arkadaşkar sistemim şöyle amd 3500+ msi7191-04 ILD-80 gb HDD-on board vga(64 mb ati x200) -512 mb ddr400 kington ram
arkadaşlar microsoft'un sitesinden baktım benim bilgisayar vista'yı çalıştırabiliyor.forumada baktım vista için 1gb yada 2 gb rem olması gerekiyor diyor ben bu bilgisayarda vista'nın çalıştırabilmek için ne yapmam gerekiyor
SAYGILAR
vista yı çalıştırır çalıştırmasına ama program filan açınca boğulur makinen, en azından 512 RAM daha eklemen lazım gibi, ayrıca şu meşhur aero için ekran kartın yetmez gibi geliyo, o minimum 128 MB DX 9.0C destekli ekran kartı istiyor
cevabın için sağol bide forumda şöyle haberler duydum vistayı çalıştırabilmek için dx10 ekran kartının olması lazımmış bu doğrumu?
çalıştırır merak etme yanlız rami yükselt mutlaka
quote:
Orjinalden alıntı: ilker_inside
çalıştırır merak etme yanlız rami yükselt mutlaka
bende remi yükseltmeye karar verdim 1gb mı alsam yoksa 512 alıp dual mı kullansam
sadece ram yetmez bence X200 degısmen gerekır vısta tamamen anımasyon uzerıne kurulu bır işletım sıstemı acarsın ama nasıl kullanırsın bılmemm kardeşş
eğer maddi imkanın varsa elindekini sat 1*2gb kullan vista da çok çok işine yarar.
olmadı şimdikinin yanına 512mb daha al.
bu arada x200 ile vista çalışıyo zaten x200 ler dx 9c destekli.ben kendi notebook umda çalıştırdım.ama 512mb ile gerçekten iş yapılmaz vista da onu söyliyim
quote:
Orjinalden alıntı: trulli
eğer maddi imkanın varsa elindekini sat 1*2gb kullan vista da çok çok işine yarar.
olmadı şimdikinin yanına 512mb daha al.
bu arada x200 ile vista çalışıyo zaten x200 ler dx 9c destekli.ben kendi notebook umda çalıştırdım.ama 512mb ile gerçekten iş yapılmaz vista da onu söyliyim
cevaplarınız için çok teşekkür ederim rami değiştirecem şunları almayı düşünüyorum
512mb ddr400(benimkiylen dual çalıştırcam)(53$)+1gbddr 400(100$)+ms vista(150$) bundan başka almam gereken bi şey var mı?bide ekran kartım most wanted'ı oynata bilir mi?bide benim ekran kart o.b.bunun kendi gpu'su varmı varsa saat hızını bilebilirmiyim?
SAYGILAR
quote:
Orjinalden alıntı: athlon_35
cevaplarınız için çok teşekkür ederim rami değiştirecem şunları almayı düşünüyorum
512mb ddr400(benimkiylen dual çalıştırcam)(53$)+1gbddr 400(100$)+ms vista(150$) bundan başka almam gereken bi şey var mı?bide ekran kartım most wanted'ı oynata bilir mi?bide benim ekran kart o.b.bunun kendi gpu'su varmı varsa saat hızını bilebilirmiyim?
SAYGILAR
benim notebooktaki 300mhz de çalışıyo,desktoplarda belki biraz daha yüksek olabilir 350 falan gibi.tam da bi bilgim yok açıkcası.
most wanted biraz sürünüyo pek tat verdiği söylenemez.en fazla 800*600 de deneyebildim o da detaylar sadece bi kademe üstte iken.ama kalkışlarda falan bayağ kasılıyodu alet.daha aşaki çözünürlükte zaten graifkler berbat oluyo hiç tavsiye etmem..
x200 günlük kullanım için işte hd video izlemek,vistanın arayüzünü göstermek için aslında uygun bi gpu ama oyunlar için son derece yetersiz...
x200 le vista çalışmaz demedim yanlış anlaşılmasın, aero arayüzünü çalıştırmak için minimum 128 MB ekran kartı istiyor dedim, belki 64 de çalıştırabilir ama, ne kadar çalışır orasını Allah bilir
quote:
Orjinalden alıntı: DaVinci
x200 le vista çalışmaz demedim yanlış anlaşılmasın, aero arayüzünü çalıştırmak için minimum 128 MB ekran kartı istiyor dedim, belki 64 de çalıştırabilir ama, ne kadar çalışır orasını Allah bilir
ortak biostan 128 mb çıkara biliyorum rem aldığım zaman 128' e çıkarcam
Ben asus a8nvm csm anakart kullanıyorum. Tümleşik Gforce 6 ekrankartı ve 256mb desteği var.Ve şahane diyebilirim. Her oyunu oynayabiliyorsunuz. Elbetteki üst modeller daha fazlasını sunuyor. Ancak artık tümleşik diye burun kıvırmak çok eskide kaldı. Bence vistanın rahatlıkla üstesinden gelir.
A8N-VM CSM : Microsoft® DirectX 9.0 Shader Model 3.0, dual VGA out ( DVI-D and RGB), muhteşem görüntü kalitesi sağlayan NVIDIA® PureVideo Teknolojisi, TV-out, ve PCI Express arabirimi desteği DVI-D ve RGB VGA beraber destekler. Kullanıcı DVI arabirimi ile CRT veya LCD monitör seçeneğinde bulunabilir ya da 2 monitör bağlayarak çift ekranda çalışma zevkine varabilir yüksek performans ve eğlence için zengin multimedya özelliklerine sajiptir. Bütünleşik muhteşem video kalitesi, Dual VGA out (DVI-D & RGB), HD audio, TV out arabirimi (opsiyonel TV out modulü ile)
Tümleşik bir ekran kartı için beklentilerin üzerinde.Senin anakartta ise bunun karşılığı ati. Sonuçta yeni anakartlardaki tümleşik ekran kartlarını küçümsememek gerekir diyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: DELTA53
Ben asus a8nvm csm anakart kullanıyorum. Tümleşik Gforce 6 ekrankartı ve 256mb desteği var.Ve şahane diyebilirim. Her oyunu oynayabiliyorsunuz. Elbetteki üst modeller daha fazlasını sunuyor. Ancak artık tümleşik diye burun kıvırmak çok eskide kaldı. Bence vistanın rahatlıkla üstesinden gelir.
A8N-VM CSM : Microsoft® DirectX 9.0 Shader Model 3.0, dual VGA out ( DVI-D and RGB), muhteşem görüntü kalitesi sağlayan NVIDIA® PureVideo Teknolojisi, TV-out, ve PCI Express arabirimi desteği DVI-D ve RGB VGA beraber destekler. Kullanıcı DVI arabirimi ile CRT veya LCD monitör seçeneğinde bulunabilir ya da 2 monitör bağlayarak çift ekranda çalışma zevkine varabilir yüksek performans ve eğlence için zengin multimedya özelliklerine sajiptir. Bütünleşik muhteşem video kalitesi, Dual VGA out (DVI-D & RGB), HD audio, TV out arabirimi (opsiyonel TV out modulü ile)
Tümleşik bir ekran kartı için beklentilerin üzerinde.Senin anakartta ise bunun karşılığı ati. Sonuçta yeni anakartlardaki tümleşik ekran kartlarını küçümsememek gerekir diyorum.
dostum gerçekten sağ olun.bide benim chipsetim iyimi bir de benim işlemci ve anakart(MSI-7191-M4 ILD) overlock olur mu? SAYGI VE SELAMLAR
Senin çipsetin Ati'nin Nvidia ya olan karşılığı. başarımı birbirinin aynı diyebiliriz. Hızaşırtmaya gelince bunu anakartının biosundan öğrenmelisin. Eğer gerekli ayarları sunuyorsa bunun için uygun diyebiliriz. Yok eğer sunmuyorsa ozamanda windows altından yapabilirsin. Diye biliyorum. Ancak şimdiye kadar hiç hızaşırtma yapmadım. Bu konuda daha deneyimli üstadlarında görüşünü almalısın.
quote:
Orjinalden alıntı: DELTA53
Senin çipsetin Ati'nin Nvidia ya olan karşılığı. başarımı birbirinin aynı diyebiliriz. Hızaşırtmaya gelince bunu anakartının biosundan öğrenmelisin. Eğer gerekli ayarları sunuyorsa bunun için uygun diyebiliriz. Yok eğer sunmuyorsa ozamanda windows altından yapabilirsin. Diye biliyorum. Ancak şimdiye kadar hiç hızaşırtma yapmadım. Bu konuda daha deneyimli üstadlarında görüşünü almalısın.
bilgin için gerçekten teşekkür ederim. bunu üstadlara sormak lazım
SAYGI VE SELAMLAR
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme