(Bu foruma ilk mesajım. Dilerim hayırlara vesile olur.)
Arkadaşlar bilindiği üzere Windows Vista Home Premium Edition'ın Akademik Upgrade adında bir yükseltme versiyonu var. Son derece herkesin atıp tuttuğu bu konuda bir açıklama getirmek istedim. Şimdi en sık rastladığım sorunlara microsoft'un vermiş olduğu cevabı sizlere sunacağım. Mesajın bilgilendirme amaçlı olduğunu unutmadan değerlendirirseniz sevinirm. Microsoft'un satış politikalarını yaymak gibi bir misyonum olmadığı gibi bu konuda benim gibi kafası karışık arkadaşlar yardımcı olabilme amacı gütmekteyim. Çünkü kimse bu konuda bana yardımcı olamadı.
Gönderdiğim E-Posta Mesajı:
quote:
Merhabalar.
Ben bir üniversite öğrencisiym ve aynı zamanda Windows XP Home Edition lisanslı kullanıcısıyım. Bilgisayarımı Vista Home Premium'a yükseltmek istiyorum ancak bir takım sorularım var.
- Upgrade sürümü ile temiz yükleme yapabilir miyim? Yoksa her formattan sonra önce XP'yi kurup üzerine mi upgrade yapmalıyım? - Sistemimi Vistaya upgrade ettikten sonra XP Home ürün anahtarım geçersizleşiyor mu? Eğer böyleyse bir format durumunda önce XP'yi kurup üzerine upgrade etmek zorundayım ancak geçersiz anahtarla XP'yi nasıl kuracağım? - Birde akademik upgrade ürünü OEM olarak geçmiyor. Bu diğer lisansımdaki gibi bilgisayarımın değişmesi durumunda o bilgisayarda da ürünü kullanabileceğim anlamına mı geliyor? - Akademik upgrade versiyonu diğer Home Premium vistalarla aynı özellikleri taşımaktamıdırlar? Eğer değillerse artı ve eksi yönleri nelerdir, bunları araştırabileceğim bir web adresi mevcutmudur?
Dikkate alıp değerlendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Cevap E-Posta Mesajı:
quote:
Sayın Alparslan SARAL,
Windows Vista Upgrade ürünü ile tavsiye edilen yükleme yöntemi bilgisayarınızda bulunan işletim sistemi üzerine kurulum şeklidir. Bu şekilde yükleme yaptığınızda bilgisayarınızda önceden bulunan Windows XP Home işletim sistemine ait ürün anahtarı geçersiz hale gelmez, tekrar istediğinizde aynı bilgisayarınıza ürün anahtarınızı kullanarak Windows XP Home işletim sisteminizi kurabilirsiniz. Bunun dışında Windows Vista Upgrade paketinin diğer bir kurulum şekli ise, ilk kurulumda Kurulum mediasını ürün anahtarını kullanmadan tamamlamak ve üzerine tekrar upgrade paketinizde ürün anahtarınızı kullanarak kurulum yapmaktır. Windows Vista Akademik Upgrade paketi oem lisans olarak değerlendirilmemektedir. Bir bilgisayardan kaldırılıp başka bir bilgisayara kurulması mümkündür ve diğer lisans türlerinden (kutu lisans , oem lisans) teknik ve yazılımsal olarak bir farklı bulunmamaktadır. Windows Vista ürünü hakkında daha fazla bilgi içinhttp://www.microsoft.com/turkiye/windows/products/windowsvista/default.mspx uzantılı web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Sorularınıza her zaman açık olduğumuzu belirtir, çalışmalarınızda başarılar dileriz,
Saygılarımızla,
Bence her şey yeterince bariz. Açıkcası bu açıklamanın üzerine ben çekindiğim Akademik upgrade sürümünü temin edeceğim. Eğer aksi bir durum söz konusu olursada Microsoft Türkiye ofisini basıp bana bu e-postayı gönderen arkadaşı da o dvd kutusuyla döveceğim. Sizde aynını yapabilirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: alpsaral Bence her şey yeterince bariz. Açıkcası bu açıklamanın üzerine ben çekindiğim Akademik upgrade sürümünü temin edeceğim. Eğer aksi bir durum söz konusu olursada Microsoft Türkiye ofisini basıp bana bu e-postayı gönderen arkadaşı da o dvd kutusuyla döveceğim. Sizde aynını yapabilirsiniz.
''Windows Vista Akademik Upgrade paketi oem lisans olarak değerlendirilmemektedir. Bir bilgisayardan kaldırılıp başka bir bilgisayara kurulması mümkündür '' Bunu yapabiliyorsak box lisansa sahip demektir.Bende academic upg. kullanıyorum ve şimdiye kadar 4 kere anakartımı değiştirdim ve herseferinde telefonla sorunsuzca aktivite ettirdim...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme