Şimdi Ara

Visual Basic mi , C# mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
11.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Bir kitap alacağım. Kitabın biri Visual Basic 2008 den bahsediyor. Diğeri ise C#'dan hangisini almalıyım. Yani bunun temeli nedir?

• C# daha yeni ve popüler, onun için C# al. Zaten birini öğrendiğin zaman diğerine geçiş o kadar zor değil.
  • Daha önceden programlama alt yapınız yok ise Visual Basic'den başlamanızı öneririm.
    C# Visual Basic'e göre daha zor ve kapsamlı bir programlama dilidir.
  • Ben şahsen C# dili ile başlamanı öneririm. VB'ye göre zor dedikleri de basit birkaç syntax zorluğudur. Yeni öğrenen birazcık daha zorlar anlar mantık aynı değişmediği için ve iyi bir temel atmak için c# diyorum.
  • C# visual basic ten daha kapsamlı bir dil değildir. İkisininde kapasiteleri aynıdır. Birisinin yazımı daha zordur oda c# tır.Birde nedense C# Visual Studio'nun resmi dilidir. Nedendir bilinmez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kcomeby

C# visual basic ten daha kapsamlı bir dil değildir. İkisininde kapasiteleri aynıdır. Birisinin yazımı daha zordur oda c# tır.Birde nedense C# Visual Studio'nun resmi dilidir. Nedendir bilinmez.

Çünkü Visual Studio'nun bir kısmı C# ile yazılmıştır.
  • @amone ;

Tüm .net platformu c# ile yazılmamıştır. Bir kısmı c++ ile yazılmıştır.

Ayrıca Vb'nin Basic'den türediği gibi c# da C 'den c++'dan türemiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8 -- 17 Haziran 2009; 13:17:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: amone

quote:

Orjinalden alıntı: Tan Er

@amone ;

Tüm .net platformu c# ile yazılmamıştır. Bir kısmı c++ ile yazılmıştır.

Ayrıca Vb'nin Basic'den türediği gibi c# da C 'den c++'dan türemiştir.

sınıf kütüphanelerinin tamamı c# ile yazılmıştır,tüm .net diyerek clr,jit,visual studio'yu da kattım aslında yanlış oldu...

C# C/C++ tan türemiştir tabii ancak
    0 dan geliştirilmiş derken şunu kast ettim :

BASIC geliştirilerek Visual Basic oldu,o da Visual Basic.NET oldu,özü saklandı ancak belli özellikler eklendi,ne oldu OOP desteği geldi,kütüphaneler değişti vs.
    Oysa C#, C/C++ kullanılarak geliştirilmiş olsa bile bu dillerden çok çok farklıdır,yalnızca bu dillerden türemiştir,ve C# doğduğundan beri OOP'dir,aynı kütüphaneleri kullanır ve ayrıca amacı .net'in en gözde dili olmaktır.

C++ da OOP'dir. Ayrıca C++ ile C# arasında oldukça fazla benzerlik bulunmaktadır.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Tan Er

C++ da OOP'dir. Ayrıca C++ ile C# arasında oldukça fazla benzerlik bulunmaktadır.

hadi ya CPP oop mi?
    C++ OOP değil demedim,C# hep OOP'iydi dedim,VB.NET ise sonradan OOP oldu dedim.

Ayırca C# ve JAVA dilleri bariz bir şekilde C/C++'tan yüksek seviyededir.Yani epey fark vardır aralarında..

C# ile C++ arasında da çok büyük farklar vardır,syntax'ın benzemesi dilin kendisinin benzemesi anlamına gelmez.
    C# ile belli ölçüde sisteme hükmedersiniz,gelişmiş Garbage Collector mekanizmasına sahiptir vs. vs.
    En basitinden C# ta küçük bir türü bilinçsiz olarak büyük türe dönüştüremezsiniz

double a=44.5;
    int i=a;

Oysa C++ böyle bir kullanımı mümkün kılar.Yalnızca bu örnek bile C# ın hızlı ve kapsamlı uygulama geliştirmek,C++'ın sisteme hükmetmek ve düşük düzey işlemler yapmak için tasarlandığını gösteriyor.Zaten C++ ile GUI ve DB işlemleri yapmak C#'tan daha zor ve yorucudur...

İlk cümlendeki lakayıtlık seni anlatıyor zaten.

Doğru düzgün cevaplar vermeye karar vermiştimki anlaşılan değmeyecek birisin.

Ayrıca VB'de Nesne Tabanlı bir dildir. Ama tam anlamıyla Nesneye yönelimi desteklemez. Ne demek Vb.Net ile nesne tabalı oldu demek...

Ayrıca C++ ile C# arasındaki fark kadar Vb ve Vb.Net arasında da fark vardır.

Ayrıca son paragrafta bir takım farklılıklardan bahsetmişsin. Tabi ki bu tür farklılıklar olacak yoksa c# diye ayrı bir dil çıkarmazlardı. Ama bunların hiçbirisi c# ' ın tamamen 0'dan oluşturulmuş bir dil olduğunu göstermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8 -- 17 Haziran 2009; 14:36:19 >

• quote:

0 dan oluşturulmuştan kastımı anlamadın.Bir daha da anlatmayacağım.0 dan oluşturulmuştan kastım 0101010 makine kodlarıyla oluşturulmuş değildi.Daha önce yoktu artık var.
    Oysa BASIC hep vardı,adı değişti,tipi değişti ama dokusu değişmedi.Seviyesi değişmedi.Amacı değişmedi.
    C/C++ ın C#'tan amacı farklı,tipi farklı,kullanımı farklı,yapabilecekleri farklı,seviyesi farklı ve en önemlisi "küçük basic büyüdü visual basic oldu ama baba c++'ın çocuğu c# doğdu..."

umarım anlatabilmişmdir

şu senin pm olayını da anlamadım doğrusu...

Neyse ikimiz aynı şeyleri savunuyor ama tartışıyoruz.

Pm'e cevap atarsan sevinirim.

• csharp diyenler hayi çok.Ben diyorum hep zatn yakında okullarda bile müfredatta csharpı koyacaklar die.
    csharp kardeşim.
    csharp
    csharp tavsiye eden birçok hoca gördüm ben bu önemli birşey olmalı.
  • Programlamaya başlarken C# benim için en uygun dil oldu. İlk başlarda alışamamıştım ama sonradan zevkli olduğunu gördüm. Araştırmayı sevdiğim için de sınıfımdaki arkadaşlarıma göre çok ilerledim. Ben sana C#'ı tavsiye ederim. Bu arada C#'ı seçersen diye sana iki tane kitap tavsiye ediyorum. Ben de temin edeceğim. Başlangıç için iyi olabilir. Bu iki kitaba da bak.

C# PROGRAMLAMA DİLİ VE YAZILIM TASARIMI - CİLT 1

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=211651&productId=kfnpapatya010

C# PROGRAMLAMA DİLİ VE YAZILIM TASARIMI - CİLT-2

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=211651&productId=kfnpapatya97976

• Bence c# emin ol ogrendikce cok daha saglam oldugunu anlayacaksin ama vb.net ogrenince zararli cikmassin.
    Şöyle güzel bir örnek veriyim,
    Hepimiz işlemci aleminde kralın intel olduğunu biliyoruz.(performans bakımından tabi yoksa gönüllerimizin kralı amd:))
    O zaman C# = intel VB = Amd (Yanlış bir önerme olmadı zannımca:))
    Neyse C ve Vb tartışmaları çok gereksiz her zaman olduğu gibi :)
    Sonucta Hayatın kendi C :D

Yani C++ dünya genelinde c# tan daha popülerdir. C ve C++ C#'a göre daha hard coded yani daha assembly ye yakın makine diline yakındır güvenlidir falan fişman ama kimin umrunda uğraşamam makine dili falan ben.
    Bana C# yeter artar hatta bi hayli fazla gelir hatta bu forumdakilerin çoğuna da öyledir yani.
    Tavsiyem türkçe kaynaktan ziyade ingilizce kaynaktan yararlanmandır.
  • C# TABİ DAHA YENİ KULLANIŞLI AMA BUNU ÖĞRENEBİLMEN İÇİN C++ BİRZ OLSUN BİLİRSEN GEÇİLER ÇOK BASİT SADECE BİRKAÇ KOMUT FARKLI MANTIKLARI AYNI HEPSİNİ BU KONUDA SANA ÖNERECEĞİM KİTAP SEFER ALGAN KİTABI VAR O GAYET ANLAŞILIR ONU DEENRSEN SANA FAYDALI O LABİLİR
  • C#.
    Ayrıca C++ C# a Göre Daha Güvenli Falan Değildir, C# Protected Coding Sağlar, Stackleri Sizin için yönetir. Sizi pointer larla uğraştırmaz ve Unsafe(c++) code a göre program daha stabil çalışır.

Ayrıca bu iş kitaplardan öğrenilmez. bol bol pratik, bol bol makale okumalısın, ingilizcen iyi değilse c# a hatta .net e hiç bulaşma. çünki wpf silverlight diye giden yeni teknolojiler hakkında türkçe kaynak = 0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sehlor -- 24 Haziran 2009; 16:19:59 >
  • hangisini öğreneyim diye sorduğunuza göre bu işin okulunda değilsiniz demektir. O zaman hobidir yani. Hobi için niye C# öğreneceksiniz Vb ile yapamayacağı ne var hobi sahibi birinin
    VB net basit amatörlerin oyalanacağı bir dil olsun diye yapıldı sanmasın bilmeyenler. Garanti bankasının tüm programlarını vb ile rahatlıkla yapabilirsiniz ve sorunsuz çalışır. Grafik kartına driver yazmak yada kameradaki video da hareket yakalamak filan istemiyorsanız vb bin kere yeter size
  • v.net ile c# neredeyse aynı. Bence hangi kitap ucuzsa onu al
  • Algrotirmayı anlamak istiyorsan vb.net daha çok anlaşılır gelir programlama bilmeyen birine ama c# ile pek bir farkları yok ben c# kullanıyorum mutluyum dur sana birkaç örnek vereyim
    C#
    string a="a"; 13 KARAKTER 1 Keyword
    If(a=="a")
    {
    }
    Vb.NET
    Dim a As string="a"; 21 KARAKTER 4 Keyword
    If a=="a" Then
    End If
    Yani anlaşılabilieceği gibi vb.net daha anlaşılır bir dil iken c# daha basit hızlı ve güzel bir dildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-42B93504E -- 22 Nisan 2013; 15:10:07 >
  • aralarında arka plan olarak kesinlikle hiç bir farkı yok, yani, c# ile yaptığın bir şeyi VB ile yapamama, veya bunun tersi olan bir durum kesinlikle yok. sonuçta, yazdığın program arka planda derlenip sonuç olarak exe haline çevriliyor. sadece birisi bilgisayara diyorki, sol elinle burnuna dokun, diğeride diyorki, burnuna sol elinle dokun, farkeden bir şey yok yani, temel olarak vb , c#'a göre anlaşılması biraz daha kolaydır. ama bir çok yerde öncelikli olarak c# tercih edilmektedir.
  • Burada resmen kim daha uzağa işeyebiliyor yarışması yapılmış.
    Kusura bakmayın üslup için ama tarafsız olarak bir incelerseniz aslında tartışmanızın bile gereksiz olduğunu görebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.