Şimdi Ara

Vites değiştirirken gazdan ayağını çekme sorunsalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
14.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ilk defa araba kullanırken bana çok oluyordu, vites geçişlerinde geçişi yavaş yapmamdan dolayı ani hareketler arabanın önünü atması gibi ani dalgalanmalar. sonra insan ayarları öğreniyor iyice. vites değişirrken önce ayağımı gazdan 0.1 saniye içinde çekiyorum o esnada 0.006 saniye içinde debriyaja basıp vitesi değiştirip hemen gaza yükleniyorum devir yerinden çok az oynuyor belki 100 -200 devir kadar. araba titremeden yoluna devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anyhill -- 13 Mart 2014; 10:22:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

ilk defa araba kullanırken bana çok oluyordu, vites geçişlerinde geçişi yavaş yapmamdan dolayı ani hareketler arabanın önünü atması gibi ani dalgalanmalar. sonra insan ayarları öğreniyor iyice. vites değişirrken önce ayağımı gazdan 0.1 saniye içinde çekiyorum o esnada 0.006 saniye içinde debriyaja basıp vitesi değiştirip hemen gaza yükleniyorum devir yerinden çok az oynuyor belki 100 -200 devir kadar. araba titremeden yoluna devam ediyor.

... gazdan 0.1 saniye içinde çekiyorum ... ...o esnada 0.006 saniye içinde...

Hassas ölçümlere bayılırım

• vites geçişinde gazı tamamen kesersen zaten araç silkeler.
  • Vitesi geçirirken bazen keyfim yerinde oluyor, sakin sürüyorum. Debriyaja basıyorum, araç devri rölantiye düşüyor. Ben vitesi atıyorum, çok hafif gaz vererek vites geçişini tamamladığım zaman sarsmıyor. Ama çoğu zaman Rev Matching yapıyorum.
    Düşerken de ilk zamanlar kompresyonu pek beceremezdim. Araba kasılırdı. Şimdi vites düşerken de gaz vererek yapıyorum geçişleri. Mis gibi, hiç sarsmıyorum. Aracıma binen kişiler vites geçişlerimi beğenirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Manuelin keyfi orada zaten.

2000 lerde monitör alınca adam kontrastı fazla açma tüp çabuk bitmesin dedi

dedim ben keyifle kullanmadıktan sonra karanlık ekrana mı bakıcam dedim kendime göre ayarladım
  • Birisi Amerikayı yeniden keşfetmek ne demek dese, cevabı için bu konu başlığına bak derim bu ne la
  • Yeterince hızlı olursanız yazdığınız şey olmaz.

Değişim esnasında bir üst vitesi motor devrini 1000'lere kadar düşürmeden uygun bir noktada yakalayabiliyor olmanız lazım, biraz acemilik sezdim ben, ya da vites değiştirirken çok yavaş hareket ediyorsunuz.
  • beyzade0606 kullanıcısına yanıt
    ironiydi ,tank sürücüsü
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

debriyajsız frenlerde bir süre devır yüksek kalıyorsa durma mesafesını de etkıler

kendim saçmaladım kendimi düzelteyim. Ne saçmalıyom lan ben .. kenime ban

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.