arkadaşlar hocamızın verdiği bi ödev söz konusu bilenlerin yardımına ihtiyacımız war , yapmamız gereken şey microsoft access te veri tabanı oluşturup visual basice eklemek ve olusturulan tablonun yanına imagebox eklemek, tabloda kime tıklarsak ona ait resim image boxta çıkacak yardım olmanızı rica ediyorum işin ucunda 100 war
Visual Basic Programı'na Access veritabanından veri aktarımı gerçekleştirmek için öncelikle bir veri tabanı hazırlamamız gereklidir.
Access Veri tabanı hazırlama işlemleri: 1. Access'de "c:\MyDocuments" dizini altına "ornek.mdb" dosyası açınız. 2. Tables/New/Design seçenekleri ile tablo tasarımı penceresini aktif hale getiriniz. 3. "Field Name" kolonuna "Yazi" yazınız. 4. "Data Type" kolonunda "Text" seçiniz. 5. Tabloyu kapatınız ve saklama penceresi geldiğinde tabloyu "tblornek" adı ile saklayınız. 6. Ana anahtar seçimi için "No" yanıtlayınız. 7. Tablonuzu "Open" ile açınız. İlk satıra "Veri Aktarım Denemesi" yazınız. 8. Access'den çıkınız.
Visual Basic'de ise aşağıdaki işlemleri gerçekleştiriniz: 1. Yeni bir proje açınız. Projeyi "ornek" olarak yine "c:\MyDocuments" dizinine saklayınız. 2. Form_Load Prosedürü'ne eklenecek kod: Dim Db as Database Dim Rs as Recordset 3. Formun üzerine bir etiket ve 2 komut düğmesi yerleştiriniz. 4. Etiket özellikleri: Caption = (Boş olacak) Name = Label1 (Aynı kalacak) BorderStyle = 1 Appearance = 0 5. Birinci komut düğmesi özellikleri: Caption = Veri Al Name = Command1 (Aynı kalabilir) 6. İkinci komut düğmesi özellikleri: Caption = Cikis Name = Command2 (Aynı kalabilir) 7. Birinci komut düğmesi Click_Prosedürü Set Db = OpenDatabase("c:\MyDocuments\ornek.mdb") Set Rs = Db.OpenRecordset("tblornek",dbopensnapshot) Label1.Caption = Rs!Yazi 8. İkinci komut düğmesi Click_Prosedürü: End 9. Project/References menü seçeneğinden sonra liste üzerinde "Microsoft DAO 3.51 Object Library" seçeneğini işaretleyiniz. 10. Programı saklayınız.
Alıntı...
quote:
Orjinalden alıntı: eFeNDY19o7`
arkadaşlar hocamızın verdiği bi ödev söz konusu bilenlerin yardımına ihtiyacımız war , yapmamız gereken şey microsoft access te veri tabanı oluşturup visual basice eklemek ve olusturulan tablonun yanına imagebox eklemek, tabloda kime tıklarsak ona ait resim image boxta çıkacak yardım olmanızı rica ediyorum işin ucunda 100 war
Kaçıncı sınıftasın?
beyler oncelıkle merhaba makine muhendıslıgınde okuyorum fakat programlama hocam dersı gecmem ıcın benden ogrencı kayıt programı olusturmamı istedi yane:bir unıversıtede 3 bolum 3 sınıf ve 3 ogrenci war adları soyadları ve not ortalamalarının hesaplandıgı ısım yazıldıgında ogrencı ıle ılgılı not adress sınıf bilgilerinin geldigi bir program yardımcı olursanız cok buyuk yardım etmıs hayat kurtarmıs olursunuz