Merhaba. İşyerimdeki bilgisayarda Windows Vista Business kurulu. HDD in başka bir bölümüne de XP kurmak istiyorum fakat Cd yi takınca otomatik açılan menüde KUR seçeneği inaktif. Ben de CD den başlatarak kurmayı denedim fakat bios ayarlarını cd den başlatacak şekilde yapmış olmama rağmen bir türlü cd den başlamıyor "Cd den önyükleme için bir tuşa basınız" mesajı da çıkmıyor "Boot from cd " yazıyor ama cd den başlatmayıp sürekli vista açılıyor. Bilgisayarmasaüstü HP acaba vista xp kurmaya izin vermiyor mu? Vistayı tamemen kaldırma seçeneğim yok işyerinde kurulu olması gerekiyor. Acaba bu sorun vista dan mı kaynaklanıyor yoksa cd den başlatamama sorunu mu? Şimdiden teşekkürler.
bence o cd nizami değil yani boot cd olarak yazılmamış olabilir.başka bir pc de bakalım boot ta görecek mi?
Hayır cd ile alakası yoktur , Vista'dan XP'ye geçiş yapmak , diğer win98-2000-xp vs. geçişleri gibi olmuyor.XP yüklemeye çalıştıgında xp cdsi pcnin hdd sini tanımaz , çünkü xpde sata driverları vardır ama vistada durum farklı.Ama downgrade diye birşey çıkarmışlar bununla sata sorunu çözülüyor direk vistadan xp sp2 ye geçebiliyorsun.Ya bu downgrade olayını araştırıp uygula , ya da biostan satayı kapatacaksın , xp kurduktan sonra tekrar sata yükleyeceksin. Bir de nlite ve easybcd programları ile de vista-xp geçişi sağlanabiliyor , onu da araştırmanı tavsiye ederim.Neticede sorunsuz geçiş için bu 3ünden birini yapman gerekecek.Kolay gelsin.