Şimdi Ara

##### Visual C# & Asp.NET Dersleri ##### (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
11
Favori
8.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elinize sağlık,en başından itibaren teker teker bakacağım.
  • Ellerine sağlık. Böyle bir konu lazımdı bana da. Takip edeceğim.
  • mesajım kalsın
  • hocam devamı gelsin teşekkürler
  • teşekkürler
  • Yararlı bir konu. Güncellendikçe takip etmeye çalışacağım.
  • yararlı bir konu sağol
  • Takipteyim
  • Merhaba arkadaşlar, bugün class (sınıf) kavramından bahsedeceğim.OOP mantığını daha iyi anlamanızı sağlayacak.OOP demişken object (nesne) kavramınıda tanımlamamız gerekiyor.Hem sınıf hem de nesne kavramlarını ve mantıklarını yapacağımız örnekle birlikte anlamış olacaksınız.

Ön bilgi olarak örnek vermek gerekirse,
    sınıf, bir evin projesi,planı ya da kağıda çizilmiş haliyken, nesne bu projeden üretilmiş evin somut halidir.
    kısacası bir proje çizip, bu projeye bakarak onlarca yüzlerce ev yapabiliriz.Renkleri farklı olabilir, oda sayıları farklı olabilir vs ancak temelde hepsi projede yazdığımız şekildeki evdir.

Umarım bu önbilgi yararlı olmuştur şimdi örneğe başlıyoruz.Yukarıdaki örneğe bağlı olarak bi proje geliştirelim.Yani class ile bir ev projesi yapalım, nesne ile de farklı evler oluşturalım.

Öncelikle yeni bir class (sınıf) yaratarak Ev projemizi hazırlıyoruz.
     ##### Visual C# & Asp.NET Dersleri #####

Daha sonra bu sınıf içerisinden nesne oluşturuyoruz.Yani hazırladığımız proje üzerinden karakteristik özellikleri olacak olan Evleri yaratıyoruz.
     ##### Visual C# & Asp.NET Dersleri #####

Bir sonraki derste bir kademe üste çıkarak hazır bu bilgiler taze iken bir DLL dosyası oluşturarak başka bir bilgisayarda bu dllyi nasıl kullanacağımızı öğreneceğiz.Yani kendi bilgisayarınızda bir ev sınıfı barındıran DLL oluşturup, iş yerinizdeki bilgisayarınızdan ya da bi arkadaşınızın bilgisayarından bu dllyi kullanarak hiç sınıf yazmadan direkt nesne yazarak yukarı işlemlerin aynısını yapmış olacaksınız.Daha sonra Asp.NET e başladığımız da ise bunu Web Service üzerinden yapacağız! Sizin oluşturduğunuz bir sınıfı dünyanın herhangi bir yerinden bir arkadaşınız kullanabilecek. Sınıf diye yazmamın nedeni bu derste sınıf konusunu görmüş olduğumuzdandır aksi halde aklınıza gelebilecek tüm işlemleri DLL ve WebService üzerinden taşıyabilecek, dağıtabilecek, yayınlayabileceksiniz.

kolay gelsin..

• Hocam anlatım üslubun anlaşılır ve süper takipteyim devam etmen dileğiyle.
  • Eline sağlık hocam takipteyim
  • Çok güzel anlatmışsınız konunuzun takipçisiyim.
  • takipteyim hocam
  • Merhaba arkadaşlar benim bi sorunum var yardımcı olursanız sevinirim .... klavyeden her sol tuşa ya da boşluk tuşuna bastığımda ingiliz tablosundaki ingilizce kelimelerin tek tek label e gelmesini istiyoeum...yani sol tuşa her bastığımda sırayla bi kelime gelecek...ben bu kodu yazdığımda sadece bir kelime geliyor tekrar sol tuşa bastığımda başka kelime gelmiyo...hata da vermiyo program içerisinde...ne yapmalıyım yardımcı olabilecek varmı...

bu arada bu kodu form1 in KeyDown kısmına yazdım...

OleDbConnection baglan = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=DICTIONARY.mdb");
    string sorgum = "select kelime from ingiliz";
    OleDbDataAdapter adap = new OleDbDataAdapter(sorgum, baglan);
    DataSet ds = new DataSet();
    baglan.Open();
    adap.Fill(ds);
    baglan.Close();
    ingiliz.Text = ds.Tables[0].Rows[0][0].ToString();

int i = 0;

while ( i < 2) // direkt olarak tablodaki ikinci kaydı getiriyor...birinci kaydı göstermiyor...
    {
    if ((int)e.KeyCode == 37) // sol
    {
    ingiliz.Text = ds.Tables[0].Rows[0].ToString();

}
    }

• konunun devamı gelirse çok güzel olur yeni başlayanlar için.
  • devamını bekliyouz.. paylaşım için teşekkürler..
  • bekliyoruz :/
  • Arkadaslar kısa süre icinde yeni dersleri ekleyeceğim , bir yandan is temposu diğer yandan kitap çalısmaları bu yoğunlukta burayı ihmal ettigimi bile geç fark ettim..sabrınız, ilginiz ve desteginiz icin teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende visual studioyu indirip denemeye başlayacağım fakat yeniden ders anlatmaya başlayacağına göre bazı resimler gözükmüyor onları halledersen sevinirim :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.