Şimdi Ara

Vista Home Premiumda Dil Paketi Ile Gelen Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar araniza yeni katildim. benim bir sorunum var almis oldugum laptopun ustunde almanca vista home premium var 32bit. netten arastirdim ve vistalizator adli programla turkce dil paketi kurdum. pc kapanip acildi turkce oldu hersey okdi fakat 4-5saat sonra baslat secenegindeki update seceneginin acmaya calistigimda acilmadigini fark ettim ayni sorun desktopta sag tikla acilan ozellikler secenegi icinde gecerli. denetim masasindanda ulasamiyorum bu ozelliklere. fakat yine vistalizatorla almanca yaptigimda sistemi yine normale donuyor. acaba sorun ne olabilir bir cozumu olabilir mi?

• kimsenin bir fikri yok mu arkadaslar?
  • aynı problem bende de var internette packard bell forumunda bi çözüm yazılmış bu sorun için. regedit e ayar çekmek lazımmış yaptım ama işe yaramadı. bu problemi nasıl giderebiliriz?
  • Bu microsoft un yaptigi bir yazilim olmadigi icin Windows a suc bulmamak lazim :) Zaten bu tur programlari uretenler de gelismis kullanici icin degil bilgisayardan anlamayan kullanicilar icin uretiyor.Yani sadece gorduklerini anlasinlar diye.Dil degistirme secenegi sadece Windows Vista Ultimate x86 ve x64 de vardir.Windows update den dil paketlerini indirebiliyorsunuz.

Sizin sorununuza gelince benim fikrim turkce bir vista cd si ile format atin.Eger laptoplariniz HP ise C>SWSETUP klasorunun yedegini alin orda tum driverler ve yazilimlar mevcut.Crackini yaparsiniz driverler yazilimlar bi de service pack 1 caktiniz mi tertemiz makina elinizde olur.
  • teşekkürler Baptyr

windows a her türlü suç bulurum adamların amaçları illa bi yolunu bulup kullanıcıyı ezmek daha çok daha çok daha çok para kazanabilmek, yapacaksan adam gibi bütün versiyonlarda dil değiştirme olayını aktif et. vistalator e gelince forumun birinde adam demiş ki:
    1.vistalator ü kullanarak orjinal dile geri dönün
    2.orjinal deilde güncelleştirmelerden windows search 4.0 ı kaldırın
    3.regedit de
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages
    de yeni dili tıklayıp string value ekleyin. string value şu: DefaultFallback =xx-YY (xx-YY orjinal dile ait olacak en-US ya da tr-TR gibi)
    4.bilgisayarı yeniden başlatın güncelleştirmelerden windows search 4.0 indirip kurun
    5vistalator u kullanarak yeni dile geçin
    bu adımları uygulayınca windows un normal çalıştığını güncelleştirmelerin olduğunu, kontrol panelinin çalıştığını yazmış. yaptım ama olmadı belki bi yerlerde yanlış yaptım işine yarayan olursa bilgi verirse sevinirim. kolay gelsin..

• Ama vistalator deki kullanici sozlesmesinde mutlaka olusabilecek hatalardan uretici firma sorunlu degildir diye yazmislardir.Aslinda haklisiniz her versiyona dil destegi koymalilar ama para kazanmanin yolu bu.Tek bir urunu her ulkeye satmak mi daha fazla para kazandirir yoksa o urunun farkli versiyonlarini her ulkeye satmakmi :)

Su anda Vista nin sadece ingilizcesi olsaydi turkiye de cok az kisi kullanirdi :) Biri de ben Ama dedigim gibi bence turkce bir vista kurun
  • vistalator konusunda haklısınız, vistalator tam anlamıyla dili çeviremiyor ve ya çevirdikten sonra işletim sisteminin stabilliğini bozuyor olabilir, sözleşmesinde de belirtmiştir. ben sadece microsoft un işletim sistemlerinin her yönüyle kullanıcıyı fare gibi kıstırmasına manevra alanı bırakmamasına karşıyım. bunun açıklaması adamlar nasıl para kazanacak yoksa olmamalı, zaten tekel olmuşlar daha ne.. kullanıcı memnuniyetini düşünen yok ne yazık ki..

bu arada vista zaten türkçe onu ingilizce yapmaya çalışıyorum - windows ingilizce si türkçe sinden çok daha anlaşılır bilindiği üzere- bi şekilde halleden olursa ve foruma yazarsa sevinirim. iyi akşamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bfaskiplar -- 27 Ocak 2009; 18:26:23 >
  • Bu konuda sonuna kadar destekliyorum sizi cunku bende biraz elektronik esyalarin hepsinde Turkce kullanma ozurluyum

Isterseniz size Vista home premium DVD si yollayabilirim.Ankara icindeyseniz elden de teslim edebilirim.Ilgilenirseniz PM ile ulasabilirsiniz.

Bu arada orjinal degil :) ona gore.ama size activator unu verebilirim.

Aslinda eger key iniz multi language key se orjinal olarak ingilizce calistirabilirsiniz
  • teşekkürler
    key im multi-language mi değil mi nasıl öğrenebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bfaskiplar -- 29 Ocak 2009; 18:32:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.