Şimdi Ara

Visual Studio 2008 Beta2

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft beklenen beta'sını duyurdu ve artık sitesinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Bu sürümde de zaman sınırlaması var ve ben henüz indirmediğim için ne kadar bilmiyorum..
    İndirip kurduktan sonra kaç günlük olduğunu yazabilirim (bir önceki Beta1 300 günlüktü)

ARTILARI
  • Beta1 deki bir çok bug giderilmiş
  • Kurulum dosyasi tek dosya haline getirilmiş
  • Vista için program geliştirme özelliği eklenmiş
  • Web sitelerinde AJAX teknolojisi gömülü hale getirilmiş

EKSİLERİ
  • 3,5 GB kurulum dosyası boyutu
  • MSDN library yok (ayrı olarak indirmeniz gerekiyor)

Microsoft Visual Studio 2008 (Orcas) Beta2
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=428C076F-E3EF-4290-9FF4-F6FD8F180B7D&displaylang=en

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hekmen -- 3 Ağustos 2007; 14:50:41 >

• Bilgi için teşekkürler dostum. Kac günlük oldugunu bekliyorum.

Şu an VS2005 kullanıyorum. Aşağıdakiler hakkında da bi şeyler yazarsan sevinirim.
    Makinaya onu da kursam bi yavaslama olur mu?
    Şu anki projelerimi VS2005le geliştirmeye devam edebilirmiyim ?
    Hem 2.0 hem 3.0 framework olması sorun yapar mı?
    Yeterince saglam mı?
  • Ben su an Beta1 kullaniyorum ve VS2005'teki projelerimi çalistirabiliyorum..
    Ama ikisini de aynı anda kurmanı tavsiye etmem, bi format çekip sadece VS2008 kurabilirsin, yeni sürümde eski projelerini de derleyip çalıştırabilirsin.

(Eski projelerde sorun yasadiginda Clean yapip Rebuild yaptiktan sonra bir kısmı düzeliyor. Tabi düzelmeyen bug'lar da olacaktır, bunu göze alarak kurmalısın)

Hem 2.0 hem 3.0 (ve 3.5) framework birarada çalışabiliyor. Zaten IIS üzerinde yine 2.0 görünüyor, değişiklik arkaplandaki işleyiş ve yeni kütüphaneler (WPF,WCS,vs..) ile geliyor..

Not: Teknik sorunlardan dolayi halen VS2008'i kuramadim, kurunca süresini buraya yazabilirim)
  • bence ; MS işin iyice b.kunu çıkardı artık,
    çok küçük bir iki değişiklik hariç 2005 den hiç bir farkı yok 2008 in
    yazılım firmalarını düşünüyorumda kimse para verip 2008 i almaz heralde
    böyle sık sık sürüm yükselteceklerine java ve diğer stabil platfomlar gibi işi artık oturtmaları lazım

ben indirdim
    3.3 Gbyte
    deneme süresi 222 gün
    daha incelemeye devam ediyorum ama en dikkat çekici yenilik AJAX gibi geldi bana
  • 2005'den tek farkı .NET 3.0 kullanımı var (benim kullandığım seviyelerde).

Ancak benim indirdiğim sürüm, süre kısıtlamalı değil ve MSDN library de dahil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malkafa -- 26 Ağustos 2007; 10:53:30 >
  • bize de söle de biz de indi-relim malkafa

i n d i r e l i m niye sansürlü :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspci -- 26 Ağustos 2007; 11:00:01 >
  • Orcas' ın tamamen geriye yönelik desteği var. Örnek vermek gerekirse bir winapplication geliştirecez diyelim. projeyi sectiğimiz pencerenin sag üst köşesinde kullanılacak framework secilebiliyor. Örnegin ben 2.0 kütüphanesini kullanacaksam onu seciyorum, ve kod yazarken "var" yapısı gibi 3.0 ile gelen yenilikler kullanılamıyor. Bu güzel bir özellik ve önceki versiyonları kullananların düşünüldüğü belli.

Bu arada ben orcas ı daha denemedim, seminere gitmiştim ordan aklımda kalan ufak bir özellik, belirtmek istedim. Bu arada önceki sürümleri kullananlar bilirki, web application calisirken source 'ten design'a gecmek uzun süren bir işlemdi. Orcas ta bu cok seri bir sekilde oluyor yanlış hatırlamıorsam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    The Office (2005-2013)
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Beta2 nin 3.2 GB lık Team Suite System Edition da MSDN library var ayrıca sınır da yok sanırım.. ;) sürümün beğenmediğim tek yanı ASP.Net ortamı.. açıkçası Web Developer 2005 i tekrar yüklettti bana!
  • Web Developer kısmı gercekten kötümü ya ? Kötüyse ne gibi kötülükleri var, artıları eksileri yazabilirmisin acaba ?
  • Bilgisayarımda Visual Studio Enterprise 6 ve Visual Studio 2005 Pro var. Visual Studio 2008 'i de kursam bir sorun olur mu? Yardımlarınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.