|
Bildirim
|
Benim üni ODTÜ, ve öyle beden eğitimi bölümü falan değil, mühendislik. Anadolunun bir sehrinde asgari ücrete IT işçiliği yapıyorum diye kimse beni alaylı veya açıkçı sanmasın. Bence ODTÜ dahi olsa üni olayı bitmiş durumda. Devlet veya özel üni de cok fark etmez, hepsi bitik. Harvard, MIT, Standford dahi bitik. Cunku yıl 2019. 4 ayda öğrettikleri şey, kişinin sıkı çalışması ile 1 haftada öğrenilecek şey. Tabi ki bunu kabul etmek üni'lerin işine gelmez. Dur şu öğrencilere 4 yıl boyunca şu standart müfredatı verelim, sorulaı biraz değiştierek sınav yapalım ve etiketi verip gönderelim mantığı :) Etiket nerde lazım oluyor. Büyük şirketlerde pozisyon, devlet memurluğu. İyi de herkes devlet memuru olabilir mi, büyük şirketler eleman istihdam ve hayır kuruluşları mı? İstihdamın coğu KOBI. KOBI'ler etikete mi, işe mi para veriyor? Şu anda diploma sahibi biri, Ank, İst ve belki İzmir'deki büyük şirketler ve devlet sektörü hariç, Anadolu dediğimiz yerde ya iş bulamaz, bulsa da alacağı ücret asgariyi cok geçmez. Gerçekleri konuşamazsınız cunku sizin gerçeğiniz üni etiketleriyle Ank-İst-İzm'deki büyük şirketlerde kariyer veya onu yapamayanlar için devlet memurluğu kariyeri.
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnkyn -- 8 Ekim 2019; 13:4:1 > |
|
|
|
|
|
|