Şimdi Ara

Vitiligo hastası olan var mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
3
Favori
20.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanırım bende var. Yillar once cildiyeye gitmiştim yanlış teşhis koymuşlardı. Dahiliyeye gittiğimde doktor gördü sende vitiligo var dedi netten araştırdım adam doğru söylüyor. Ama çokta üzülmüyorum şükrediyorum ya elimde yüzümde olsaydı. 1 tane boynumun arkasında 1 tanede ayağımda var. Allah daha beterinden saklasın. Peki bu konuda tedavi olmayı deneyen oldu mu? Tedavi yöntemleri falan nelerdir.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Vitiligo: Bilmeniz Gerekenler

Vitiligo, vücudun bazı bölgelerinde cilt renginin kaybolmasına neden olan bir cilt rahatsızlığıdır. Cildin rengini veren melanin pigmentinin kaybından kaynaklanır. Vitiligo her yaşta ortaya çıkabilir ancak genellikle genç erişkinlerde görülür.

Vitiligo'nun nedeni tam olarak bilinmemektedir, ancak bağışıklık sistemi bozukluğu ile ilişkili olduğu düşünülmektedir. Vitiligo bulaşıcı değildir.

Vitiligo Belirtileri

Vitiligo'nun en belirgin belirtisi, ciltte beyaz veya sütlü beyaz renkte yamalar oluşmasıdır. Bu yamalar vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir, ancak genellikle yüz, eller, ayaklar, koltuk altı ve kasık gibi güneşe maruz kalan bölgelerde görülür. Vitiligo yamaları zamanla büyüyebilir veya birleşebilir.

Vitiligo Tedavisi

Vitiligo için tek bir tedavi yöntemi yoktur. Bununla birlikte, görünümünü iyileştirmek ve belirtileri yönetmek için çeşitli tedavi seçenekleri mevcuttur.

• Topikal tedavi: Cilt rengini geri kazandırmaya yardımcı olan kremler veya merhemler.
    • Fototerapi: Güneş ışığına veya ultraviyole (UV) ışığına maruz kalma.
    • Cerrahi: Vücudun pigmentli bir bölgesinden pigmentli olmayan bölgeye cilt nakli.
    • İlaçlar: Bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar.

Vitiligo Tamamen Geçti Yorumları

Vitiligo'nun tamamen geçtiği bazı vakalar bildirilmiştir. Ancak, bu vakalar nadirdir. Vitiligo genellikle kronik bir durumdur ve tedavisi devamlılığı gerektirir.

İyileşen Vitiligo Hastaları Yorumları

Vitiligo tedavisiyle cilt renginde iyileşme yaşayan birçok kişi vardır. Tedavinin etkinliği kişiden kişiye değişebilir.

Vitiligo İlacı Yapan Eczaneler

Vitiligo tedavisinde kullanılan ilaçlar, eczanelerde reçeteyle temin edilebilir.

Vitiligodan Kurtulan Varmı?

Vitiligo'dan tamamen kurtulmak nadir olsa da, tedaviyle cilt renginde iyileşme sağlamak mümkündür.

Vitiligodan Kurtulanlar

Vitiligodan kurtulanların yorumlarını ve deneyimlerini çeşitli çevrimiçi platformlarda bulabilirsin.

Vitiligo Tamamen Geçti

Vitiligo'nun tamamen geçtiği vakalar nadirdir ve genellikle uzun süreli tedavi gerektirir.

Vitiligo Krem Eczane

Vitiligo tedavisinde kullanılan kremler, eczanelerde reçeteyle temin edilebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orjinalden alıntı: _ZuMaZuM_

açıkçası geçen bir hastalık değil kesin tedavisi yok kuzenimde var genel olarak sıkıntıyla oluşan bir hastalık dneiyor biraz ruhsallıklada alakalı belki çok çok mutlu olursan geçme şansı olabilirmiş pek mantıklı gelmedi bana ama :)

dediğim gibi ilaçla falan kesin tedavisi yok bitkisel şeyler falan var

nasıl mutlu oluyum ya öss yi kazanamadım, sigara zam yolda, iş bulamadım... mutluluk çubuğumu taktırsak
  • tedavisi yok ama 11 ayrı %100 olmasada farklı tedavi teknigi var diye biliyorum
  • Michael Jackson bu hastalığa yakalanmıştı.. O yüzden 80lerde siyahken 90 larda beyazladı..

Allah başka sorun vermesin kardeş. Tedavisi var mı bilmiyorum.
  • uğraşmaya değermi benim öyle çok görünür bi yerimde yok boynumda var am koskoca vucutta boyunda ufacık bir yer. bide ayağımda var. neyse sağlık olsun kör topal kanser değilim Allah'a çok şükür
  • şu derinin bölge bölge farklı renge sahip olması olayından bahsediyosunuz galiba??eğer oysa y ada başka bi hastalıkta olsa geçmiş olsun..bizim bi abi var, denemediiği tedavi yöntemi kalmadı desem yalan söylemiş olmam herhalde..doktoru da sağolsun.bi sene güneşi yasaklıyor, öbür sene güneşe git diyo..sürekli denemeler yapıyo yani adam kobaymış gibi..her doktor kafasına göre bi şey çıkartıyo..kesin tedavisi yok yani.
  • up.banada bu teşhis konuldu acaba bu hastalıktan kurtulan varmı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EKT tedavisi olan var mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yakınımın vardı alnında, doktor stresten olmuştur demiş, güneş kremi, merhem ve vitamin vermiş şuan baya düzelmişti. 6 ay kullanmış, şimdi azaltmış
  • MJ vücut boyasıyla kapatıyodu konserlerde dikkatli bakarsanız aktığını görürsünüz ama cilt beyazlatıcı kremler var. Bildiğim kadarıyla her ciltle uyumlu değil her krem. Yanma tahriş görülme olasılığı yüksek. Doktora bir sorun cildiye ve plastik cerrahide vardır
  • walla kardeş bende de var hatta benim ellerimde ve ayaklarımda var doktora gittim bi ilaç yazdı ilacları zaten sosyal guvenlik kurumları (ssk - bagkur)karsılamıyor bide kullandık bi hafta olmadan bitti ilac ertesi gune kalmadan biraz daha ilerledi bende ilacı kestim suan kötü yonde bi ilerleme yok allaha sukur bıraktım kendi haline sanki kendi kendine kayboluyor gibi hiç kafana takma derim

eger kesin bi tedavisi varsa yada fayda görenler varsa bilgileri burda paylaşırlarsa iyi olur
  • Benim babamda var genetik bişeyde sanırım bendede olma olasılığı var mı ?
  • bizim hocamızdada vardı o hastalık olanlar öyle yaşamaya alışıyor artık üstelik hocamızın yüzünde elinde kısacası görünen her yerinde vardı tedavisi olsa o yaptırırdı herhalde blmiyorum ama bilgim yok yanlış yönlendirme yapmayım
  • arkadaşlar bu hastalıga hala bir çözüm bulunamamışmı acaba? benm babamda da var kendisi bir takım dr tavsiyeleriyle azaltmayı başardı ama tamamen bitiremedi. önerisi olan varsa yazabilirmi acaba
  • benimde bacaklarımda sedef hastalığı var fazla olmasa da bu tür hastalıklar büyü ihtimal genetik ve geçici olarak geçebiliyor eğer kremleri ve ilaçları kesersen eski halinden daha beter oluyor %100 geçme olasılığı çok az
  • quote:

Orijinalden alıntı: Traue

benimde bacaklarımda sedef hastalığı var fazla olmasa da bu tür hastalıklar büyü ihtimal genetik ve geçici olarak geçebiliyor eğer kremleri ve ilaçları kesersen eski halinden daha beter oluyor %100 geçme olasılığı çok az

geçmiş olsun kardeşim. allah yardımcınız olsun gerçekten zor bir durum. inşllh bu tür hastalıklar içinde güzel tedaviler çıkar ve hepbirlikte kurtulursunuz.
  • Arkadaşlar; Tecrübeyle konuşuyorum. Genetik olan hastalar için Allah şifa versin; ancak genetik olmayanların formülünü veriyorum: Sekiz harflik bir kelime. D İ S İ P L İ N

Öyle ecza mecza falan uğraşmayın; yazıktır paranıza. Yok şu formül yok bu formül kesinlikle kanmayın.

Yapmanız gereken tek şey. Bir dermotologa gidin. Başka bir hastalığınız var mı yok mu? Genellikle vitiligo olanlarda akciğer, B12 eksikli, karaciğer hastalığı, sinir hastalığı gibi hastalıklar da var. Bunların tedavisi için ilaç yazdırın. Bunlarla birlikte vitiligo için krem yazdırın.

Bundan sonrası tek şey kalıyor: Disiplin. Disiplin. Disiplin. Sabırla disiplinli bir şekilde kurallara uyacaksın. Buna uyan kazanıyor. Uymayan hayatı boyunca çekiyor. Bende de var. Dediğim şeyleri aynen yaptım. Geçiyor. Ama disiplinli davranmadığım için bazen aksilikler oluyor o kadar.

Dediklerimi yapın, pişman olursanız lütfen tekrar yazın.

Allah herkese acil şifalar versin.

• Aslına bakarsanız vitiligonun bir çözümü var. Homeopati tedavi yöntemi diye geçiyor biraz araştırırsanız kendinizde öğrenebilirsiniz ve bu teknikle üretilen bir ilaç var VITISUN diye. Bursadaki arkadaşlar ilaçla ilgili bilgi için FSM Bulvarındaki Barış Eczanesinden bilgi alabilirler.
  • Arkadaşlar, bende de vitiligo var.. yaklaşık 5-6 yıl önce küçük bir nokta şeklinde başladı,eller, yüz, kafa, boyun sırt ve çeşitli bölgelerde artarak devam etti.... Denemediğim ilaç, doğal kür kalmadı... bir sonuç alamadım... işin aslı önceleri kafaya takıyordum. şimdi hiç takmıyorum alıştım...

Geçenlerde memlekete gitmiştim... Köyümüzde içme suyu şebekesi depo inşaatında çalışan bir ustaya yemek, çay hazırladım götürdüm.. Usta bana -- bu elinde rahatsızlık için ilaç yapan birisi var.. dedi....

İstanbula dönmeden direk şehir merkezine gittim ve ustayı cepten arayıp, ilaç yapan adamın adres tarifini aldım...
    Adam bir kamu kurumunda devlet memuru...
    Kendisininde vitiligo hastalığı olduğunu söyledi, fakat inanmadım. çünkü adamın yüzünde, veya görünen kısımlarda herhangi bir vitiligo belirtisi yoktu..
    Adam resimlerini gösterdi... inanılması güç, adamın resimlerde yüzü komple bem beyaz... şimdiki haline baktım cildi bir bayan cildi gibi güzelleşmiş....

neyse, adam bana ilaçları kullanacaksan al, kullanmıycaksan hiç masraf etme dedi... bende daha önce yaptığım masrafları dikkate alarak, sorun değil birde bunu deneyelim diye..

3 kutu için 450 TL verdim aldım...Kullanmaya başladım. 1 ay oldu ve % 20 olumlu sonuç aldım...
    Aslında özellikle güneşli havalarda ( mayıs, haziran temmuz ağustoos aylarında ) kullanmamı önerdi... Fakat ben ilaç var diye kullandım...

İnanın % 100 çözümü var.... ben beyinde yendim bu rahatsızlığı.....Şimdi arada bir kullanıyorum...

Mayıs ayı için antalyaya tatile gideceğim..

adamın söylediği gibi kullanırsam 15 gün içinde % 90 bu hastalığın iyileşeceğine inanıyorum..

İlaç için benimle irtibata geçebilirsiniz.

Ramazan BOSTANCI 533 712 97 18

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramazan BOSTANCI

Arkadaşlar, bende de vitiligo var.. yaklaşık 5-6 yıl önce küçük bir nokta şeklinde başladı,eller, yüz, kafa, boyun sırt ve çeşitli bölgelerde artarak devam etti.... Denemediğim ilaç, doğal kür kalmadı... bir sonuç alamadım... işin aslı önceleri kafaya takıyordum. şimdi hiç takmıyorum alıştım...

Geçenlerde memlekete gitmiştim... Köyümüzde içme suyu şebekesi depo inşaatında çalışan bir ustaya yemek, çay hazırladım götürdüm.. Usta bana -- bu elinde rahatsızlık için ilaç yapan birisi var.. dedi....

İstanbula dönmeden direk şehir merkezine gittim ve ustayı cepten arayıp, ilaç yapan adamın adres tarifini aldım...
    Adam bir kamu kurumunda devlet memuru...
    Kendisininde vitiligo hastalığı olduğunu söyledi, fakat inanmadım. çünkü adamın yüzünde, veya görünen kısımlarda herhangi bir vitiligo belirtisi yoktu..
    Adam resimlerini gösterdi... inanılması güç, adamın resimlerde yüzü komple bem beyaz... şimdiki haline baktım cildi bir bayan cildi gibi güzelleşmiş....

neyse, adam bana ilaçları kullanacaksan al, kullanmıycaksan hiç masraf etme dedi... bende daha önce yaptığım masrafları dikkate alarak, sorun değil birde bunu deneyelim diye..

3 kutu için 450 TL verdim aldım...Kullanmaya başladım. 1 ay oldu ve % 20 olumlu sonuç aldım...
    Aslında özellikle güneşli havalarda ( mayıs, haziran temmuz ağustoos aylarında ) kullanmamı önerdi... Fakat ben ilaç var diye kullandım...

İnanın % 100 çözümü var.... ben beyinde yendim bu rahatsızlığı.....Şimdi arada bir kullanıyorum...

Mayıs ayı için antalyaya tatile gideceğim..

adamın söylediği gibi kullanırsam 15 gün içinde % 90 bu hastalığın iyileşeceğine inanıyorum..

İlaç için benimle irtibata geçebilirsiniz.

Ramazan BOSTANCI 533 712 97 18

Uzun zaman oldu siteye girmeyeli durumun nasil kardesim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaslar merhaba iyi forumlar. oncelikle bu yazicaklarim reklam amacli seyler degildir,okuyunca anliyacaksiniz zaten. vitilgo bende de baslayan bir hastalikti,vucudumda birkac yerde beyazliklar olustu.dusuk bagisiklik sistemi,genetik,stres vb. faktorlerden olustugunu konusunda tum doktorlar hemfikir.internette bayaa bi arastirma yaptim,bir iki doktora da gozuktum,kesin olarak bir tedavisi yok gibi duruyor herkes baska baska seyler soyluyor.kisiden kisiye degismekle birlikte bende sonuc veren bir tedaviyi sizlerle paylasmak istedim.ne kadar onemli,kisiyi rahatsiz eden daha cok strese sokan bi durum oldugunu biliyorum,o yuzden umarim birkac kisiye yardimci olur bu yazdiklarim.

istanbulda anadolu yakasinda bir doktora gittigimde bana bagisiklik sitemini guclendirici bitkisel bir cay karisimi onerdi.
    -sahdere otu
    -dag cayi(yayla cayi)
    -kusburnu
    -beyaz papatya
    -anason tohumu
    -kereviz tohumu

*2 su bardagi su kaynatilacak ve alti kapatildiktan sonra birer tutam icine atilarak kaynamis suda en az yarim saat demlenmeye birakilarak gun icinde tuketilecek.seker ilave edilebilir,sicak yada soguk tuketilebilir.

bu,bagisiklik sistemini guclendirici,hasta olmaniza da engel olucak bitkisel dogal bir karisim,herkes her daim tuketebilir,faydali bi cay. tadi biraz keskin,herkes sevmiyebilir ama saglikli seyler lezzetsiz oluyo :)

bunun yaninda iceriginde (petralatum,bergomat yagi,havuc yagi,limon yagi,tarcin yagi,lavanta yagi ve gul yagi) olan tamamen katkisiz bitkisel bir krem onerdi,her eczanede bulunabilen bi krem degil ama o yakinlardaki bi eczaciya getirmis seri uretimi var,ben satin aldim. reklam olmasin die isim vermicem ama icerigini yazdim yag oranlarini bilmiorum kutuda yazmio. iceriginde bu yaglar var. bu yaglari karistirarak bitkisel,dogal bu kremi kendiniz yapabilirsiniz saniyorum. bu kremi her gun sur ve zararsiz saatlerde,sabah-aksam gunesinde guneslen dedi. (evet diger gittigim doktorlarin aksine ozellikle gunese cikmami onerdi)

* ilk baslarda kirmizilasip daha sonra gectigini farkettim. su an baska bir iki yerde kucucuk nuksetti.yaz olmadigi icin guneslenemiyorum ama daha once tedaviye sonuc verdigi icin problem etmiyorum. ozel hayatimdaki stres te kismen azalmis olmakla birlikte stres faktorunu tamamen hayatimdan cikarmaya calismami onerdi (biliorum bu bi tercih degil ama bunlari soylemk te doktorun gorevi) cay direkt olarak baglantili degil ama bu hastalik bagisiklik sistemiyle alakali oldugu icin bu cay ile yada baska sekilde bagisikliginizi guclendirmelisiniz. sadece kremi surup guneslenmedigim zaman kisa vadede bir degisim gozlemlemiyorum ama kremsiz de sadece gunes bi ise yaramaz hatta zararli olabilir gibi geliyor.uzun lafin kisasi bence olay guclu bir bagisiklik sistemi, ise yariycak bir krem (internette hepimizin bildigi mavi nivea kremle guneslenip sonuc alan birini de okumustum) ve zararsiz saatlerde guneslenmek.

*herkeste ise yarar mi bilmiyorum,doktor da ''sende tedaviye yanit aldigimizi gormek guzel'' demisti,demekki herkeste tedaviye cevap alinamiyor. ama o kadar cok seyi deniyoruz ki bitkisel ve zararsiz olan bu yontemi denemenizden bir zarar gelmez. Belki birkac kisiye daha faydam dokunur diye usenmeyip uzun uzun yazdim,vitilgo ile ilgili arastirma zamanlarda bunun gibi bi yazi bulamamistim cunku,cogu reklam ve mantigima uymayan seylerdi. tek cozumu benim yazdigim tedavi degildir muhtemelen,isin tedavisi,aleoverali urunler vb. seylerden de sonuc alanlar vardi sanki ama hepsi denemeye deger.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.