Şimdi Ara

Nem sorununu çözdüm... (mü acaba )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
67.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ev mükemmel bir terleme yapıyordu, tavan ve duvarlar yemyeşil oluyordu. Mantolama yapamıyoruz lojman çünki. Nem alma cihazı aldık. Ve bir günde tam 9 lt su topladı. Yemin ediyorum evin havası değişti. Nefes almamız rahatladı. Şimdi evdeki rutubet kokusunun gitmesini bekliyoruz. ilk taktığımızda %75 olan nem şuan 58e düştü.
    düzenli çalıştırsak nemden rutubetten o pis kokudan kurtulur muyuz.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nem Sorunu Çözüldü: Evdeki Terleme Sorununa Son Ver

Nemli bir ev, rahatsız edici ve hatta sağlığa zararlı olabilir. Neyse ki, evinizdeki terleme sorununu çözmek için atabileceğiniz bazı adımlar vardır.

Doğalgazlı Ev Neden Terleme Yapar?

Doğalgazlı evlerde, yanan gazdan açığa çıkan su buharı hava ile birleşerek yoğuşmaya neden olabilir. Bu, özellikle pencere ve duvarlarda terleme olarak kendini gösterir.

Evde Zemin Terlemesi

Zemin terlemesi, genellikle betonarme yapılarda ve soğuk havalarda oluşur. Zemin, dışarıdan gelen soğuk hava ile içerideki ılık hava arasında bir köprü görevi görür ve yoğuşma oluşmasına neden olur.

Odadaki Parkeler Terliyor

Parkeler, ahşap yapıları gereği nemi emer ve dışarı atar. Ancak, iç ortamda aşırı nem varsa, parkeler nemi alamayabilir ve terleme meydana gelebilir.

Tavan Terlemesine Çözüm

Tavan terlemesi, genellikle banyolarda ve mutfaklarda oluşur. Buharlı duşlar veya yemek pişirme sonucu açığa çıkan nem, tavanda yoğuşarak terleme yapabilir.

Fayans Terlemesi Nasıl Önlenir?

Fayanslar, gözenekli yapıları nedeniyle nemi emebilir ve terleme yapabilir. Fayans terlemesini önlemek için, fayansları düzenli olarak temizlemek ve derzlerini kapatmak gerekir.

Yeni Binada Rutubet Neden Olur?

Yeni binalarda, inşaat sırasında kullanılan malzemelerdeki nem kurumamış olabilir. Bu nem, zamanla havaya karışarak rutubete neden olabilir.

Banyo Fayans Terlemesi

Banyo fayansları, yüksek nem ve sıcaklık nedeniyle sıklıkla terleme yapar. Banyo fayansı terlemesini önlemek için, banyoyu düzenli olarak havalandırmak ve nem giderici kullanmak gerekir.

Nem sorununu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

• Evinizi düzenli olarak havalandırın.
    • Nem giderici kullanın.
    • Isıtma ve soğutma sisteminizi kontrol edin ve gerektiğinde ayarlayın.
    • Tavan vantilatörleri kullanın.
    • Çatı ve duvarlarınızdaki sızıntıları kontrol edin ve onarın.
    • Ev bitkilerini sınırlandırın, çünkü bunlar nem üretir.

Bu adımları uygulayarak evinizdeki nem sorununu çözebilir, daha sağlıklı ve konforlu bir yaşam alanı yaratabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: mCtawn

Ev mükemmel bir terleme yapıyordu, tavan ve duvarlar yemyeşil oluyordu. Mantolama yapamıyoruz lojman çünki. Nem alma cihazı aldık. Ve bir günde tam 9 lt su topladı. Yemin ediyorum evin havası değişti. Nefes almamız rahatladı. Şimdi evdeki rutubet kokusunun gitmesini bekliyoruz. ilk taktığımızda %75 olan nem şuan 58e düştü.

bence hayır.. kurtulamazsınız. bir evde %75 nem gayet normaldir aslında. %15 gibi bir fazlanız var. evde nem %100 olsa dediğiniz gibi evinizin aşırı nemli olduğu sonucu çıkardı. sizi aslında rahatsız eden nem değil yoğuşmanın yapmış olduğu nemin zehirli kokusu. şuan bu kokuyu yok etmeniz zor ancak yazın duvarlarınız iyice kuruyunca boya yapıp bu kokudan yazın kurtulursunuz. gelecek yıl hiç tavsiye etmesemde bu cihazı çalıştırırsanız belki bu kokudan kurtulursunuz. sizin esas sorununuz kötü izolasyon. eviniz aslında tam ısınmıyor. tam ısınmış olsa yalıtım nekadar kötü olursa olsun terlemeyi (daha doğrusu soğuk sıcak çatışmasından ortaya çıkan yoğuşma olarak adlandırılıyor. bu işin mühendislerince. ben sadece kendi deneyimlerimi yazıyorum) yoğuşmayı tek görebileceğiniz yerler pencere kenarları ve dış cephe durvarlarının birleştiği tavan dipleri olurdu. ben komple duvarlarınızın şıpır şıpır terlediğini sanmıyorum. inanın ben şuan nemlendirme cihazı ile evin nemini %60 ta tutmaya çalışıyorum. sizin %15 fazlanız var çok değil. asıl sorun eviniz tam ısınmıyor. her nekadar ortalama ortam sıcaklık 22C densede ben kendi tecrübelerime göre buna inanmıyorum. uzun süren tecrübelerime göre kışın oda sıcaklığı 26C aşağı düşmemelidir. şuan benim ortamım 27-28C değişiyor. bu dereceleri sağlamış olsanız evinizde hemen hemen duvar diplerindeki nemlenmeyi %1-2 çekersiniz şuanki görüntünüze göre.

siz o lojmanda uzun süre kalıcaksanız izin veriyorlarsa içten en az 3cm sert köpükle duvarlarınızı kaplatınız. (kimsenin bişe diyeceğinide sanmam) küften kesin kurtulursunuz zaman zaman havalandırma ilede odanızın havasını temizlemiş olursunuz. her nekadar strafor sağlıklı gözüksedehttp://forum.donanimhaber.com/m_50730456/tm.htm inceleyiniz. ama korkmayınız şuanki ortamınızdan yinede çok sağlıklı yol tavsiye ettim size. bazı arkadaşlar kızabilir bana kızsınlar ben kendi deneyimlerimi yazdım.. o zehir içeren nemi solumayınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

Ev mükemmel bir terleme yapıyordu, tavan ve duvarlar yemyeşil oluyordu. Mantolama yapamıyoruz lojman çünki. Nem alma cihazı aldık. Ve bir günde tam 9 lt su topladı. Yemin ediyorum evin havası değişti. Nefes almamız rahatladı. Şimdi evdeki rutubet kokusunun gitmesini bekliyoruz. ilk taktığımızda %75 olan nem şuan 58e düştü.

bence hayır.. kurtulamazsınız. bir evde %75 nem gayet normaldir aslında. %15 gibi bir fazlanız var. evde nem %100 olsa dediğiniz gibi evinizin aşırı nemli olduğu sonucu çıkardı. sizi aslında rahatsız eden nem değil yoğuşmanın yapmış olduğu nemin zehirli kokusu. şuan bu kokuyu yok etmeniz zor ancak yazın duvarlarınız iyice kuruyunca boya yapıp bu kokudan yazın kurtulursunuz. gelecek yıl hiç tavsiye etmesemde bu cihazı çalıştırırsanız belki bu kokudan kurtulursunuz. sizin esas sorununuz kötü izolasyon. eviniz aslında tam ısınmıyor. tam ısınmış olsa yalıtım nekadar kötü olursa olsun terlemeyi (daha doğrusu soğuk sıcak çatışmasından ortaya çıkan yoğuşma olarak adlandırılıyor. bu işin mühendislerince. ben sadece kendi deneyimlerimi yazıyorum) yoğuşmayı tek görebileceğiniz yerler pencere kenarları ve dış cephe durvarlarının birleştiği tavan dipleri olurdu. ben komple duvarlarınızın şıpır şıpır terlediğini sanmıyorum. inanın ben şuan nemlendirme cihazı ile evin nemini %60 ta tutmaya çalışıyorum. sizin %15 fazlanız var çok değil. asıl sorun eviniz tam ısınmıyor. her nekadar ortalama ortam sıcaklık 22C densede ben kendi tecrübelerime göre buna inanmıyorum. uzun süren tecrübelerime göre kışın oda sıcaklığı 26C aşağı düşmemelidir. şuan benim ortamım 27-28C değişiyor. bu dereceleri sağlamış olsanız evinizde hemen hemen duvar diplerindeki nemlenmeyi %1-2 çekersiniz şuanki görüntünüze göre.

siz o lojmanda uzun süre kalıcaksanız izin veriyorlarsa içten en az 3cm sert köpükle duvarlarınızı kaplatınız. (kimsenin bişe diyeceğinide sanmam) küften kesin kurtulursunuz zaman zaman havalandırma ilede odanızın havasını temizlemiş olursunuz. her nekadar strafor sağlıklı gözüksedehttp://forum.donanimhaber.com/m_50730456/tm.htm inceleyiniz. ama korkmayınız şuanki ortamınızdan yinede çok sağlıklı yol tavsiye ettim size. bazı arkadaşlar kızabilir bana kızsınlar ben kendi deneyimlerimi yazdım.. o zehir içeren nemi solumayınız.

Hocam makina çalışalı 3 gün oldu ve yaklaşık 25 lt su çıkardı. evin havasının değiştiğini söylemiştim. Rahat nefes alıyoruz. Ama asıl değişiklik camlarda ve altındaki mermerde oluşan göletin artık oluşmaması. petek olmayan bir camın mermerinde çok az ıslaklık var. Nem 75 den 55 lere indi değişiklik bunlar.
    Malesef ev ısınmıyor. kaloriferi 60 ta yakıyoruz fakat 21 dereceyi göremiyoruz çünki duvarlar buz gibi. Bu durumda da camlar gölet, dışarı bakan duvarların tavan kısmı ise yemyeşil oluyordu ve kanepenin gardrobun içindeki eşyalar küflenip kokuyordu. ben bunlardan kurtulmak istiyorum. Ne yazıkki sürekli oturamıyacağımız için tek çözüm olan yalıtımı yapamıyoruz. içeriden yalıtımında pek sağlıklı olmadığını duymuştum. inşallah yavaş yavaş bu küften ve kokudan kurtulucaz.
    Yorumunuz için teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

Hocam makina çalışalı 3 gün oldu ve yaklaşık 25 lt su çıkardı. evin havasının değiştiğini söylemiştim. Rahat nefes alıyoruz. Ama asıl değişiklik camlarda ve altındaki mermerde oluşan göletin artık oluşmaması. petek olmayan bir camın mermerinde çok az ıslaklık var. Nem 75 den 55 lere indi değişiklik bunlar.
    Malesef ev ısınmıyor. kaloriferi 60 ta yakıyoruz fakat 21 dereceyi göremiyoruz çünki duvarlar buz gibi. Bu durumda da camlar gölet, dışarı bakan duvarların tavan kısmı ise yemyeşil oluyordu ve kanepenin gardrobun içindeki eşyalar küflenip kokuyordu. ben bunlardan kurtulmak istiyorum. Ne yazıkki sürekli oturamıyacağımız için tek çözüm olan yalıtımı yapamıyoruz. içeriden yalıtımında pek sağlıklı olmadığını duymuştum. inşallah yavaş yavaş bu küften ve kokudan kurtulucaz.
    Yorumunuz için teşekkürler.

hayırlısı olsun. odanızın nem derecesini %55 altına düşürmeyin. cihazınızın tüketim değerleri umarım çok fazla değildir. eğer tüketim çoksa ve devamlı çalıştırmak zorundaysanız. devamlı yaşadığınız odanız ısınmıyorsa. ucuz bir klima alınız hem nemi kurutur hemde ısınmış olursunuz. cihazıda diğer odalarda dolaştırıp zaman zaman çalıştırırsınız. ama orda 5 yılı aşkın kalacaksanız. içten yalıtım yaptırın derim. zararı çok büyük değildir. ona bakarsanız yalıtım kimaysallarının hepsi zararlı. bunu bilerek dikkatli olmak gerekiyor. düzgün havalandırma ile durum aşılır.

• Hortlatayim, 2.5cm xps 1.kalite kopukle ev icini tum dis cephr duvarlarini kaplayip alci ve 1 kalite boya ile boyadik. Ankara ayazi baslayinca ev 25 derece ama tek odanin guneye bakan duvari terliyor simsiyah oluyor.
    Ayni sekilde pvcde terliyor, camlarda...
    Cozum bulamadik, isi yalitim ise yaramadi, suan -10 sicaklik var disarida ve bu odanin parkeleri islak.

Cildircam kafayi yicem, son care sattirip kurtulcam.
    Disdan isi yalitim ve bina etrafinda drenaj olmadikca bu sorun her yerde devam eder...

Pvc lastikleri donmus kapiyi yarim kapatabildim suan. Hava giriyor iceri...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nem alma cihazi tavsiyesi bekliyorum, Butce 5000 lira.

Araba sevdasindan fazgectim, inat edersem otelde kisi atlatirim yemin ediyorum. Yeterki ailede olupda bende olmayan astim bu yuzden baslamasin.
    Sagligimdan olmayayim yeter..
    Uyuyamiyorum saat kac oldu, tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ch4ylak -- 8 Ocak 2015; 4:03:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Nem alma cihazi tavsiyesi bekliyorum, Butce 5000 lira.

Araba sevdasindan fazgectim, inat edersem otelde kisi atlatirim yemin ediyorum. Yeterki ailede olupda bende olmayan astim bu yuzden baslamasin.

MErhaba. ben yeni ev aslarak nem sorununu çözdüm ama ısınma sorunum var artık :(

NEm alma cihazı demişsiniz. yukarısını okuduysanız ben almıştım çok işime yaradı. astımım da vardı. evin havası bile değişiyor. kesinlikle tavsiye ederim trotec tavsiye ederim. hatta cihazım şuan bi arkadaşta o da nemden şikayet ediyordu denedi hemen sipariş verdi. Zeten cihazı kullanıp çıkan suyu görünce iyiki almışım diyosunuz.

Not: nem alma cihazı almadan önce evin nemini sağlam ökçen nem ölçme cihazı alıp kontrol edin. Bizim yukarıda bahsettiğim eski ev 75in altına düşmüyordu cihazdan sonra 60ın üstüne çıkarmadık süper oldu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Nem alma cihazi tavsiyesi bekliyorum, Butce 5000 lira.

• Dışarıda sıcaklık -8 & -15 arası değişiyor ev içi odaların sıcaklığı 25 derece, 35 derecede yanıyor kombi, tek odada yani benim odamda nem %80'nin üzerinde şuan.
    Yazdan önce satamayız evi, yazın garanti yeni bir eve çıkıyoruz.

İnanmassınız milletin sıvı azotla -leri gördüğü sıcaklığı ben stok fanla görüyorum o derece soğuk benim odam. Diğer odalar dediğim gibi 25 derecenin altına inmiyor.
    Kapı lastiğini değiştirdim hava giriş çıkışı yok şuan, ttk 40E siparişi vermek üzereyim ama yinede farklı ürünleri araştırıyorum.

Farklı farklı önerileri bekliyorum.

• merhabalar. bu rutubetten cok cekmiş birisi olarak sizi cok iyi anlıyorum. denemediğim taktik kalmadı bu sorunu halletmek icin. en sonunda hallettim. kesinlikle sorunu kökünden halleden bir firma buldum. kullandıkları ürünle 20 yıla kadar garanti veriyolar. Yenibosna merkez mah.degırmen bahçe cd. airport hill sitesi. no:11/a dük:2/bahçelievler. TEl: 0212-552-08-28
  • quote:

Orijinalden alıntı: KayzeR766

merhabalar. bu rutubetten cok cekmiş birisi olarak sizi cok iyi anlıyorum. denemediğim taktik kalmadı bu sorunu halletmek icin. en sonunda hallettim. kesinlikle sorunu kökünden halleden bir firma buldum. kullandıkları ürünle 20 yıla kadar garanti veriyolar. Yenibosna merkez mah.degırmen bahçe cd. airport hill sitesi. no:11/a dük:2/bahçelievler. TEl: 0212-552-08-28

Dostum bu adresini verdiğin yerin adı sanı internet adresi varmı bi incelesek

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.