Şimdi Ara

Visual Novel ile ilgilenenler? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
5
Favori
4.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kummbara

Şimdilik katawa shoujo'yu bütün rotalarda bitirdim (Emi best waifu). Yume Miru Kusuri psp'de bitirdim (Aeka best waifu). Ore no imouto 'yu da psp de bütün rotalarda bitirdim (Ayase best waifu). Sırada ne önerirsiniz burnaldinho senpai? Cross Channel'ı düşünüyorum.

Bu arada vnds ile android tabletten oynuyorum onda var CC o yüzden bunu sordum

Ha bide saya no uta'ya başladım ama bitirmedim ama gece oynamaya yemedi

Valla tablete ne var ne yok bilmiyorum, Otomatik pc oyunlarından gidicem sen kafana göre ele çıkar tak Şuana kadar okuduğun 3 oyunda genellikle slice of life ağırlıklı eserler, yume miru kusuri diğer 2sine oranla biraz daha ciddiyete kayıyor gerçi ama oda slice of life sayılır üç aşağı beş yukarı. Bu kıvamın komedi yönü baskın olan Majikoi, Edelweiss, My girlfriend is the President veya Dram yönü ağırlıklı olan Little busters, Clannad, Kanon gibi key yapımlarına veya Crescendo, A Profile gibi eserlere bakabilirsin. Hepsi gayet kaliteli eserler, içlerinden aha şu diyemiyorum kendin konularına bakıp seçersin artık. Veya şimdilik bu kadar slice of life yeter, biraz da ciddi, gizemli aksiyonlu bişeyler istiyorum diyorsan Cross Channel, Fate stay night, Tsukihime, Steins gate, Chaos head aklıma ilk gelenler. Birde bunların ikisinin ortası, Slice of life havasında ama ciddi birşeyler peşinde olan G-senjou no maou veya Sharin no kuni seveceğin eserler olacaktır.

Aslında bu saydıklarımın hepsi gayet kaliteli eserler hepsini gözüm kapalı öneririm, İçlerinden şuanki ruh haline göre hangisi hoş geliyorsa seç başla. Bu arada birde not olarak Monster Girl Quest'i önereyim, Dışarıdan sadece h-scene ağırlıklı birşey gibi görünse de çok çok güzel bir hikayesi olan ve ÇOK eğlenceli bir eser. Kapağa göre yargılama başla biraz oku derim, sonra kaptırır gidersin zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnaldinho -- 7 Mayıs 2015; 3:08:59 >

• steam de uygun fiyata cok guzel visual novel lar mevcut.. kontrol etmenizi oneririm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: burnaldinho

quote:

Şimdilik katawa shoujo'yu bütün rotalarda bitirdim (Emi best waifu). Yume Miru Kusuri psp'de bitirdim (Aeka best waifu). Ore no imouto 'yu da psp de bütün rotalarda bitirdim (Ayase best waifu). Sırada ne önerirsiniz burnaldinho senpai? Cross Channel'ı düşünüyorum.

Valla tablete ne var ne yok bilmiyorum, Otomatik pc oyunlarından gidicem sen kafana göre ele çıkar tak Şuana kadar okuduğun 3 oyunda genellikle slice of life ağırlıklı eserler, yume miru kusuri diğer 2sine oranla biraz daha ciddiyete kayıyor gerçi ama oda slice of life sayılır üç aşağı beş yukarı. Bu kıvamın komedi yönü baskın olan Majikoi, Edelweiss, My girlfriend is the President veya Dram yönü ağırlıklı olan Little busters, Clannad, Kanon gibi key yapımlarına veya Crescendo, A Profile gibi eserlere bakabilirsin. Hepsi gayet kaliteli eserler, içlerinden aha şu diyemiyorum kendin konularına bakıp seçersin artık. Veya şimdilik bu kadar slice of life yeter, biraz da ciddi, gizemli aksiyonlu bişeyler istiyorum diyorsan Cross Channel, Fate stay night, Tsukihime, Steins gate, Chaos head aklıma ilk gelenler. Birde bunların ikisinin ortası, Slice of life havasında ama ciddi birşeyler peşinde olan G-senjou no maou veya Sharin no kuni seveceğin eserler olacaktır.

Aslında bu saydıklarımın hepsi gayet kaliteli eserler hepsini gözüm kapalı öneririm, İçlerinden şuanki ruh haline göre hangisi hoş geliyorsa seç başla. Bu arada birde not olarak Monster Girl Quest'i önereyim, Dışarıdan sadece h-scene ağırlıklı birşey gibi görünse de çok çok güzel bir hikayesi olan ve ÇOK eğlenceli bir eser. Kapağa göre yargılama başla biraz oku derim, sonra kaptırır gidersin zaten.

Teşekkürler hocam uzun uzun anlatmışsınız baya bilgilisiniz bu konuda Teker teker deneyeceğim.

• quote:

Saya no Uta'yı bitirseydin keşke

• quote:

Orijinalden alıntı: kiralik kettle

quote:

Saya no Uta'yı bitirseydin keşke

Hocam şimdilik yemedi ama tamam bitircem

• burnaldinho B kullanıcısına yanıt
    Yaw arkadaşlar yeni güzel bir Visual Novel yok anlaşılan çıktıysa bilgi verin, yoksa millet işi bıraktı çektiler mi suyu valla üzülürüm yani
    Bende birkaç oynadım, zaman bulunca oynamaya devam edeceğim kesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanslm1

Yaw arkadaşlar yeni güzel bir Visual Novel yok anlaşılan çıktıysa bilgi verin, yoksa millet işi bıraktı çektiler mi suyu valla üzülürüm yani

Ne tarz bir şey arıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanslm1

Çıkmaz olur mu, çıkıyor elbette de ben visual novelleri japonca okumaya başladığımdan konuyu biraz fazla saldım, kendi işime bakmaya başladım

Biraz haberler moduna bağlayalım o zaman, muhtemelen takan olmayacak pek ama Çevirisi olmayan & yakında çıkmayacak olan serileri atlıyorum burayla pek alakası olmadığından:

Önceliklehttps://vndb.org/v18636 bu oyunumuz son zamanlardaki en popüler yapım. Amatör ve karakter seslendirmesi olmamasına rağmen sadece "1 haftada" 30.000e yakın sattı, yaklaşık 300-400.000 dolar kazandırdı. Konusu gayet basit, hikayede öyle derin veya beklenilmeyen birşey yok ama sanırım millet "healing" tarzı oyunlara karşı biraz açtı, böyle çok işkence çekmiş bir kızı evine alıp yavaş yavaş iyileştiren tarzı bir oyun çok ilgi gördü. Kısa ve basit olmasına rağmen benim hoşuma gitti ucuzda oldugundan bende destek amaçlı almayı düşünüyorum. Yakında muhtemelen bu tür birçok oyun görürüz yine. Çevirisi de bitmiş durumda, 1-2 güne full patch çıkar diye tahmin ediyorum.

Bunun haricinde son 1 yılda "RESMİ" çeviriler çok fazla arttı, sanırım japon visual novel firmaları yavaş yavaş avrupa piyasasına da girmek / veya en azından "zaten oyunu yapmışız, orda da 3-5 tane satsak hiç yoktan iyidir" tarzı bir düşünce ile genişlemeye çalışıyor. Örneğin Grisaia'nın yapımcısı Front Wing önümüzdeki ay çıkacak olan oyunları 果つることなき未来ヨリ /https://vndb.org/v15080 / 'yi All ages + +18 Patch olarak çıkaracak. Yani oyun çıktıktan 1 yıl gibi kısa bir süre sonra hemen steame koyabilecekler tekrar yazma çizme h-sceneleri çıkarma derdi olmadan.

Yine bunun gibi Eiyuu Senki yakında çıkıyor, 吸血姫のリブラ daha japonyada çıkalı 15 gün olmasına rağmen Steamde ingilizce bir şekilde yayılanacağı duyuruldu, Chrono Clock yakında yine resmi çeviri ile gelecek, Yuzusoft Firmasının en iyi yapımı sayılan Tenshin Ranman, Little busters & Clannad & Muvluv & G-senjou Hatta daha Japonyada çıkmadan çevirisi duyurulan Wagamama High Spec gibi oyunlar bile var.

Her ne kadar bunların bir miktarı çoktan çevrilmiş olsa bile işin resmiyete dökülmesi bizim için hoş bir olay, visual novel piyasasının buralar da artık yer bulabilecek olması anlamına geliyor. Ancak geçmişte yaşanan Feminizim gibi dertler de tekrar ortaya çıkabilir, inşallah öyle tatsızlıklar tekrar tekrar yaşamayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnaldinho -- 15 Kasım 2015; 1:24:37 >

• utkanslm1 kullanıcısına yanıt
    Hangi dilden bahsediyorsun? Türkçeyse Erengy'nin çevirilerinden beridir yeni bir haber yok, Japoncaysa onu ben de bilmiyorum. İngilizce arıyorsan çok var. Her 2-3 ayda bir büyük çapta bir çeviri çıkıyor. En son Kara no Shoujo 2(polisiye-tarihi) ve Koirizo(moege) çıktı mesela. Sonra çevirisi ha bitti ha bitecek dediğimiz Subahibi(psikolojik-felsefi) ve Koichoco(moege) da var.

@ burnaldinho 4chan'de sürekli muhabbeti dönen şey buymuş demek(Teaching Feeling). Ben nukige filan sanıyordum.
  • quote:

@ burnaldinho 4chan'de sürekli muhabbeti dönen şey buymuş demek(Teaching Feeling). Ben nukige filan sanıyordum.

Seni sapık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metroid

quote:

Seni sapık.

japonca terimlerden oluşan anlaşılmaz konuşmamı deşifre ediyorsun seni teessüf ederim

• quote:

Hangi dilden bahsediyorsun? Türkçeyse Erengy'nin çevirilerinden beridir yeni bir haber yok, Japoncaysa onu ben de bilmiyorum. İngilizce arıyorsan çok var. Her 2-3 ayda bir büyük çapta bir çeviri çıkıyor. En son Kara no Shoujo 2(polisiye-tarihi) ve Koirizo(moege) çıktı mesela. Sonra çevirisi ha bitti ha bitecek dediğimiz Subahibi(psikolojik-felsefi) ve Koichoco(moege) da var.

Tam olarak yanlış sayılmaz, istersen Nukigeye de çevirebiliyorsun oyunu

Oyunda sürekli seçenekler çıkıyor, Kafasını okşa & sohbet etmeye çalış vs tarzı, onlardan biri de direk sexe girişmek. Yok ben kızı iyileştirmek falan istemiyorum işimi görsün yeter diyorsan direk sexe geçebiliyorsun yani Öyle yaptığında bi hastalıkla kısa süre içinde ölüyor ama.

• burnaldinho B kullanıcısına yanıt
    Çok saolun haberdar ettiğiniz için emek veripte yazmışsın okadar
    Steamdaki visual novellere de biraz daha göz gezdiririm artık
  • Bu visual novel işine girmek isteyen birine ilk önereceğiniz noveller hangileri acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zierox

Bu visual novel işine girmek isteyen birine ilk önereceğiniz noveller hangileri acaba?

Sonunda VN ile ilgilenen birilerini görmek güzel.Ne tür sevdiğine bağlı.Eğer romantizm,drama seviyorsan en bilindiklerinden Katawa Shoujo,Clannad eğer dedektiflik,cinayet türlerinden hoşlanıyorsan benim en son oynadığım Kara No Shoujo'ya bakabilirsin.İlgilenirsenhttps://forum.donanimhaber.com/kara-no-shoujo-vn-tanitim--124622506
  • Nette genel kanı Fate stay nightin iyi başlanlıç olduğı yönündeydi.Hani şundan sormuştum bazılarını okumak için noveldan anlamak gerekiyormuş çünkü seçimler filan daha zor oluyormuş ya da sona ulaşması daha güç oluyormuş.Ondan ötürü hani kolay olanlardan başlayayım dedim ondan bir sorayım demiştim.Sağolun öneriler için

• Zierox kullanıcısına yanıt
    F/SN çok uzun ve okuması alengirli bir VN. Bir ihtimal 20 saat okuduktan sonra hikayede çok az ilerleme olduğunu görüp bir kenara atabilirsin Bence ilk olarak kısa bir yapımla başla. True Remembrance, Planetarian, Narcissu güzeldir. Biraz daha karanlık bir şeyler istiyorum diyorsan da Saya no Uta, Hanachirasu, Kikokugai.

Type Moon evrenine geçeceğin zaman da bence Tsukihime F/SN'e kıyasla daha güzel bir başlangıç olacaktır.
  • kiralik kettle K kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum cevabınız için

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.