Şimdi Ara

D vitamini eksikliği olan varmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • D vitamini değeri 10 çıkmış . Tedavi olan varmı bu konuda nasıl bi yol izleniyor ampüller falan varmış ama bilemedim tam nasıl kullanılıyor. Folat eksikliğide varmış aynı şekilde bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

• Doktorun ne dediyse onu yapıcak. Ampuller var ama bilemedim ne demek ? Bizi mi dinleyeceksin doktoru mu ? Sağlık konusunu buraya sormak mı daha iyi yoksa doktora sormak mı ? En azından internetten araştırın..

Doktorunuz ne dediyse onu yapın. Zaten tahlil sonucunuz belli sorun danışın..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haftada 1 olmak üzere iğne vuruluyor genelde, 3 hafta boyunca iğne tedavisi yaygın yani
  • D vitamini güneş ışığı uv ışık ile derinde aktif olan formuna dönüşür. Eğer güneşe çıkmazsan bu ışıkları alamazsın , D vitamini provitamin(Yani pasif form)da kalır. Kullanamazsın. Yani ışıkla bunu yapacaksın sanırım ben onu anladım. Çık gitsin gunese.

Folat dediğin şey de B9 vit. B9 içeren besinlerden yemelisin?

Doktora gittiysen sana ne yapacağını anlatmadı mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Tenth Doctor -- 26 Şubat 2017; 17:2:14 >
  • Kardeşim zaten doktora sordum internetten cevap beklıyorum tekrardan randevu reçete işleriyle uğraşmamak için o sırada forumada yazayım dedim tedavi olan varsa nasıl diye araştırdım merak etme.

hocam gittim zaten fakat sonuçlar cumartesi çıktığı için tekrar randevu reçete işleri oluyor ondan sordum .@The Tenth Doctor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedJøhn -- 26 Şubat 2017; 17:3:50 >
  • Devit-3 ampul aliyorsun.
    Ampulun yarisini bi seferde dikiyon kafaya.geri kalan yarisini atiyon.bu kadar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • RedJøhn kullanıcısına yanıt
    Her insan gibi randevu alıcaksın zamanını ayırıp gidiceksin. Sağlık bu kadar basit mi ? Yani ben şimdi sana o ampülü al kır iç desem doktordan daha mı iyi olacak ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    D Vitamini kullanan var mı ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • norvejli kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim benim mesajımı okudunmu cumartesi çıktı sonuç bende internetten doktora sordum cevap beklıyorum forumda varsa eksiklik yaşayan nasıl tedavi oldu veya oluyor diye yazdım burada senin demenle birşey yapmayacağım .
  • Devit 3 oral damla var eksikligim olmamasina ragmen arada kullaniyorum d vitamini onemli

• D vitamini eksikliği şu an neredeyse herkeste var. Buradaki üyeleri toplayıp tahlil yaptırsan forumun yarısından çoğunda eksik çıkar. Sebep mevsimin kış olması. D vitamini ancak güneş varlığında sentezlenir.

Eczaneden 2 tane devit al. Ampulü kır. Bir yemek kaşığına dök ve onu iç. Bunu yapmadan önce yağlı bir şeyler yersen etkisi artar.

2 hafta sonra diğer ampulü de kırıp iç. D vitamini eksikliğin büyük oranda düzelir.

• NaughtyDogg kullanıcısına yanıt
    Hocam araştırdığım kadarıyla damla biraz daha pahalı 6 tl ve 50 bin ünite d vitamini var ampül 2.60 tl , 300 bin ünite var ampül daha ucuz ve etkili gibi gözüküyor uzun vadede ve pratik
  • Ekmeğine zeytinyağı dök üzerine ampulü kır bunun amacı yağda çözünür bir vitamin olması. Kırarken dikkeyli olun havlu bez parçası gibi bezlerden yardım alın ve ampulun içine bakın belki cam kırığı düşmüştür.

Dört gün aralıklı iki sefer alın.sonra da hafta da bire düşürün. Bir ay kullanmanız yeterlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: RedJøhn

Hocam araştırdığım kadarıyla damla biraz daha pahalı 6 tl ve 50 bin ünite d vitamini var ampül 2.60 tl , 300 bin ünite var ampül daha ucuz ve etkili gibi gözüküyor uzun vadede ve pratik

Doğrudur hocam!

Ampul biraz daha zahmetli olsa gerek ampulun ucuz olmasinin sebebi bu sanırım.Aman elinizi kesmeyin:)

Ben her seferinde kesiyorum o yuzden damla aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NaughtyDogg -- 26 Şubat 2017; 17:19:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.