Derleyicinin ne olduğunu ve gcc yi biliyorum.. Fakat visual studionun hangi derleyiciyi kullandığını bilmiyorum. her dil için bi tanemi yoksa farklı derleyicilerimi var. bu derleyicilerin isimleri ne ve bu konuda detaylı bilgi sahibi olabileceğim Türkçe önerilebilecek bi kaynak varmı ?
her dil için derleyici farklıdır (tabi ki) benim WinXP Laptop'ta Visual c++ 2010 Express var, ondaki C++ derleyici (tahminen) cl.exe
Mono-3.3.0 kurmuştum onda CSharp derleyici var o da gmcs.bat . Mono'da CSharp derleme yapabildiğin gibi yorumlama da yapabiliyorsun yani derlemeden direkt C# kodu çalıştırma. derleme örneği:
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
visual studio bir ide ve eklenti, modül desteği olan bir araç. dolayısı ile ilgili derleyici yüklersen go da c++ da java da ne istersen derler.
Teşekkür ederim.. Fakat benim asıl öğrenmek istediğim derleyici isimleri mesela gerekli derleyiciyi yüklerseniz dediniz hani visuali kurunca o otomatik yüklüyor sanırım sıkıntı olmuyo ama sıkıntı olursa ne yükliyeceğimi bilebilmek için isimlerini ve biraz detaylı bilgi edinmek istiyorum