Şimdi Ara

Visual basic ritextboxta çarpma işlemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Form uygulamasındaki richtextbox içindeki rakamları işleme sokmak istiyorum. Richtextbox ın içindeki sayılar şöyle:
    42.57764 66.7899
    41.98761 56.123465
    43.78964 43.661
    . .
    . .
    . .
    Böyle gidiyor.
    Ben birinci satırdaki ilk sayıyı 35 ile çarpmasını 2 sayıyıda 20 ile çarpasını istiyorum. Ve bunu bütün satırlara uygulaması lazım. Yani ilk sütundakileri 35 ile çarpıp ikinci sütundakileri 20 ile çarpasını istiyorum. Ve bu çıkan sonuçları da aynı formatta başka bir ritextboxta aktarmak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum senin biraz temel şeylere çalışman gerek diye düşünüyorum, Çünkü geçen diğer konuna da yazdım tam anlayamamıştın, yine bir şeyler yazacağım ama yine zorlanacaksın gibime geliyor. Anlatacaklarımın hepsi temel düzeyde string ifadelerle yapılabilen işlemler olarak geçer. SubString, Split, Replace, Remove vs... vs... gibi kavramları bilmen gerek.

Ben C#'ta şöyle yapardım önce o richtextbox'taki tüm veriyi bir string değişkenine çekerim, sonra onu Split ile "\'n" ifadesine göre böler ve bir diziye atardım. Bu şekilde dizinin her elemanı bir satırı ifade etmiş olurdu. Sonrasında her elemanı döngüyle " " yani boşluk ifadesine göre kontrol eder ve boşluk ifadesine kadar (IndexOf(" ")) olan kısmı SubString ile alır ve bir int değişkenine atarım(1'nci sayı), kalan kısmı da başka bir int değişkenine atarım (2'nci sayı) ve bunlara gerekli işelmleri yaptırıp yeni richtextbox'a yazdırırım.

Evet muhtemelen anlattıklarım çok karışık gelecek ama aslında çok basit ve temel şeyler. "String üzerindeki işlemler" olarak aratırsanız bile çıkar. Gerisi senin algoritma kurma becerine kalmış. Ben olsam üstteki gibi bir algoritma kurardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 26 Aralık 2019; 22:51:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.