Şimdi Ara

Vites attıktan sonra metal sürtme sesi baskı balata mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
18.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araçta böyle bir problem var 105bin km de. Genelde 3 ve 4. Viteslere yüksek devirden geçişte yapıyor. Babama söylüyorum ilgilenmiyor arabaya masraf adamın korkulu rüyası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• vites kutuyagın bitmış
    60 bınde bır degısıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

vites kutuyagın bitmış
    60 bınde bır degısıyor

Yüksek devir demişim ama yanlış anlaşılmasın araç dizel 3000 3500 devirden geçişte yapıyor ve sanki kavramakta zorlanır gibi vites geçtiği gibi gaz verince devir hemen artıyor ama o devirdeymiş gibi gitmiyor.

Cevap için teşekkürler peki bizi yolda bırakır mı bu olay? Yani pat diyr yolda mı kalırız yoksa kendini epey belli mi eder? Sakin kullanımda 2000 devirde filan vites atınca problem yok.

• Yüksek devirden geçişte yapıyor demişsin. Bundan anladığım kadarıyla araç düz şanzımanlı. Muhtemelen senkromeçlerin aşınmış. Eğer onlar aşınmışsa araç her vites geçişinde vites dişilerini aşındıracak ve belli bir süre sonra 3 ve 4. vitesler çalışmaz olacak. O durumda şanzımanın açılması lazım. Eğer dişliler kırılıp kutuya düşüp ordanda diğer dişlilere zarar vermezse masrafın şimdiki ile aynı olacaktır.

Aynı durum benim başıma geldi. Araç şuan 3 ve 4. viteste boşta gibi davranıyor. Artık söküldüğünde tam anlaşıcak ama şuanki tahminimce 3-4. viteslerin senkromeç ve vites dişlileri aşınmış bitmiş. Bunlar değişecek...

• quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

Yüksek devirden geçişte yapıyor demişsin. Bundan anladığım kadarıyla araç düz şanzımanlı. Muhtemelen senkromeçlerin aşınmış. Eğer onlar aşınmışsa araç her vites geçişinde vites dişilerini aşındıracak ve belli bir süre sonra 3 ve 4. vitesler çalışmaz olacak. O durumda şanzımanın açılması lazım. Eğer dişliler kırılıp kutuya düşüp ordanda diğer dişlilere zarar vermezse masrafın şimdiki ile aynı olacaktır.

Aynı durum benim başıma geldi. Araç şuan 3 ve 4. viteste boşta gibi davranıyor. Artık söküldüğünde tam anlaşıcak ama şuanki tahminimce 3-4. viteslerin senkromeç ve vites dişlileri aşınmış bitmiş. Bunlar değişecek...

Cevap için teşekkürler. Bakalım aracı bir gün kaçırıp kendim götüreceğim umarım dediğiniz gibi değildir öyleyse baskı balatadan da masraflı olur...

• Tam debriyajı bırakırken ince bir sürtme sesi geliyorsa akslardaki boşluklar yapıyor onu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: azizerkan07

Tam debriyajı bırakırken ince bir sürtme sesi geliyorsa akslardaki boşluklar yapıyor onu.

Yok bıraktıktan sonra devir yükselirken 2-3 sn süren bir ses.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vites değişiminde gelen ses
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rorschach_

quote:

vites kutuyagın bitmış
    60 bınde bır degısıyor

Yüksek devir demişim ama yanlış anlaşılmasın araç dizel 3000 3500 devirden geçişte yapıyor ve sanki kavramakta zorlanır gibi vites geçtiği gibi gaz verince devir hemen artıyor ama o devirdeymiş gibi gitmiyor.

Cevap için teşekkürler peki bizi yolda bırakır mı bu olay? Yani pat diyr yolda mı kalırız yoksa kendini epey belli mi eder? Sakin kullanımda 2000 devirde filan vites atınca problem yok.

Mevzu bu ise debriyaj kaçırma yapıyor. Balata aşınmış. Sürtme sesinden kastın dişli sürtme sesi değilse büyük ihtimalle sorun bu.

• rorschach_ kullanıcısına yanıt
    O halde arkadaşların da dediği gibi baskı balata yüksek ihtimalle. Ne zaman değişti en son bilginiz var mı?
  • azizerkan07 A kullanıcısına yanıt
    2.vitese geçerken debriyajı bıraktığımda bir sürtme sesi geliyor dediğiniz aks boşluğu olayı nasıl bir sorun yoksa baskı balata mı bitiyodur şanzıman yağını yenilememize rağmen hala aynı

• Deadllyy D kullanıcısına yanıt
    Kendi arabamda şanzıman bir sorundan dolayı inmişti. Şanzıman yağı değişti, volan taşlandı, eski baskı-balata geri takıldı durumu iyi olduğundan. Sonrasında 1-2. Viteslerde tam kavramada bir sürtünme sesi geliyordu anlık. Sonrasında öğrendik aksta boşluk olduğunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: rorschach_

quote:

vites kutuyagın bitmış
    60 bınde bır degısıyor

İlk paragrafta yazdığınıza göre baskı balata kaçırıyor yani değişmesi lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: azizerkan07

O halde arkadaşların da dediği gibi baskı balata yüksek ihtimalle. Ne zaman değişti en son bilginiz var mı?

Hiç değişmedi tahminimce

• Cevaplar için teşekkürler dediklerinizi dikkate alarak baktıralım bakalım ne varmış.

• Arkdaşlar merhaba benimde aracımda bir sıkıntı var araç ile 4. Viteste 90-100 yaptığımda hiçbir ses yok fakat 5 e attığımda ibre 90 olduğunda bir vın vınn diye ses geliyor pedallarda hissediyorum ama sadece 5. Viteste başına boyle birşey gelen oldumu yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Ybr22

Arkdaşlar merhaba benimde aracımda bir sıkıntı var araç ile 4. Viteste 90-100 yaptığımda hiçbir ses yok fakat 5 e attığımda ibre 90 olduğunda bir vın vınn diye ses geliyor pedallarda hissediyorum ama sadece 5. Viteste başına boyle birşey gelen oldumu yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler saygılar
    Araç nedir, kaç kilometrede? Şanzıman yağı hiç değişti mi?

Şanzıman yağı eksiktir yada eskidir yapabilir.

Diferansiyel yağı eksiktir yada eskidir yapabilir.

Diferansiyel ayna mahruti yıpranmıştır yapabilir.

Prizdirek bilyası yapabilir.

Tekerlek bilyaları yapabilir.

Fazla gecikmeden aracı gösterin. Çünkü bu tip arızalar ile araç kullanıma devam edildikçe masraf kat be kat artacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 17 Kasım 2018; 2:3:18 >
  • Aracım 2003 model corsa c 1.4 lpgli şnzıman yağı eksikti 1. Litre ekledik ses hala devam etmekte ben 5. Vites dişlisinden şüphelendim çünki sadece 5. Viteste ve 90 ı geçince yapıyor 5 ile 80-85 te sorun yok ama 90 a gelince sanki sürtünme sesi gibi vınn vınn diye ses hissediyorum ayaklarımda sağ trft eşim oturuyordu oda faekermiş sesi

• Aracım 190 binde

• quote:

Orijinalden alıntı: Ybr22

Aracım 2003 model corsa c 1.4 lpgli şnzıman yağı eksikti 1. Litre ekledik ses hala devam etmekte ben 5. Vites dişlisinden şüphelendim çünki sadece 5. Viteste ve 90 ı geçince yapıyor 5 ile 80-85 te sorun yok ama 90 a gelince sanki sürtünme sesi gibi vınn vınn diye ses hissediyorum ayaklarımda sağ trft eşim oturuyordu oda faekermiş sesi
    Yağ ekleme, doğru yağ ile değiştir derim. Ses hala geliyorsa bir şanzıman ustasının bakması doğru olur.

• azizerkan07 A kullanıcısına yanıt
    Selam aleyküm hocam yaklaşık 3 ay önce debriyaj baskı balata değişti özellikle yokuşda kalkışta debriyajı tam bırakıp kalkış yaparken metal metale sürtüyor gibi 1-2 sn ses geliyor bazen düz yolda ve dönüşlerde kalkışta yapıyor neden olabilir debriyaj baskı balatayı değiştiren ustaya gittim alt takımlara komple baktı sorun yok dedi sadece orta egzosun olduğu sac biraz aşağıdaydı onu yukarı aldı levye ile gönül rahatlığıyla bin ses çok artarsa tekrar bakarız dedi ama bu ses beni baya rahatsız ediyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.