Şimdi Ara

Demir Eksikliği Olan Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu verdikleri hapları kullandım hiç etki etmiyor.

• bor eksikliğim vardı 2023 de hallolacak inşeallah
  • Kac ay kullandin ucuncu aydan itibaren faydasini gormeye baslarsin alti ay araliksiz kulanman lazim beslenmeni duzeltnen lazim kolay degil kansizlikla basa cikabilmek
  • geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angarali gurl

Kac ay kullandin ucuncu aydan itibaren faydasini gormeye baslarsin alti ay araliksiz kulanman lazim beslenmeni duzeltnen lazim kolay degil kansizlikla basa cikabilmek

2 ay. Sizde de mi var? Ultrason ve endoskopi yapacak doktor tırstım açıkçası size de aynısını yaptılar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uzaklardan Gelen

geçmiş olsun

Teşekkürler.
  • ilac milac hikaye bence.vitamin eksikliğin varsa beslenmen leş gibidir.beslenmene yogunlaş.ne neyi içeriyor hangi besinlerde demir var diye arastir.adam gibi diet hazırla kendine
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecmisgecmistir

ilac milac hikaye bence.vitamin eksikliğin varsa beslenmen leş gibidir.beslenmene yogunlaş.ne neyi içeriyor hangi besinlerde demir var diye arastir.adam gibi diet hazırla kendine

Haklısın. Beslenmem rezaletti. Bir de Roaccutane kullandım. Bu da iyice düşürdü. İlaç kullanmaya başladığımdan beri beslenmeme daha özen gösteriyorum.
  • En İyi Demir Kaynağı Besinler!
    Kuru kayısı, kuru üzüm, kuru dut gibi kuru meyveler
    Yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, pazı)
    Fındık, fıstık ve susam
    Karaciğer, kırmızı et, tavuk ve balık eti
    Yumurta
    Pekmez ve üzüm
    Kuru baklagiller
    Yumurtayı portakal suyu ile tüketin
    Baklagilleri etle pişirin
    Her öğünde mutlaka bol yeşillik tüketin.
    Demir emilimini artırmanın önemli bir yolu bu besinleri C vitamini ile birlikte tüketmektir!
    Yumurta haşlama yerine kimi zaman menemen gibi pişirilip; yeşil, kırmızıbiber, domates ve soğanla C vitamini kazandırıldığında, demirin alımını artırılmış olur.
    Ispanak yanına yoğurt ile tüketildiğinde demir emilimi azalmaktadır. Ispanağın yumurta ile pişirilmesi ise biyoyararlılığını artırır.
    Kurubaklagil ve tahıllı yemekler; yanında mutlaka bol maydanozlu, marullu, domates ve limonlu salata ile tüketildiğinde, tahıl ve baklagillerin içindeki demir daha fazla emilir. Ayrıca bu besinler kıyma, parça et ya da tavukla pişirildiğinde demir alımı artmaktadır.
    Demir eksikliği ileri boyutta olan kişiler; süt, yoğurt ve ayran gibi kalsiyum içeren gıdaları yemeklerin yanına değil, ara öğünlerde tüketmelidir. Çünkü kalsiyumun demirin emilimini yavaşlatma özelliği vardır.
    Kahvaltılarda 1- 2 tatlı kaşığı kadar pekmez günlük demir ihtiyacının çoğunu karşılamaktadır. Özellikle keçiboynuzu pekmezi demir yüksek demir içerir.
    Ara öğünlerde; kuru meyvelerden kayısı, dut ve kuru üzüm, günlük demir alımına katkıda bulunur.

Yemeklerle Çay ve Kahve Tüketmeyin!
    Demir eksikliğini önelemenin bir yolu da çay ve kahveyi yemek sırasında ya da hemen sonrasından tüketmemekten geçiyor. Çay ve kahveyi mümkün olduğunca ara öğünlerde tüketmeye özen gösterin. Ayrıca çayı açık ve limonla birlikte tüketmekte fayda vardır.
    http://www.memorial.com.tr/saglik-rehberleri/demir-eksikligi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2y -- 11 Ocak 2017; 23:50:45 >

• 3-4 senedir var.surekli takip etmek gerekiyor ben demir hapi kullandim 3. aydan sonra yukselmeye baslamisti alti ay kullandiktan sonra biraktim dr.nin demesiyle beslenmeme de cok ozen gostermistim hergun iki yumurta ceviz mutlaka yerdim zar zor yukseldi kisacasi. dediginiz testleri ben yaptirmadim yukseldigi icin ama sizde hicbisekilde yukselmiyorsa ilaclara ragmen baska bi problem olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2y

En İyi Demir Kaynağı Besinler!
    Kuru kayısı, kuru üzüm, kuru dut gibi kuru meyveler
    Yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, pazı)
    Fındık, fıstık ve susam
    Karaciğer, kırmızı et, tavuk ve balık eti
    Yumurta
    Pekmez ve üzüm
    Kuru baklagiller
    Yumurtayı portakal suyu ile tüketin
    Baklagilleri etle pişirin
    Her öğünde mutlaka bol yeşillik tüketin.
    Demir emilimini artırmanın önemli bir yolu bu besinleri C vitamini ile birlikte tüketmektir!
    Yumurta haşlama yerine kimi zaman menemen gibi pişirilip; yeşil, kırmızıbiber, domates ve soğanla C vitamini kazandırıldığında, demirin alımını artırılmış olur.
    Ispanak yanına yoğurt ile tüketildiğinde demir emilimi azalmaktadır. Ispanağın yumurta ile pişirilmesi ise biyoyararlılığını artırır.
    Kurubaklagil ve tahıllı yemekler; yanında mutlaka bol maydanozlu, marullu, domates ve limonlu salata ile tüketildiğinde, tahıl ve baklagillerin içindeki demir daha fazla emilir. Ayrıca bu besinler kıyma, parça et ya da tavukla pişirildiğinde demir alımı artmaktadır.
    Demir eksikliği ileri boyutta olan kişiler; süt, yoğurt ve ayran gibi kalsiyum içeren gıdaları yemeklerin yanına değil, ara öğünlerde tüketmelidir. Çünkü kalsiyumun demirin emilimini yavaşlatma özelliği vardır.
    Kahvaltılarda 1- 2 tatlı kaşığı kadar pekmez günlük demir ihtiyacının çoğunu karşılamaktadır. Özellikle keçiboynuzu pekmezi demir yüksek demir içerir.
    Ara öğünlerde; kuru meyvelerden kayısı, dut ve kuru üzüm, günlük demir alımına katkıda bulunur.

Yemeklerle Çay ve Kahve Tüketmeyin!
    Demir eksikliğini önelemenin bir yolu da çay ve kahveyi yemek sırasında ya da hemen sonrasından tüketmemekten geçiyor. Çay ve kahveyi mümkün olduğunca ara öğünlerde tüketmeye özen gösterin. Ayrıca çayı açık ve limonla birlikte tüketmekte fayda vardır.
    http://www.memorial.com.tr/saglik-rehberleri/demir-eksikligi/

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angarali gurl

3-4 senedir var.surekli takip etmek gerekiyor ben demir hapi kullandim 3. aydan sonra yukselmeye baslamisti alti ay kullandiktan sonra biraktim dr.nin demesiyle beslenmeme de cok ozen gostermistim hergun iki yumurta ceviz mutlaka yerdim zar zor yukseldi kisacasi. dediginiz testleri ben yaptirmadim yukseldigi icin ama sizde hicbisekilde yukselmiyorsa ilaclara ragmen baska bi problem olabilir

3 kutu ilaç kullandım 22 den 25 yükselmiş demir. Ferritin 8 den 5 e düşmüş. Folat uçmuş gitmiş yukarı.
  • Kardeşim ilaç kullanmana rağmen yükselmediyse, ya midende, yada bağırsağında demir emilimini yapamıyor vücudun. Endoskopide birşey çıkmazsa bir de bağırsaklarına bakarlar. Mide kaynaman varsa belki ülserin vs vardır tedavi olursun. Sakın korkma endoskopi dediğin şey incecik bir kamera ile midene bakıyorlar toplam 5 dk sürmüyor bile, ben 2 kere yaptırdım. Demir eksikliğin tedavi edilmezse, zamanla ölümcül hastalıklar yaratır sana allah korusun. O yüzden sakın aksatma, mutlaka baktır. Belki de çölyak hastalığın var, yada bazı besinlere aşırı duyarlılığın. Bunların hepsi kolay tedavi edilecek rahatsızlıklar. Ferritin dediğin demir deposu, ilaçlara rağmen bu kadar çabuk boşalıyorsa kesinlikle bir sorun var demektir.

Kaldı ki demir eksikliğinden dolayı göz altların mor geziyorsundur, çabuk yoruluyorsundur, hemen üşüyorsundur kısaca hayattan zevk alamıyorsundur. Tedavi ol da mis gibi hayatını yaşa.

Sana son bir tavsiyem var, mutlaka ve mutlaka 1 den fazla doktora git. İyi bir araştırma yada üniversite hastanesinden randevu al, sonuçlarını al başka bir doktora daha git. 2-3 farklı doktorlar tedavini sürdür.

Sorunu anladıktan sonra doktorlar, Saraçoğlunun demir kürü var, onu denersin. ama şimdi yapma önce bir nedenini bulsun doktorlar.

Çok geçmiş olsun, güzel forumların olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

Kardeşim ilaç kullanmana rağmen yükselmediyse, ya midende, yada bağırsağında demir emilimini yapamıyor vücudun. Endoskopide birşey çıkmazsa bir de bağırsaklarına bakarlar. Mide kaynaman varsa belki ülserin vs vardır tedavi olursun. Sakın korkma endoskopi dediğin şey incecik bir kamera ile midene bakıyorlar toplam 5 dk sürmüyor bile, ben 2 kere yaptırdım. Demir eksikliğin tedavi edilmezse, zamanla ölümcül hastalıklar yaratır sana allah korusun. O yüzden sakın aksatma, mutlaka baktır. Belki de çölyak hastalığın var, yada bazı besinlere aşırı duyarlılığın. Bunların hepsi kolay tedavi edilecek rahatsızlıklar. Ferritin dediğin demir deposu, ilaçlara rağmen bu kadar çabuk boşalıyorsa kesinlikle bir sorun var demektir.

Kaldı ki demir eksikliğinden dolayı göz altların mor geziyorsundur, çabuk yoruluyorsundur, hemen üşüyorsundur kısaca hayattan zevk alamıyorsundur. Tedavi ol da mis gibi hayatını yaşa.

Sana son bir tavsiyem var, mutlaka ve mutlaka 1 den fazla doktora git. İyi bir araştırma yada üniversite hastanesinden randevu al, sonuçlarını al başka bir doktora daha git. 2-3 farklı doktorlar tedavini sürdür.

Sorunu anladıktan sonra doktorlar, Saraçoğlunun demir kürü var, onu denersin. ama şimdi yapma önce bir nedenini bulsun doktorlar.

Çok geçmiş olsun, güzel forumların olsun

O belirtilerin aynısı bende var. Benim kuzenlerimde akrabalarımda hep demir eksikliği var genetik bir şey sanırım. Dikkat eksikliği ve unutkanlık sorunundan dolayı doktora gittim demir eksikliği çıkmıştı. Bu iki sebep beni mahvediyor zaten. Çok teşekkür ederim sağolun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.