Şimdi Ara

Vista uyku modu Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
11.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vistada uyku moduna alıyorum bilgisayarın uyku moduna girmesiyle çıkması bir oluyor hazırda beklettede aynı şey oluyor anlam veremedim neden oluyor acaba??? (Home Basic)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazydrake -- 11 Şubat 2008; 16:39:28 >

• Ahhaa aynısı bende de var ( Vista Ultimate )
    Bende 2 ve 3. komutta giriyor uykuya

Microsoft sayfasında video sürücüleri güncelleyin diyor
    Halbuki güncel hepsi
    Bir yol arkadaşı bulduk
    DUr bakalım çözecez inşşallah
  • işin kötü tarafı bende hiç bir şey demiyor uykuya giriyor girer girmez geri çıkıyor
  • Tamam işte bende de aynısı
    Ben Nette yaptığım araştırmada buldum bilgileri

Ayrıca vista yardım dosyalarının içinde de var bu bilgi

quote:

Orjinalden alıntı: crazydrake

işin kötü tarafı bende hiç bir şey demiyor uykuya giriyor girer girmez geri çıkıyor
  • disk temizlemede hibernation dosyalarını(2gb yer acıyor) sildiyseniz ondan yapıyor olabilir.
  • Evet Hibernate dosyasını silmiştim
    http://support.microsoft.com/kb/920730/tr
    Windows Vista çalışan bir bilgisayarda hazırda bekleme ve Uyku modu özelliğini devre dışı bırakma ve yeniden etkinleştirme

Microsoftta şunu buldum

Hazırda bekleme modunu etkinleştirmek için şu adımları izleyin:
    1. Başlat'ı tıklatın ve Aramaya Başla kutusuna CMD yazın.
    2. Arama sonuçları listesinde, Komut İstemi'ni sağ tıklatın ve sonra Yönetici Olarak Çalıştır'ı tıklatın.
    3. Kullanıcı Hesabı Denetimi tarafından istendiğinde, Devam'ı tıklatın.
    4. Komut istemine powercfg.exe /hibernate on yazın ve ENTER tuşuna basın.
    5. Exit yazıp ENTER tuşuna basarak Komut İstemi penceresini kapatın.

İptal etmek yani kapatmak için de
    Komut istemine powercfg.exe /hibernate off yazın ve ENTER tuşuna basın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 11 Şubat 2008; 23:19:53 >
  • yaptım girdi ama bu seferde çıkaramadım reset atmak durumunda kaldım nasıl iştir anlamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 Oyun Modu Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Windows 10 Uyku Modu Problemi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiSKE

Evet Hibernate dosyasını silmiştim
    http://support.microsoft.com/kb/920730/tr
    Windows Vista çalışan bir bilgisayarda hazırda bekleme ve Uyku modu özelliğini devre dışı bırakma ve yeniden etkinleştirme

Microsoftta şunu buldum

Hazırda bekleme modunu etkinleştirmek için şu adımları izleyin:
    1. Başlat'ı tıklatın ve Aramaya Başla kutusuna CMD yazın.
    2. Arama sonuçları listesinde, Komut İstemi'ni sağ tıklatın ve sonra Yönetici Olarak Çalıştır'ı tıklatın.
    3. Kullanıcı Hesabı Denetimi tarafından istendiğinde, Devam'ı tıklatın.
    4. Komut istemine powercfg.exe /hibernate on yazın ve ENTER tuşuna basın.
    5. Exit yazıp ENTER tuşuna basarak Komut İstemi penceresini kapatın.

İptal etmek yani kapatmak için de
    Komut istemine powercfg.exe /hibernate off yazın ve ENTER tuşuna basın.

Hibernate dosyasını sildiğimi falan hatırlamıyorum ama 6aydır uyku modu sorunsuz çalışıyordu. 3-4gün önce anlamadığım bir sebeple uyku ve hazırda beklet modu çalışmamaya başladı. Uyku moduna aldığım zaman ekranı kapatıyor fakat bilgisayar uykuya geçmiyor. Hazırda bekleme modunda da ekranı kapatıyor daha sonra kendi yeniden açıyor.

yönetici olarak komut satırından hibernate mode üzerindeki değişiklikleri denedim yukarıda yazdığın gibi fakat bir değişme olmadı. Bu sorunum hakkında bir fikri olan varsa ve beni bu sorundan kurtarabilirse sevinirim.

• Sleep mode ile hibernate mode'un arasındaki fark nedir?
  • Standby modunda RAM üzerindeki bilgiler silinmez.
    Sistem çok daha hızlı açılır ve bilgisayar kaldığı yerden devam eder.
    Eksileri bu durumda bilgisayar güç harcamaya devam eder.
    Ayrıca bu durumda yaşanacak bir güç kesintisinde RAM deki bilgiler silineceğinden üzerinde çalışılan veriler kaybolacaktır (Bilgisayara atılan normal reset işlemi gibi.)
    Yani bu işlemi güç tasarrufu sağlayan bir nevi ekran koruyucu gibi düşünebiliriz.

Bilgisayar başından Bir kaç dakika ile bir kaç saat arasında ayrılacaksak tercih edilebilecek bir moddur.

Hibernation ise RAM deki bilgileri sabit disk üzerindeki bir dosyaya imaj alır.
    Bu sayede sistem kapalı konumuna gelir ve güç tüketimi sıfıra yaklaşır.
    Bilgisayar tekrar başlatıldığında sabit diskteki imaj tekrar RAM'e yüklenir.
    Normal başlatmadan hızlı başlar ancak uyku modundan yavaş başlar.
    Güç kayıplarında ise veri kaybı yaşanmaz.

Bilgisayar başından en az bir kaç saat ayrı kalınacaksa tercih edilecek moddur.

Ekleme:
    Bunlara ek olarak Vista 2 yeni mod ile karşımıza çıkar.
    Laptoplarda kullanılan sleep mode:
    Bu mode standby gibi başlar. Ancak pil seviyesi kritik seviyeye gerilerse hibernation moduna geçerek verileri saklar.

Desktoplarda kullanılan Hybrid sleep:
    Bu mode stand by ile başlar ama aynı anda RAM deki verileri de hibernation gibi korur.
    RAM çalışmaya devam eder.
    Tekrar açıldığında standby gibi hızlı açılır.
    Ayrıca güç kesintisi olduğunda Hibernation dosyasına yazılı imaj kullanılarak veriler kaybe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 16 Haziran 2008; 16:31:54 >

• daha oncekı anakartımdakı (vistada) uyku modu sorununu bıostan cozmustum belkı ısıne yarayabılır.
    biostan Suspend Mode =S1 (Pos) only yapınca duzelmıstı.
  • Bazen takılı olan bir USB aygıtı da neden olabiliyor. Bide USB aygıtları söküp deneyin.
  • Evet bendekinin sebebi farenin USB alıcısı imiş
    Uyku dan önce alıcıyı çıkarıyorum

Kapağı kapatıyorum bu kadar
    Hemen uyku moduna geçiyor
    Bunu 3 hafta önce fark ettim.

quote:

Orjinalden alıntı: byspayn

Bazen takılı olan bir USB aygıtı da neden olabiliyor. Bide USB aygıtları söküp deneyin.
  • kurulumda hata var ondan yapıyor takas için yeterince yer yoksa uyku modu ve hazırda beklet çalışmıyor.
  • aynı sorun bende de mevcut...ekran kapanıp hemen açılıyor...söylediklerinizin çoğunu yaptım ama değişen birşey olmadı....
  • quote:

Orijinalden alıntı: confickerbelasi

kurulumda hata var ondan yapıyor takas için yeterince yer yoksa uyku modu ve hazırda beklet çalışmıyor.

derken..ne yapmamız gerekir????
  • biosta ayarı olmalı ona bak hazırda beklet içinde diskte yeterince boş alan olmalı.
  • Driverları güncelleyin.
    Benzer sorunu yaşadım.
    Tek tek driverları kaldırdım. En sonunda Webcam driveri sorun çıkardığını anladım. Yeni sürücüsünü yükledim düzelmişti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.