Şimdi Ara

Mide yanması ve Reflüye çare bilen var mı? ( Çözüldü )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
9
Favori
84.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mesajın sonuna eklediğim soruyu sormuştum. Ben neler yaptığımı anlatayım.

Öncelikle hidrojen pompası inhibitöründen bahsedeyim, biliyorsunuz suda çözündüğünde ortama H+ iyonu veren maddelere asit deniyor. Mide yüzeyine temas eden yiyeceklerin mide asiti salgılamasını engelleyen ilaçlara da bu sebeple hidrojen pompası inhibitörü deniyor.
    İkinci konu da Helicobacter pylori. Bir çok sağlıklı insanın mide florasında bulunan bu bakteri imkan bulursa yerleşip ülsere sebep oluyor.

İşte bu sebeple piyasada ticari olarak bulunan Anti. H. pylori antibiyotiği + Hidrojen pompası inhibitörü kombinasyonluna ihtiyacınız var.

Biri opagis diye bir antibiyotikten memnun kalmış ancak benim deneme şansım olmadı.

Şimdilik midem yandığında çay kaşığının ucu ile az miktarda karbonatı yarım bardak suya atıp midemi yumuşatıyorum. Hiç bir şeyim kalmıyor.

Vaktime kıyıp hala doktora gidemedim size gitmenizi tavsiye ederim, çok daha hızlı ve etkili bir çözüm bulunurdu aslında.

Ben aldığım kudret narı macunlarının pek tesirini görmedim, belki benim durumuma uygun değildi bilmiyorum.

Çok önemli bir kaç hatırlatma

Lansor kullananlara
    Yanılmıyorsam Lansor uzun süre kullanılınca şöyle çok tehlikeli bir yan tesir yaratıyor, her nasılsa mide ile yemek borusu arasındaki büzücü kası (sfinkter) gevşetiyor, lansor kullandığım sıralarda yemek yiyip de yatarsam, gece yatarken bir kaç defa ağzıma mide asiti geldi hatta çoğu zaman da asit ciğerlerime ulaşınca uyandım, nerdeyse gangrenli pneumonie oluyordum. Mideyi kurtaralım derken ciğerden oluyorduk.

Eskiden hızlı bitsin diye yuvarlayıp yutuyordum. Şimdi iyice çiğnemeden yutmuyorum. Çünkü mide büyük parçaları sindiremeyince habire asit salgılıyor. Hani küçük lokma alıp çok çiğnemek diye bir sünnet vardır ya, gerçekten doğruymuş.

İlk soru mesajı:

"

Arkadaşlar,
    yemeklerden 1-2 saat sonra yemek borumun mide tarafında yanma hissediyorum, lansor kullanınca geçiyor ama hiç durmadan ilaç mı kullanıcam
    doğal bir çözümünü bilen var mı?
    teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihbarut -- 16 Ekim 2012; 9:59:51 >

• Süt veya soda dene. Soda fazla tüketme ama.
  • bazik içecekler içmeye çalış arkadaşın dediği gibi süt veya soda çok iyi gelir
  • Süt dostum ılık süt koladan sodadan uzak dur bal da faydalı olur bitki çayları dene
  • Şerbet diye duymuştum ama ne kadar doğru bilmiyorum.
  • doğal değil ama ben talcid kullanıyorum. harika bir ilaç...
  • ballı süt
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lansor kullanmadan geçmiyor benim mide yanması da... Ya da 1-2 saat bekleyince kendiliğinden geçiyor.
  • bir bardak suya 3 4 yemek kaşıgı elma sşrkesi ben denedim işe yarıyor
  • Sana tavsiyem ayranlı soda içmen
  • arkadaşım reflü olabilirsin yada ülser vb. hastalık olabilir.doktora git ne olduğunu öğren.
  • kekik suyu

ayran

süt
  • süt iç ama sadece 2 yudum, geçmezse yarım saat sonra 2 yudum daha, forum silinebilir
  • Bu mide yanması dediğiniz olay , midenin genellikle gece ve/veya sabah uyanınca çok fena şekilde can yakması mı oluyor ?
  • cevaplar için teşekkür ederim.
    Enteresan ama soda hiç fayda vermiyor. Bir iki yudum süt olayına bir gireyim. Belki işe yarar.
    elma sirkesi olayına gelince. Asitli şeyler daha beter mide yakmıyor mu? Ayrıca eşim diyet amacıyla elma sirkesinden günde bir kaç kaşık alıyordu, vücut ozmolaritesini bozmuş olmalı ki, vücudu ödem topladı sirkeyi bırakınca geçti.

Kekik suyu tavsiye edilmiş, ben uzun süre kullandım bir faydasını görmedim.

Başka çaresi olan var mı?
  • Bilmiyorum kimse yoğurt dememiş ama ben yoğurt diye biliyorum varmıdır bi faydası
  • sabun mu?
    şaka mı bu?
  • ben vakti zamanında ülser başlangıcı olmuştum bir abi bana bir macun önerdi ve onu uyguladıktan sonra (tabi tadı o kadar berat ki ancak 1 hafta yiyebildim) 2 sene falan beni rahatlattı. Sana tavsiyem aktara git bu macunu al her gün sabah akşam yemekten önce bir tatlı kaşığı al.

Ballı Kudret Narı Macunu, zeytinyağlısıda var ama ballısını tercih et çünkü ballının o kadar kötü bir kokusu var ki zeytinyağlı olanı hiç düşünemiyorum. Bu macun mideyi adeta bir sıva gibi kaplayarak oradaki yaraları iyileştiriyor ve tüm mide rahatsızlıklarına bire bir kesinlikle tavsiyemdir hiç olmazsa 1 hafta dene faydasını göreceksin. Nereye kadar ilaçla devam edebilirsinki?
  • Reflü gastrit(nasıl yazıldıgını bilmiyorum) olabilir hocam dikkat
  • Gaviscon şurup Eczanelerde var 5 tl ölçü kabı var ben direk kafaya dikiyorum yandığı zaman anında etki, kolayı azaltalı bu sıkıntım nadiren sürmekte ama GAVİSCON u kesinlikle tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.