Şimdi Ara

Mide yanması ve Reflüye çare bilen var mı? ( Çözüldü ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
9
Favori
84.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Vain

İlaç olarak diğerlerine oranla en etkili ve en zararsızı rennie. Aktif maddesi kalsiyum karbonat. (Gıdalarda da kullanılıyor)

Alıntıları Göster
    Arada banada oulyor oldumuda en az 2 gün sürüyor saahları bazen uykumdan uyandırıyor gırtlağıma kadar acı bir şey sanki parçalanıyyor yemek borum. neyseki şimdi yok ben su içiyorum genelde geçirmesede az biraz etkisi oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hektorSTK

Doktora git endoskopi yapıcaktır o zaman belli olur içerde ne olduğu. Bende ülser+gastrit falan baya şey çıktı sırf ihmal ettiğim için!!! Bir aylık bir antibiyotik tedavisinden sonra bütün yanma_ağrı şikayetlerim geçti. Koruma amaçlı küçük bir hap kaldı en son onuda 2_3 ay kullandım bıraktım 1buçuk senedir rahatım. Sana tavsiyem asitli içeceklerden, soslu yemeklerden uzak dur!!!

Alıntıları Göster
    arkadaşlar kudret narı macunu denilen şeyin ballı versiyonunu aldım. Tadını o kadar beğendimki nerdeys birkaç kaşık daha yiyecektim.
    Burada kudret narı macunu tadı kötü diyenler marka değiştirsin. Ben lokman aktar marka buldum. Faydasını bilmiyorum ama tadı harika, sonuçları da paylaşıcam inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihbarut

arkadaşlar kudret narı macunu denilen şeyin ballı versiyonunu aldım. Tadını o kadar beğendimki nerdeys birkaç kaşık daha yiyecektim.
    Burada kudret narı macunu tadı kötü diyenler marka değiştirsin. Ben lokman aktar marka buldum. Faydasını bilmiyorum ama tadı harika, sonuçları da paylaşıcam inşallah.

tadı harika mı ben bir kaşık alıyorum yutana kadar akla karayı seçiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu

quote:

tadı harika mı ben bir kaşık alıyorum yutana kadar akla karayı seçiyorum.

Alıntıları Göster
    Yaklaşık 15 gündür tadını unuttukça kudret narından bir kaşık alıyorum. Ballı olanından aldım fakat bal demeye bin şahit lazım.
    Ama yinede değer sanki faydası oldu gibi yanmalar azaldı

• quote:

Orijinalden alıntı: mozturkgss

Yaklaşık 15 gündür tadını unuttukça kudret narından bir kaşık alıyorum. Ballı olanından aldım fakat bal demeye bin şahit lazım.
    Ama yinede değer sanki faydası oldu gibi yanmalar azaldı

Alıntıları Göster
    süt ve helva cok iyi geliyo bendede oluyo aynısı...
  • Renie bu ilac super bi dene gor agzimda havuz gibi su birikiodu yanmadan bi kullandim bunu 6 Aydir bi skayetim yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dedeli28

Renie bu ilac super bi dene gor agzimda havuz gibi su birikiodu yanmadan bi kullandim bunu 6 Aydir bi skayetim yok
    merhaba
    yaklaşık 3 ay boyunca günde 2-3 kez yemeklerden yarım saat önce aç karnına deneyin.
    ben gün geçtikçe iyileştiğimi hissediyorum, iyileşirsem de inşallah burda paylaşıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zet Nikøv

Bu mesaj silindi.
    Annemde de vardı mide yanması.

Şimdi sordum.Meyan kökü, kırkkilit otu, kudret macunu,karabaş otu ayrı ayrı 5 dakika kaynatıp 20 dakika dinletip sabah akşam 1 su bardağı içmelisin.Bu şekilde hastalığı atlatmış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hektorSTK

Doktora git endoskopi yapıcaktır o zaman belli olur içerde ne olduğu. Bende ülser+gastrit falan baya şey çıktı sırf ihmal ettiğim için!!! Bir aylık bir antibiyotik tedavisinden sonra bütün yanma_ağrı şikayetlerim geçti. Koruma amaçlı küçük bir hap kaldı en son onuda 2_3 ay kullandım bıraktım 1buçuk senedir rahatım. Sana tavsiyem asitli içeceklerden, soslu yemeklerden uzak dur!!!

Alıntıları Göster
    bir çay bardağı suya bir çay kaşığı karbonatı karıştır iç geçmez ise zaten geçmez ve yağlı şeyler yaparken içine karbonat atmanızı öneririm
    bkz:Ispanaklı börek

• quote:

Orijinalden alıntı: ygt.e

bir çay bardağı suya bir çay kaşığı karbonatı karıştır iç geçmez ise zaten geçmez ve yağlı şeyler yaparken içine karbonat atmanızı öneririm
    bkz:Ispanaklı börek

Alıntıları Göster
    bazik olarak ne yiyecek içecek buluyorsan onu ye midenin asidik dengesi bozuluyor kalitesiz yağ kızartma baklava tarzı şeyler fena mide yakar. doktora gidebilirsin mide asid düzenleyici ilaçlar verir

• Güncellendi
  • quote:

Güncellendi

e sonuç ne oldu hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu

quote:

Güncellendi

e sonuç ne oldu hocam

Alıntıları Göster
    Doktora gidicem.
    Uyguladıklarım etkin bir tedavi olmadı.
  • bi tanıdığım patates suyu içerek atlatmış ne kadar doğru bilemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Label Society

bi tanıdığım patates suyu içerek atlatmış ne kadar doğru bilemem
    Boğazımdaki yanma ve acı hissini 1 hafta kadar önce bende hissettim. Sabah acıyla uyanıyordum yemek yerken zorlanıyordum şuan sorunum yok. Geldi geçti hemen, neyse umarım sürekli bir sorun olarak geri dönmez. Neden böyle kısa sürelide olsa bu acıyı hissettim bilemiyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

reflü var sizde büyük ihtimal.midenizi çok şişirmeyin.mide kapağını çok zorlamayın

Daha önce de söyledim ya. Midemi şişirmiyorum. Öyleki eşimle kavga ediyoruz neden yemedim beğenmedim mi yemeği diye...
    Belkide nervus vagusla ilgili sinirsel bir durum var. Kızdığım zaman sıklıkla dışıma vurmam içimde tutarım ondan da kaynaklanıyor olabilir.

Hatta bu siniri kesip vagotomi ile tedaviye gidilen vakalar var aşırı, sinirsel mide salgısını önlemek için.

Ben de farkediyorum bazen, sinirlenip canım sıkılınca asit kazanına dönüyor midem.

Alıntıları Göster
    mesajım bulunsun

• quote:

Orijinalden alıntı: StevenDiaz

mesajım bulunsun

Alıntıları Göster
    bende yaklaşık 4-5 senedir çekiyorum bu reflüyü eskiden boğazıma acı su yada yediklerim geliyordu önemsemiyordum ama sonraları göğüsde yanma ağrı ve asit gelmesi sonucu araştırınca reflü diye bi hastalık öğrendik kudretnarı macunu papates suyu leblebi proton pompası vs kullandım kullanırken etkisi oluyor ama bıraktığın an yine başlıyor en sonunda kronik olduğunu anladım yan etkisi olmayan reflü ilaçlarını kullanmaya başladım gaviscon yada talcid kullanıyorum şikayetleri geçiriyor ama ömür boyu kullanmak gerek sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: samplus

zeytin çekirdeği yut. Denenmiştir.

uygulanabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyis61

quote:

Orijinalden alıntı: samplus

zeytin çekirdeği yut. Denenmiştir.

uygulanabilir

Alıntıları Göster
    Zeytin çekirdeği hakkında bir hatırlatma. Askerden kaçmak için zeytinleri çekirdeği ile yiyen bir askerden bahsedilir.
    Röntgende barsaklarında görününce izin vermişler, fakat izin gerçekmiş, nitekim evine geldikten bir süre sonra ölmüş.
    Bu sebeple dikkatli olun mideyi kurtaralım derken barsağı delmeyin.

Ayrıca sponge bob'un şu bölümünü izlemenizi tavsiye ederim. Verdiği mesaj da veriş şekli de çok güzel
    http://www.ddizi.com/izle/10002/Sunger-Bob-Hasta-Sunger.htm#

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihbarut -- 27 Ekim 2010; 21:12:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vain

İlaç olarak diğerlerine oranla en etkili ve en zararsızı rennie. Aktif maddesi kalsiyum karbonat. (Gıdalarda da kullanılıyor)

Alıntıları Göster
    Midem yanıyor diye doktora gitmiştim, o da 2 kutu gaviscon şurup verdi gayet iyi geldi direk geçiriyor o anki yanmanı şu anlık memnunum bu ilaçtan :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.