Şimdi Ara

visual studio sass kullanımı sorunları ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • visual studio da sass kullanımında sormak istediklerim var.sass dosyasında yazdığım çıktının aynısının style dosyasında çıkmasını istiyorum.
    yüklediğim resimdeki sorunlardan bahsedeyim:

- sassta tek satır yorum yazmama rağmen style.css dosyasına eklenmiyor.çoklu satırlar ekleniyor.
    - sassta her selectordan sonra 1 boşluk bırakmama rağmen style.css e boşluklar eklenmiyor.
    - sassta selector kapatma scopunu bir satır alta yazmama rağmen style.css te son özellikten sonra yani aynı satıra yazıyor.
    - sassta eklediğim boşluklar görünmüyor.

görselde sol alt kısımda çıkmasını istediğim şekili yazdım.
    -her selectorden sonra 1 boşluk.
    -her selector ün kapatma scopu bir satır altta.
    -tek satır yorumların görünmesi
    -4-5 boşluk eklediğimde css dosyasında da görünmesi.
    bunları nereden ayarlamam gerekiyor.
    tools - options - text editor - scss teki tüm ayarlarla oynadım ama birşey değişmiyor.acaba compilerconfig.json.defaults dosyasından mı yapmam gerekiyor ?

netten de araştırdım bulamadım.bildiğiniz bir link varsa inceleyebilirim.

visual studio sass kullanımı sorunları ?

• cünkü css de // böyle bir yorum şekli yok. bu sass özel o yüzden derlemede atlıyor. Atlamalı da. Css yorum satırı gönderecektik niye sass kullandık. Css minifiy edilmiş gereksiz herşeyden arındırılmış olmalı. Sonuta yorum geliştirme için lazım geliştirme de sass da.

sass yaptığının aynını scss geçirmez bunu bekleme. boşluk meselesi de buna dahil.
  • hocam sorununuza cevap olmayacakta merak ettim. css'i canliya atarken zaren minify etmeyecek misiniz? sizin dev ortamınızda gordugunuz her zaman .sass olacak zaten. css de bunlarin etkisini gormeye neden ihtiyaciniz var?

ekleme : hocam visual studio sizi yormuyor mu? bu tarz gelistirmeler icin vs code oneririm. hatta ben .net framework ile calisirken bile vs de ortami ayaga kaldirip vscode da gelistirme yapiyorum. tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA02D78F4 -- 26 Ağustos 2019; 18:34:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumu unutmuşum :)

tamam sayfaya atınca min.css dosyasını atacağım.
    ama örneğin githuba yüklersem kullanıcıların anlayabilmesi için yorumlar ve boşlukların olması gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.