Şimdi Ara

UYKU MODU SORUNU...(ÇÖZÜMÜ BULDUM :) )...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evdeki PC eskiden ayarladığım süre içinde uyku moduna geçerdi... tüm sistem, monitör ve fanlar kapanır power ışığı da sönerdi, tam anlamıyla uykuya yatar tüm elektriksel işlemler dururdu...istediğim an klavyeden herhangi bir tuşa basınca kısa sürede açılır kaldığı yerden devam ederdim, bu özellik çok iyiydi açıkçası...

sonra ne oldu bilmiyorum ama uyku modunun tavrı değişti... yine uyku moduna geçiyor gibi ama sistem kapanmıyor ve power ışığı tamamen sönmüyor hızlı hızlı göz kırpıyor, sadece monitör tam kapanıyor, kasanın içinden fan seslerini duyuyorum dolayısıyla elektrik tüketmeye devam ediyor...

bunun eskiden olduğu gibi tam uykuya geçmesi için ne yapmak lazım?...güç seçenekleri/gelişmiş ayarlara baktım ama ayarların bununla ilgisi yok...acaba BIOS'tan mı yapılır diyorum ama hangi bölümde ve ayar adı nedir bilmiyorum...

NOT: çözüm aşağıda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 13 Ekim 2014; 14:43:48 >

• bu tavır değişiklikleri format yedikten sonra mı oldu acaba ?
  • kasa mı , laptop mı _

laptop ise ;

windows tuşuna bas, en alttaki arama kısmına "kapak" yaz

kapak kapatıldığında yapılacaklar diye bir bölüm var ordan ayarayabilirsin. ama pc ise yine aynı arama kısmına uyku yazdığında da bişeyler bulursun eminim..
  • arkadaşlar sorunu çözdüm...
    çözüm yeri BIOS...

BIOS'a girdim, POWER MANAGEMENT SETUP'ı açtım...

ACPI Suspend Type'ın karşısında S1 (POS) seçiliydi, diğer seçenek olan S3 (STR) seçip onayladım, F10'a basıp kaydettim...bilgisayar açıldı...

güç seçeneklerini açıp "güç tasarrufu"nu seçtim, karşısında "plan ayarlarını değiştir"i tıkladım, "gelişmiş güç ayarlarını değiştir"e geldim...orada uyku modunu açınca karma mod aktif görünüyor, onu devre dışı bıraktım...uyandırma zamanlayıcısını da devre dışı bırakıp uygula>tamam yaptım...

güç planına döndüm (dönmezseniz planı varsayılana değiştiriyor), monitör ve bilgisayar kapanma sürelerini 1 dak. olarak ayarlayıp kaydettim...

şimdi "1" dak. içinde kendiliğinden tamamen (monitör-ışıklar-fanlar) kapanıyor, elektrik tüketimi (belki de) sıfırlanıyor...
    güzel tarafı şu, istediğimde klavyeden herhangi bir tuşa basınca direkt masaüstü ile açılıyor, açılış töreni yapmıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 13 Ekim 2014; 14:47:44 >

• farkettim ki ilk adımı yanlış atınca herşey değişiyor...

1. adım: önce BIOS'a girilir, ana menüden "Load Fail-safe Defaults"'u seçip onaylayın...(alttaki "Optimized"'i seçerseniz "Power Management Setup" > "ACPI Suspend Type" > S1 (POS) olarak kendiliğinden değişiyor)...
     UYKU MODU SORUNU...(ÇÖZÜMÜ BULDUM :) )...
    2. adım: tekrar BIOS ana menüden "Power Management Setup" >"ACPI Suspend Type" > S3 (STR) seçip onaylanır...
     UYKU MODU SORUNU...(ÇÖZÜMÜ BULDUM :) )... UYKU MODU SORUNU...(ÇÖZÜMÜ BULDUM :) )...
    3. adım: PC açıldıktan sonra "Güç Seçenekleri"nden ayarlar yapılır (önceki mesajda var)...

4. adım: tekrar güç planı zaman ayarlarına gelinir, monitör ve bilgisayar kapanma sürelerini dilediğiniz süreye ayarlayın (ben ikisini de "1" dak. olarak ayarladım)...

@tmk20@blueice32

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 13 Ekim 2014; 15:23:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.