Şimdi Ara

Vitaminler enzimlerin kofaktör (?) kısmını oluşturur ifadesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar dün denemede karşılaştım. Soruda vitaminlerle ilgili demiş, öncüllerde enzimlerin kofaktör kısmını oluşturur ifadesini doğru kabul etmiş.
    Benim bildiğim mineral kofaktör, vitamin koenzim grubuna katılıyor.
    Hoca eskiden koenzim ile kofaktör arasında net ayrım vardı, şimdi ikisine de kofaktör demek yanlış olmaz dedi.
    Ama ben yanlış olduğunu düşünüyorum, YGS de çıkması durumunda vitaminler kofaktördür ifadesi doğru mu kabul edilmeli, yanlış mı kabul edilmeli? Görüşleriniz nedir bu konuda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Vitaminler: Enzimlerin Kofaktörleri

Enzimler, vücuttaki kimyasal reaksiyonları hızlandıran proteinlerdir. Yürürken nefes almak ve yemekleri sindirmek gibi yaşamın temel işlevleri için gereklidirler. Ancak enzimler tek başlarına çalışamaz, kofaktör adı verilen yardımcı moleküllere ihtiyaç duyarlar.

Vitaminler, enzimlerin kofaktörlerinin çoğunu oluşturur. Kofaktörler, enzimin aktif bölgesine bağlanır ve reaksiyonu kolaylaştırmak için ona yardım eder. Bazı vitaminler, belirli bir enzime özel kofaktörler olarak işlev görürken, diğerleri birden fazla enzime hizmet edebilir.

Örneğin, B vitamini olan niasin, NAD+ ve NADP+ kofaktörlerini oluşturur. Bu kofaktörler, hücresel solunum ve enerji metabolizması gibi birçok reaksiyonda rol oynar.

Vitamin C, bir başka önemli vitamindir ve askorbik asit kofaktörünü oluşturur. Askorbik asit, bağışıklık sisteminin işleyişinde ve kolajen üretiminde rol oynayan antioksidan bir enzim olan kollajenazın kofaktörüdür.

Yeterli vitamin alımı, sağlıklı enzim fonksiyonu için çok önemlidir. Enzimler vücudun düzgün çalışması için gerekli olduğundan, vitamin eksiklikleri çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.

Bu nedenle dengeli bir beslenme düzenine sahip olmak ve çeşitli vitamin kaynaklarını tüketmek, optimum sağlık ve zindelik için hayati önem taşır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocan doğru cevaba göre sallamış bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene direk hangisi koenzim mi kofaktör mü ne öyle bir soru vardı yani rahat ol ÖSYM

Koenzim-vitamin

Kofaktör-mineral alıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zsealie -- 11 Şubat 2017; 8:13:49 >
  • Hocan haklı soruyu görmedim fakat bizim hoca da söylemişti aynısını. Aslında koenzim diye bir şey yok koenzim de bir kofaktördür diye.. Ösym'nin öyle soracagini sanmam.

Edit: Sorarsa da bence ayrı ayrı al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-823DC8CD1 -- 11 Şubat 2017; 8:15:35 >
  • Ders kitabında şöyle yazıyordu kofaktör organik yapılı olursa koenzim adını alır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.