Şimdi Ara

visual basic-kisilik testi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • visual basic kullanarak 10 soruluk kisilik testi yapmak istiyorum.10 ayrı form olusturdum.her formda 4 tane radiobutton var ve bu radiobuttonlara 1-2-3-4 diye puanlar verdim.Ancak son formda, diger formlarda verdigim puanları toplayamıyorum bir turlu nasıl yapabilirim bir fikri olan var mı ?

• Hepsini bir label'e ata ve son olarak labeldeki captiondan toplat Ben öyle yapardım...
  • merhabalar, aynı şekilde bir ödev de ben yapıyorum 10 soruluk bir test hazırladım ve her birine 4er optionbutton koyup puanlandırdım. ancak bn de son formda nasıl toplayacağımı bilemedim, onları label.a ata demişsiniz ama tam olarak kuramadım.. yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum:)
  • merhabalar, aynı şekilde bir ödev de ben yapıyorum 10 soruluk bir test hazırladım ve her birine 4er optionbutton koyup puanlandırdım. ancak bn de son formda nasıl toplayacağımı bilemedim, onları label.a ata demişsiniz ama tam olarak kuramadım.. yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum:)
  • puanlardırmaktan kasıt ? tamam adam seçiyor radioyu, next diyor.
    peki "toplamak" nedir ?
    bir integerde puan şeklinde mi ne yani anlamadım.
  • her sorudaki her şıkkın 1den 4e kadar bi puanı var ve son formda bunların toplanmasını istiyorum çünkü sonuç olarak alınan puan 10-20 arası çıkarsa şu özelliktesiniz 20-30 arası çıkarsa şu özelliktesiniz gibi msgbox.la sonucu bildiricem.
  • Örneğin;
    Form1 deki puanlamadan Option2 yi seçtin ve puanıda 2 varsayalım şu kodu yazıcaksın
    "Private Sub Option2_Click()
    Form3.Label1.Caption = Val(Form3.Label1.Caption) + 2
    End Sub
    "
    Form2.deki puanlamadan option4 u seçtin ve puanıda 4 varsayalım şu kodu yazıcaksın
    Private Sub Option2_Click()
    Form3.Label1.Caption = Val(Form3.Label1.Caption) + 4
    End Sub

Son forma label koyucaksın ve bu sekılde aktarcaksın..Form3.label1.caption yazdım benim son formum 3 olduğu için senin kaçsa ona göre düzenliceksin..
    Bunu her option un clickine yazcan..Bu sekılde problemsiz yapılır fakat daha kısa yollarıda vardır..
    Kaçıncı sınıftasın ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchutZ

Örneğin;
    Form1 deki puanlamadan Option2 yi seçtin ve puanıda 2 varsayalım şu kodu yazıcaksın
    End Sub
    "
    Form2.deki puanlamadan option4 u seçtin ve puanıda 4 varsayalım şu kodu yazıcaksın
    End Sub

Son forma label koyucaksın ve bu sekılde aktarcaksın..Form3.label1.caption yazdım benim son formum 3 olduğu için senin kaçsa ona göre düzenliceksin..
    Bunu her option un clickine yazcan..Bu sekılde problemsiz yapılır fakat daha kısa yollarıda vardır..
    Kaçıncı sınıftasın ?

ne yani 10 soru için 10 form mu yapacak adam
    doğru düzgün vb bilmediğim için dediğim ne kadar doğru bilmem ama array falan kullanmak daha kısa gibi ? hatta direk sadece bi buton koyup labellerin textini değiştirmek her butonu basışta ve bi integeri arttırmak daha kısa gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stormcaller

quote:

Orijinalden alıntı: SchutZ

Örneğin;
    End Sub
    "
    End Sub

Kaçıncı sınıftasın ?

ne yani 10 soru için 10 form mu yapacak adam
    doğru düzgün vb bilmediğim için dediğim ne kadar doğru bilmem ama array falan kullanmak daha kısa gibi ? hatta direk sadece bi buton koyup labellerin textini değiştirmek her butonu basışta ve bi integeri arttırmak daha kısa gibi.

Arkadaş öyle istediği için tek formda yapmak çok daha kolay..sadece soru değişir optionlar aynı kalır filan bir sürü yöntemi var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SchutZ -- 19 Mayıs 2011; 23:33:04 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.