Şimdi Ara

Vista İşlem Yapmayı Kesmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Benim Ciddi Bir Sorunum Var...

Masaüstü Bilgisayar, Orjinal Vista 32 Bit Home Premium Yüklü Olarak Geldi...

Bilgisayar Başlangıç İşlemlerini Bir Türlü Durdurmuyordu, Yani Sürekli İşlem Yapıyordu... Bazen İşlem Yapmayı Kesip Normal Çalıştığı Zamanlar Oluyordu, Lakin 10-15 dk. Boşta Bekleyince Kendiliğinden İşlem Yapmaya Başlıyordu, Mouse a Dokununca ,İşlem Yapmayı Kesiyordu, Bu Yüzden Geceleri Torrent İçin Bilgisayarı Açık Bırakamaz Oldum...

1 Ay Önce Vista 64 Bit Ultimate Yükledim, Durum Yine Aynı, Bilgisayar Çoğu Zaman Başlangıçtan Sonra İşlem Yapmayı Hiç Kesmiyor, Ya Da Anlamsız Zamanlarda İşlem Yapmaya Başlıyor, ve Hiç Ara Vermiyor...

Q9400, HD 4870 X2, 4 GB Ram Var, Sorun Nedir ? Acil Yardımlarınızı Bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @forever -- 31 Ocak 2009; 10:50:52 >

• vistalarda genel bir durum bu bildiğim kadarıyla, ben de kısa bir süreliğine kullanmıştım ve aynı şekildeydi
  • Selamlar!
    En basit 3 ayar:
    1. Hard disklere sağ tıkla, özelliklerden hızlı arama endekslemeyi kapat.
    2. Otomatik disk birleştiricisini kapat.
    3. Sistem geri yüklemeyi kapat.

Hemen farkını görürsün. Süperfetch özelliği (Hızlı Getrme) ilk açılışta en çok kullanılan programları RAM'a yükleyip hazır tutuyor. İşlem 5-10 dk sürebilir. Sonra duruyor. Kapatabilirsin servisini, ama tavsiye etmem, bir zararı yoktur, hele ram varsa. RAM yetersiz olduğu zaman hızlı getirme dosyaları RAM'dan silinir. Ayrıca forumda Vista ayarları ile ilgili bir konu var, oraya göz atmanı tavsiye edrim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alx

Selamlar!
    En basit 3 ayar:
    1. Hard disklere sağ tıkla, özelliklerden hızlı arama endekslemeyi kapat.
    2. Otomatik disk birleştiricisini kapat.
    3. Sistem geri yüklemeyi kapat.

Hemen farkını görürsün. Süperfetch özelliği (Hızlı Getrme) ilk açılışta en çok kullanılan programları RAM'a yükleyip hazır tutuyor. İşlem 5-10 dk sürebilir. Sonra duruyor. Kapatabilirsin servisini, ama tavsiye etmem, bir zararı yoktur, hele ram varsa. RAM yetersiz olduğu zaman hızlı getirme dosyaları RAM'dan silinir. Ayrıca forumda Vista ayarları ile ilgili bir konu var, oraya göz atmanı tavsiye edrim..

3.sistem geri yükleme açık kalsın ne olur olmaz çökünce kurtarması kolay olur

sık sık disk temizleme yapın yada zamanlanmış bir görev olarak ayarlayın o belli günlerde çalışsın temizlesin

• Yardımcı Olan Arkadaşlara, İlgilerinden Dolayı Teşekkür Ederim...

Önerilen Yöntemleri Denedim, Olumlu Sonuç Verdi...

Ben Harddisk' te Sorun Olmasından Endişeleniyordum...

Yine De İçim Rahat Değil, Kapsamlı Bir Harddisk Analizi Yapan, Bad Sector' leri Falan Belirleyen, Program Tavsiyelerinizi Bekliyorum, Trial Olması Önemli Değil, İsmini Verin Yeter...

Saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.