Şimdi Ara

Kronik Hepatit B Hastası olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
4.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz c

ne bilelim olm alnımızda mı yazıyor

zekanızın ve yaşınızın elverdiği konulara post atın.
  • buyrun bende var ?
  • Kaç yıldır tedavidesiniz?
    Ve şu an ne kullanıyorsunuz?
  • doktorum tedaviye gerek duymadı.hiç ilaç kullanmadım

ancak kişise olarak karaciğeri yoran şeylerden uzak durmaya çalışıyorum . alkol vs..

sizin başınıza yeni mi geldi ?
  • Hayır 11 yıldır tedavi görülüyor.
    Ama bir türlü dna negatif olmadı.
    Peki sizde neden tedaviye ihtiyaç duyulmadı.Hbv Dna sonuçlarınıza bakıldımı?
  • Annem ve babamda var yıllardır. Hastanenin adını vermiyim annem doğum sırasında bir önceki hastada kullanılan iğnenin kullanılması sonucu kaptı. Sadece perhiz yapıyorlar herhangi bir ilaç kullanmıyorlar. Karaciğere sıçramaması gerektiğini biliyorum. Kardeşlerimden bir tanesi bu hastalığı kaptıktan 10 yıl sonra doğdu herhangi bir ilaç kullanmadıkları halde ona bulaşmadı. Bizede bulaşmadı ama genelde onların içtikleri bardaklardan yıkamadan içmemeye kaşık ve çatallarını yıkamadan kullanmamaya falan aşırı olmasada dikkat ettik.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    D Vitamini kullanan var mı ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinPeAcE

Hayır 11 yıldır tedavi görülüyor.
    Ama bir türlü dna negatif olmadı.
    Peki sizde neden tedaviye ihtiyaç duyulmadı.Hbv Dna sonuçlarınıza bakıldımı?

benimde negatif olmuyor ama nedense doktorum tedaviye ihtiyaç duymadı güçlü bir bünyem oldugunu söyledi taşıyıcısın dedi sadece 6 yıl kadar oldu.

bütün tetkikleri yaptırdım.sanırım karaciğerle ilgili bir baska probleminiz var bu yüzden hepatit B sizi aşırı etkiliyor bu yüzden tedavi görüyorsunuz
  • Bende kasımın 3.haftası askerden geldim 3 gün sonra rahatsızlandım yüksek ateş halsizlik vesaire belirtiler ilk 2 gün gripten şüphelendik ancak 3.gün rengimin ve gözlerimin içinin sararması üzerine doktora gittim hepatit-a teşhisi koydular.İlk başlarda nasıl bir hastalık olduğunu bilmediğim için korktum ama hepatit-a nın kronik değil geçici olduğunu söyledi doktor.Büyük ihtimal askerdeyken topllu yaşama koşulları ve içme sularının kirliliği yüzünden dedi.Herhangi bir tedaviisi veya ilacı olmadığını tek çaresinin karaciğeri yoran yicek ve içeceklerden uzak durmamı ( alkol,gazlı içecekler,proteini bol olan yumurta kırmızı et vs.) ayrıca evde dinlenmemi ve fazla yorulmamam gerektiğini söyledi.Şu anda teşhis konulalı 3 hafta oldu ilk hafta gün aşırı kontrole gittim kan tahlillerinde karaciğer enzimlarim ve kan değerlerim çok yüksekti geçen hafta da biraz düzeldi ve bu hafta hemen hemen bir şeyim kalmadı gibi rengim yerine geldi tavsiyem iştahsızlığa karşı dekstroz denilen serumlardan kullanabilirsin içine vitamin takviyesi yapıp akşamları bir tane serum yersen vücut direnci artıyor ben tam 7 tane serum kullandım ayrıca bol şekerli sıvılar almanı tavsiye ederim ancak evde yapılırsa daha da sağlıklı olur özellikle kayısı kompostosu gibi dışarden fazla et ürünleri tükatme döner lahmacun gibi yicekleri temizliğinden emin olduğun yerllerden al bol bol meyve tüket ancak yıkamalarına özen göster benim hepatit-a olmaına rağmen kronikleşme ihtimali de varmış doktorun dediğine göre tam iyileşince bile en az 6 7 ay kesinlikle alkol almamı tavsiye etti valla bela bir hastalık dikkatli olmak lazım...

• dna'yı normalde negatif yapmadan tedavi vermemezlik yapılmıyor.
    Sizdeki nasıl bir durum bilemiyorum
  • dna olaylarından filan anlamam ama doktor hastanede yatmam için ısrar etti ben istemedim hastanenin evime yakın olması dolasıyla her gün kontrole gittim akut hepatit demişti normalde çocuklarda görülen bir rahatsızlıkmış 20 yaş üstü nadir olarak görülüyormuş ve kabakulak kızamık gibi sadece 1 kez rahatsızlanılıyormuş ondan sonra vücudun bu mikroba karşı bağışıklık kazandığını söyledi doktor.Çocukluğumda sarılık geçirip geçirmediğimi sordu benimde daha önce böyle bir rahatsılığım olmamıştı dün kü kontrolde doktor tahlil bile yapmanın gerekli olmadığını çok iyi olduğumu söyledi haftaya son kez gidicem tahlil için.
  • quote:

dna'yı normalde negatif yapmadan tedavi vermemezlik yapılmıyor.

negative olmasına gerek yok belli bir seviyenin altındaysa tedavi verilmiyor çünkü hastalık ilerlemiyor.
    ayrıca devlet de karşılamıyor.

ayrıca çoğu kişi çocukken hepatit a geçirmiştir. farketmemiştir bile .
    hep a için karaciğerin nezlesi denir hafif bir hastalıktır ve kronikleşme oranı çok azdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zuhanda -- 25 Aralık 2009; 17:03:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zuhanda

quote:

dna'yı normalde negatif yapmadan tedavi vermemezlik yapılmıyor.

negative olmasına gerek yok belli bir seviyenin altındaysa tedavi verilmiyor çünkü hastalık ilerlemiyor.
    ayrıca devlet de karşılamıyor.

ayrıca çoğu kişi çocukken hepatit a geçirmiştir. farketmemiştir bile .
    hep a için karaciğerin nezlesi denir hafif bir hastalıktır ve kronikleşme oranı çok azdır.

O soruyu ben @MrAiGiS 'e sormuştum.
    Ben hepatit A'dan bahsetmiyorum.
  • Allah acil şifalar versin.hastalığınızın daha fazla ilerlememesi ve iyileşmeniz dileklerimle.
  • Bende vardı 6 sene önce 6-7 ay gibi kısa bir zaman içerisinde bağışıklık kazandım ve bu hastalıktan kurtuldum...
  • samplus kullanıcısına yanıt
    Yanlış yapmışsınız Hepatit çok kolay bulaşan bir hastalık çünkü virüs vucut dışında 7 gün yaşayabiliyor. Tırnak makasından , havludan herşeyden bulaşabilir. Sonuçta aşısı olan bir hastalık ve diğer aile bireylerinin aşı olması en basit korunma yöntemi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taşıyıcılık diye bir şey yok ilk 6 ay bu hastalığı atlatamadıysan kronik hapatit b hastasısındır. En az 6 ayda bir kontrollere gitmek gerekiyor. Virüsün viral yükü Hbv Dna 2000 altındaysa inaktif sayılır bunun üstündeyse biyopsiler ve ilaç tedavileri başlar. İlaç virüsün zararını minumuma indirir veya durdurur.ilaçları devletin karşılaması için 2 şart var 1. Biyopsi 2. Si ise en az Fibroz 1 seviyesinde karaciğer hasarıdır. Karaciğer son evreye kadar belirti vermez o yüzden çok sinsi bir hastalık ve o yüzden kontroller çok ama çok önemli. Çünkü hasarı durdurmak mümkün ama geriye döndürmek münkün değil karaciğer sirozu meydana gelirse tek çare organ nakli. Hepatit konusunda daha fazla bilgilenmek için şöyle bir destek grubu varhttps://www.facebook.com/groups/372956972823393/

• numenorian kullanıcısına yanıt
    Hocam benimde karaciğer enzimleri yüksek.ast 101 alt 41 sizinki kaçti?

• wingtsun85 kullanıcısına yanıt
    3 yıl önce tahlillerimde çıktı. yalnız bağışıklık elde etmişim virüse karşı. bulaştırmıyorum ve artık bana da bulaşmıyor. dediğiniz gibi çok kolay bulaşıyor meret. aşı yaptırmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kozmozun delisi

Hocam benimde karaciğer enzimleri yüksek.ast 101 alt 41 sizinki kaçti?
    Alt 23 , ast 14 ama bu her şey demek değil , bunlar düşük çıkıp fibrozis hasrarı çıkanlar olabiliyor, Alt ast nin yüksek çıkması tabiki çok iyi değil ilaç kullanıyor musun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.