklerken sata drivere gerek yokki? Floopy vb. aletlere ihtiyaç olup kurulum sırasında tanıtmalar... hepsi Xp 'de. Vista raid bile otomatik tanıyor. Durumun daha detaylı ise bu konulardan yardım istemeni tavsiye edebilirim, konu Xp ile ilgilidir ama kişi o konuda bilgilidir,

http://forum.donanimhaber.com/m_19629307/tm.htm

@ay_erdi

Dediğim gibi Vista kurulumu sırasında sata veya raid sürücülerine gerek duymaz, otomatik tanır. Xp kuruyorsanız durum farklıdır... Belirtin çözüm konusunda yardımcı olayım.

@Nighter94

Rica ederim.

@sertacaygun

Sil seçtiğiniz diski siler--> biçimlendirir. Aslında biçimlendirmek demek çok farklı bir olay. Google'de araştırarak detayları bulabilrisiniz. Xp 'de olmayan bu ayrıntı, Vista'da bu şekilde ortaya çıkarılmış ve sil-biçimlendir ayrı olarak verilmiş. Sil dediğinizde dediğim gibi sadece seçtiğiniz diski siler. Biçimde ise Ntfs , fat ..vb biçimlere çevirmek için kullanılır.

Ayrıca belirtmek isterim, Sil bütün harddiski silmez, sadece seçilen diski siler. Misal 2 disk var ikisinde de silme işlemini uygularsanız.. disk sayısı bire düşer.

@yekialem

Doğru ama biraz eksik bilgi. Ben ntfs kullanıyorum, fakat fat istiyorum ne olacak? Sil diyip devam ettirirsem yine ntfs biçimlendirir. Ama biçim den fat dersem fat türünde biçimlendirir... Cevap için teşekkürler.

@confidence35

Allah hepimizde razı olsun. Yararlı olabildiysem ne âla.

@gkayaalp

Rica ederim.

@sertacaygun [2]

Xp 'de şöyle bir durumn var. Sileceğin diski seçip D - Enter - L kombinasyonu ile diski birkere siliyorsun. Farka dikkat edelim. Bu sadece silme aşamasıdır. Ardından Windows Kurmak için.... entere bastığınızda karşınıza seçenekler çıkıyor.. NTFS - Fat vsvs. buradan seçtiğinizle biçimlendirmiş oluyorsunuz. Birçok kişi o kısmı pek önemsemez, zaten pek önemsenecek birşey değil.. Özellikle onun için format atılmadığı sürece. Sonuçta kendi kendine yapmıyor , yine sen seçiyorsun.

Ama vista kurulumunda direk sil deyim devam dersen.. o an biçim ne ise, o şekilde tekraar biçimler ve kurar.

@FbA3*

Rica ederim, sizde sağolun.

@melart

Biraz daha ayrıntılı açıklayabilirseniz durumu daha net çözümler üretebilirim. Şu kadarıyla buna sebep bellekleriniz olabilir. Çift modül kullanıyorsanız birini çıkarın ve öyle deneyin..

• 2 Adet 2 gb ram 2 adet 500 sata E6600 islemci abitQuadGt anakartım bulunmaktan.Ayrıca bu ramlardan oncede 2x1 ram vardı onunlada aynı kurulu denedım.Vista veye win7 kurulumu yapmaya calıstıgımda vista son asamada her zaman kıtlenıyor yuzlerce cd denedım olmadı bır turlu win7 ıse ortalarda kesınlıkle takılıyor hıcbır cozum bulamıyorum.Pc ye xp kurabılıyorum hıcbır sorun olmadan ama baska bırsey kuramıyorum.Ramları tek tek 4 slota takarakta denedım baska ramlarıde denedım 1gb ları taktım kombınelı olarak gene bırsey degısmedı.Bu sorun cok canımı sıkmaya basladı 1 bılgısayarcıya goturdum mahallede oda bırsey anlamadı.
  • @melart

Harddiskini ntfs olarak biçimlendiriyorsun dimi?
    Tek modül ramde kitlenmemesi gerekir. Bir ihtimal harddiskinde badsector oluşmuş olabilir.... Temel sorun bu olabilir.
  • Harddisk vistanın sıl kımısında sılıyorum ordan basarak dedıgın sorunu nasıl cozebılırım
  • Kurmaya calıstıgım hdd WDC WD5000AAKS-00TMA0 (465 GB, IDE) dıyor fakat bu harddisk sata sorun sanırım bundan kaynaklanıyor dıye dusundu mbır an
  • @melart

İlk öncelikle bios ' u load optimized default seçeneği ile sıfırla.

Ardından SATA/Raid seçeneğini bul ve enabled yap.

Sonra kuruluma geç.. ve sil tıklayarak bölümü sil. Biçim e tıklayıp Ntfs olarak biçimlendir.. ve kurmayı o şekilde devam ettir. İlginç bir durum fikir üretemiyorum başka.
  • Denıyecegım olursa bu sorunu cozen mılyonda 1 kısıden bırı olacaksın hehe
  • Yeter ki sorunu çözüme kavuşturalım...
  • Recovery disk şeklinde oluşturulan dvd den vista yüklerken, iki partition şeklindeki hdd de, birine hiç dokunmadan diğerine sistemi nasil yükleriz ? Bir yolu varmi en azindan ? Yedeklemeden kaybetmeyelim hdd dekileri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crowww -- 30 Ağustos 2009; 22:34:05 >
  • Eyw.Güzel paylaşım.
  • @crowww

Aynı cd 'den kurulum anlatımı gibi, 2 tane disk göreceksin. Oradan kurmak istediğini seçip ileri diyeceksin. Bunu yaptığında diğer yedek diskindeki bilgilere hiçbir zarar gelmez.

@ --Kemalist--

Teşekkürler.
  • arkadaşlar masaüstü pc ye bugün kurtarma dvdsiyle forrmat atacağım(casper). hdd 3 bölüm halinde bide 20 gblık ayrılmamış bi bölüm var .c yetersiz geldiği için format sırasında bunu cye ekleyebilirmiyim.format atarken hddnin diğer bölümlerine zarar gelirmi önemli bilgiler dökümanlar varda...
  • @devolska

Kuracağın diski ve bahsettiğin 20Gb lik bölümü silersen, otomatik olarak tek disk olur ve birleşirler.
    Windows u da o diske kurarsan yedekteki biliglerine birşey olmaz. (20gb ve kuruacağın windows diskinde verin olmasın)
  • teşekkür ederim oldu anakart driveri yüklenmiyor C:\Windows\s3iscfg.log hata veriyor uyumlum donanım bulunamadı diye kafayı yicem sabahtan bunla uğraşıyorum...
  • teşekkürler
  • Güzel paylaşım Tşkrlr
  • @devolska

Anakart driveri derken, sadece chipset ve usb2.0 driverini kuracaksın. + olarak kullanıyorsan Ethernet.

@DeporT_# , @zeki41

Teşekkür ederim.
  • Ben laptopu aldıgımda bana verilen vista cd mi kaybettım bulamıyorum ama sıfrem elimde illa yeni cd mi almak zorundayım.
    Yeni cdler cok pahalı baska ne yapabilirim.Bide su biostan cd-rom u 1. secenege getırı anlamadım.
    Gerisi cok guzel anlatılmış,emek verilmiş.
    Çok teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.