Şimdi Ara

Mide yanması ve Reflüye çare bilen var mı? ( Çözüldü ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
9
Favori
84.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ha bir de şu var
    doydugunuzda sofradan kalkın
    tikabasa yiyorlar sonra midem yaniyo diyorlar
  • benimkinin tıka basa yemekle alakası yok
    ben doymadan sofradan kalkarım.

Doyarak kalkmak bile sakıncalı. Çünkü mide genişlediği için doyma hissi geç oluşuyor, oysa doymadan kalkıp 5 dakika bekleyince aslında doymuş olduğunuzu farkediyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihbarut -- 10 Haziran 2010; 9:44:32 >
  • reflü var sizde büyük ihtimal.midenizi çok şişirmeyin.mide kapağını çok zorlamayın
  • Kesin çözüm
    quote:

Orijinalden alıntı: IORI

Gaviscon şurup Eczanelerde var 5 tl ölçü kabı var ben direk kafaya dikiyorum yandığı zaman anında etki, kolayı azaltalı bu sıkıntım nadiren sürmekte ama GAVİSCON u kesinlikle tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: rasim888

süt iç ama sadece 2 yudum, geçmezse yarım saat sonra 2 yudum daha, forum silinebilir

++++ Fazlası daha da tetikler reflüyü.

Asitli, çok baharatlı, acı, ekşi şeylerden uzak dur, mideni çok doldurma. Ben de aynı dertten muzdaribim, kompensan manyağı oluyorum bazen... 2 yudum süt en rahatlatıcı çözüm, iyi geldi diye abanmicaksın ama
  • En güzeli en etkili olanı TALCİD
  • Allah belamı vermesin bende mide diye okumuşm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

reflü var sizde büyük ihtimal.midenizi çok şişirmeyin.mide kapağını çok zorlamayın

Daha önce de söyledim ya. Midemi şişirmiyorum. Öyleki eşimle kavga ediyoruz neden yemedim beğenmedim mi yemeği diye...
    Belkide nervus vagusla ilgili sinirsel bir durum var. Kızdığım zaman sıklıkla dışıma vurmam içimde tutarım ondan da kaynaklanıyor olabilir.

Hatta bu siniri kesip vagotomi ile tedaviye gidilen vakalar var aşırı, sinirsel mide salgısını önlemek için.

Ben de farkediyorum bazen, sinirlenip canım sıkılınca asit kazanına dönüyor midem.
  • doktora gir olmadı endoskopi yaptırırsın yoksa uğraşma mideyi bile deldirebilirsin reflünün çeşitleri var eğer stresten değilse anca doktor fayda sağlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Auto CAD

En güzeli en etkili olanı TALCİD

bence de en etkilisi rennie çiğneme tableti. alıyorsun şeker gibi çiğniyorsun 3.dakikaya girerken yanma falan hiç bir şey bırakmıyor.
  • Süt iç :)
  • Bu yanma bende sürekli oluyordu 2 gün önce gittim kudret narlı macun aldım ve sabah akşam aç karnına 1 tatlı kaşığı kullanmaya başladım şimdi o kadar yağlı şeyler yedim kola içtim bir gram bile hissetmiyorum artık 2 günde etkisini gösterdi valla kesinlikle öneriyorum bu macunu kardeş bana çok dua edersin
  • arkadaşlar iyi niyetlisiniz biliyorum ama sağlık soz konusu süt mideye zararlı.Hocam sende doktora danış.

http://www.reflumvar.org/index.php?option=com_kunena&Itemid=154&func=view&catid=6&id=2667
  • tekrar teşekkür ederim. Kudret macununu bir deneyeyim.
    Tek endişem "Kudret narı macunu" dediğimde aktarın "kudret macunu" anlayıp sorun yaratması.
  • Önerileriniz üzerine bende gittim aldım kudret narından tadı çok berbat faydası varsa mide kazınmasından daha iyidir.
    Mide yanması olan arkadaşlara tavsiyem kola, baharat ve stresten uzak dursunlar bunun bir ileri aşaması mide kazınması, yanmayı arar oluyorsunuz.
  • Baş belası bir hastalıktır bende lansor kullanıyorum size tavsiyem mideyi aç bırakmayın salgılanan asit mideyi tahriş ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faik Ş.

Rennie, en kolay hızlı, ucuz çözüm.

+1
  • Doktora git endoskopi yapıcaktır o zaman belli olur içerde ne olduğu. Bende ülser+gastrit falan baya şey çıktı sırf ihmal ettiğim için!!! Bir aylık bir antibiyotik tedavisinden sonra bütün yanma_ağrı şikayetlerim geçti. Koruma amaçlı küçük bir hap kaldı en son onuda 2_3 ay kullandım bıraktım 1buçuk senedir rahatım. Sana tavsiyem asitli içeceklerden, soslu yemeklerden uzak dur!!!
  • İlaç olarak diğerlerine oranla en etkili ve en zararsızı rennie. Aktif maddesi kalsiyum karbonat. (Gıdalarda da kullanılıyor)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.