MongoDB hakkında?
Merhaba.MongoDb'ye başladım.Genelde yeni birşey öğrenirken önce 1-2 video serisi izler daha sonra dökümanlarını ana sayfasından okurum.MongoDB de de şuan videolardayım.İzlediğim kişilerin hepsi verileri Atlas Cloud ta tutuyor.Sormak istediğim ise, bu verileri kendi sunucumda tutamaz mıyım? Sqlite gibi bir dosyada tutulamıyor mu? Bakınca sayfasına Cloud ve Server seçenekleri var ama server'ı da locale kurduk.bunu hostingte yapabiliyor muyuz? ve dökümanları da biraz karışık geldi.nereden başlamalıyım sizce dökümanlarına?
Javascript class sorunu?
Merhaba.Bütün slaytları class olarak eklemek istedim.
".slide__toLeft" elamanı, slaytı sola kaydıran yani bir sonraki slaytı gösteren a elemanı.Bu da slide__nav ın elemanı.Kısaca parent() lardan görüldüğü gibi, bir sonraki slayta geçmek için a elemanı tıklanınca 4 parent üste gitmem gerekiyor.
slider clasımı da allAnimations clasından türettim.Amacım slide__toLeft a elemanına tıklama yapıldığında, bunun base clasındaki IsThere fonksiyonunu çalıştırmak.
Bu çözüm işe yarıyor ve çalışıyorda.Ama parent() lar ile çalışmak sağlıklı olmayacak.Tıklama eventinde görüüldüğü gibi önce 4 üst parentı alıp, bunu new() lemek zorundayım.daha sonra base classındaki metodu çalıştırabiliyorum.
a1= 4 üst parenttaki ".slide" elemanı
a2= a1 den new() lenen slider clası.
Buna uygun bir çözüm ne olabilir sizce ?
Asp.net core mvc ?
Aslında tavsiye'ye ihtiyacım var.Amacım asp.net core mvc ile katmanlı mimaride web uygulamaları geliştirebilmek.
-Html,Css,Javascript,Jquery,Mssql,Entityframework ve C# 'ı full stack developerların bilebileceği seviyede(orta) biliyorum.
-Asp.net Mvc yi öğrenirken katmanlı mimaride öğrendim.Ama eksik hissediyorum.
- Business,Dataaccess,entity ve sunum katmanlarını oluşturabilirim.Bunları anladım yani
- Web servis katmanını da ekleyebilmek istiyorum.
-Mvc sonrasında Core mvc öğrenmemi tavsiye ettiler ve henüz tam giriş yapmamış iken başka kişilerin React.js tavsiyesi çıktı :) React.js ye giriş yaptım.Ama bunu katmanlı mimaride nasıl kullanacağımı bilemiyorum.
-Kısaca Asp.net core mvc örnek projesi arıyorum.Aşağıdakileri içeren
- Bll, dal, entity, sunum (presentation) ve web servis katmanlarını içeren,
- Entity frameworkü kullanan
- React.js içeren
- Tam olarak kurumsal diyebileceğimiz yapıda yazılan (design patern,repository patern,dependency injections)
bir örnek arıyorum.Kaynak önerebilir misiniz?
Asp.net MVC vs Asp.net Core
Şuan mvc öğreniyorum.Daha bitirmedim.Ama şimdi de Core öğrenmeyi tavsiye edenler var.
Farkını merak ediyorum.Şuanlık sadece web alanında çalışmayı düşünüyorum.
Daha önce asp.net web formlar da kendimi geliştirdim (geliştirebildiğim kadar)
Merak ettiklerim:
-loglama
-cacheleme
-validasyon
-rol tabanlı yönetim
gibi işlemlerin core da da yapılabilir durumda mı? Ya da bunların yerine ne yapılabilir?
Ayrıca hosting firmaları core desteği sunuyor mu? (çoğunluğu)
Core'a geçmeye karar verdiğimde kendime çizdiğim yol haritası aşağıdaki link olacak :
https://github.com/MoienTajik/AspNetCore-Developer-Roadmap
Core temellerini öğrenmek için ise aşağıdaki microsoft dökümanından gitmeyi düşünüyorum.
https://docs.microsoft.com/tr-tr/aspnet/core/introduction-to-aspnet-core?view=aspnetcore-3.1
bu linkler sizce uygun ve yeterli olur mu?
.Net framework hangi versiyon, hangi namespace öğrenilmeli?
Web geliştiriciler için .net frameworkün hangi verisyonunda ve/veya hangi namespace'ler öğrenilmeli.
Bir dünya namespace var.
Örneğin 4.8 versiyonu için => https://docs.microsoft.com/tr-tr/dotnet/api/?view=netframework-4.8 şu linkte olduğu gibi.
Merak ettiğim web geliştiriciler için hangi namespaceler öğrenilmeli?
-Logging
-caching
vb.
Mvc 'ye yeni başladım sayılır.Web form ile geçmişim var biraz.Daha önce tam acemiymişim :) loglama, cacheleme, rol yönetimi gibi kavramlar ile yeni tanıştım.Bunları tam olarak nasıl öğrenebilirim.
Yukarıdaki linkteki bütün namespaceleri anlamak sanırım 1 yılımı alır :)
Sadece gerekli namespaceler hangileridir.En azından bunlardan başlamak istiyorum.
Responsive Tasarım Nasıl Olmalı ?
|
NHibernate'i nereden öğrenebilirim?
|
url rewrite sonrası oluşan hatalar?
|
Bulamadığım kitap pdfsi olan var mı?
|
Yazılım Mühendisliği Hakkında ?
|
... CHNKYN ... |
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 104
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.981 (Bu ay: 248)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 16 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Web Tasarım - Programlama