Şimdi Ara

Vito,transporter,starex tarzı araç alacaklara (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
98.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bkerem

quote:

Orijinalden alıntı: Haksin

Arkadaşlar yine bu konuyla ilgilenenler için bilgi;

Bir süre önce yine bie viano aldık.Ruhsatta komple camlı 5+1 kamyonet olarak geçiyor.Tabi alırken hemen ruhsatı minibüse çevirttik ama bu sefer projede arka koltuğu 4 kişilik göstererek 4+2+2+1 şekliyle 9+1 i yakaladık.Arkadaki 4 lü koltuk tamamen uyduruk,kimsenin oturacağı bir şekilde değil.Sırtı ve tabanını ince ve katlanır yaptırdık.Arkada katlı duruyor.Koltuk katlı bir şekilde arabadaysa polis birşey diyemiyor.Şimdilik böyle kullanıyoruz.Henüz muayeneye girmedi,sorun çıkar mı bilmiyorum.Koltuğu 4 kişilik oturma bölgesi ve 4 başlıklı yaptırdık ki 3'lü diyip sorun çıkarmasınlar.

Ne memleket ama işi gücü bıraktık teferruatla uğraşıyoruz.

Selam,

Bende bir Viano almak la almamak arasında sadece bu ruhsatta kamonet yazması sebebi dolayısıyla 1. köprüyü kullanamayacağımdan kararsız kalmış durumdayım.
    Bu kamyonetten minibüse çevirme işi nasıl oluyor? Arabayı sıfır almayı planlıyorum ama Mercedes bayisi artık minibüs olarak kaydettirilmiyor dedi. Anladığımkadaryla fiziksel olarak araca koltuk konacak ve buna uygun proje çizelecek ve onaylanacak.
    Bu halen mümkün müdür?
    Bu ruhsata işletme işiniz ve katlanır ince koltuğu nereye yaptırdınız öğrenebilir miyim?

Biz transporter alırken renault trafficede bakmıştık.Vw yapamassın dedi renault yaparsın dedi.Renaulttaki satış temsilcisinin aracı satmak için böyle söylediğini düşünüyorum çünkü transporter camlıvandı.Traffic malum cityvan.

• Bu konuya epey bir zaman önce yazmışımç
    sonra konu hakkında bilgilendim.

Artık kesinlikle kamyone-minibüs değişimi olamıyor. 2 sene önce yeni bir yönetmelikle değişmiş.
    Aracınız sıfır olarak kamyonet diye aldıysanız, o şekilde kullanmak zorundasınız.

Bende sonunda kamyonet de gözükse Viano aldım..
    iyiki almışım diyorum.
    Bazen vito minübüsleri gözüyorum da.. Arasında dağlar gibi konfor farkı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bkerem

Bu konuya epey bir zaman önce yazmışımç
    sonra konu hakkında bilgilendim.

Artık kesinlikle kamyone-minibüs değişimi olamıyor. 2 sene önce yeni bir yönetmelikle değişmiş.
    Aracınız sıfır olarak kamyonet diye aldıysanız, o şekilde kullanmak zorundasınız.

Bende sonunda kamyonet de gözükse Viano aldım..
    iyiki almışım diyorum.
    Bazen vito minübüsleri gözüyorum da.. Arasında dağlar gibi konfor farkı var.

viano vitonun lüksü değil mi

viano kamyonet diye mi geçiyor
  • saçmalık ama Viano kamyonet diye geçiyor. Heryeri cam ( hatta renlki siyah cam) olmasına rağmen tam olarak kamyonet-panelvan diye ruhsata işlenmiş durumda..:)
    komik ama gerçek.

Neyse %10 ötv+kdv ile aracı aldım. Bu aracı van ( binek araç) statüşüne soksalar %87+kdv ödemem gerekiyordu.
    Bu son zamlarla beraber %15+kdv ye çıktı. Binek araç olsa %130 küsür+kdv ( toplamda %200 falan ediyor) gibi birşey..
  • Viano'nun kamyonet olması lazım, arka amortisörü boşuna alçaltılabilir değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • verdiğiniz bilgiler çok değerli teşekkürler dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Viano'nun kamyonet olması lazım, arka amortisörü boşuna alçaltılabilir değil.

Ona bakarsanız antika citroenlerde öyle
    Range Roverlarda öyle..
    Yeni çoğu lüks arabalarda bu özellik var. Yola göre alçalıyor, yükseliyor.
    Ki viano topu topu sadece 5 cm yükselip alçalıyor. Farkedilmiyor bile.

sırf bu kritere göre kamyonet olduğunu sanmıyorum.

• Lüx Sınıfla Ne Alakası Varki Bu İşin.. Türkiyenin Saçma Sapan Kuralları Bu Araçların Neresi Kamyonet Mis Gibi Minibüs Cityvan İşte..
    Benim Starex 5+1
    Ruhsatta Kamyonet Olarak Geçiyor Ve Arka Kargo Kısmı İle Yolcu Kısmı Ayrı Ve En Arkada Cam Yok 1.Köprüden Geçemiyorum..

Araştırdıgım Kadarı İle Artık Minibüse Çevirme Kalkmış.. Bir Ara ABS Olmak Zorunda Diye Saçma Bir Kural Görmüştüm..

Ama Cam Açmak Serbestmiş , Peki Bir Soru Daha Sorayım Benim Koltuk 3 Kişilik Gözüküyor Ama 4 Kişi Rahat Oturuyor Bunu En Arkaya Atıp Öne Bir 3 Lü Daha Atsam Ruhsat İşlemleri Nasıl Olacak .. Minibüs Olarak Geçmiyormuş Zaten Bu Halde Hala Kamyonet Olarak Geçebilirmi ?
  • Konu Vito vianoya dönmüş neyse yazmadan gİdiyorUm
  • Kamyonet-minibüs olayı bir çıkmaz. Araç tanımları koltuk sayısına göre gerçekleşiyor ne yazık ki. Sürücü hariç 8-16 (16'ydı, değil mi? :) kişiye kadar olan araçlar minibüs, bunun altı otomobil. Eğer senin Starex otomobil olarak geçseydi ne kadar vergi öderdin acaba? :) Tabi alırken ödeyeceğin ÖTV de var. :) Kamyonet olarak geçmesi birkaç yerde iyi ama şehir içinde, İstanbul için köprü kullanma durumunda sıkıntı oluyor işte. :/

Minibüse çevirme birkaç yıldır yokmuş, hususiye çevirme imkânın yok ama 7+1'e kadar aracını kamyonet olarak koruma şansın olabilir. Bunu da araştırmak gerek. Koltukta kişi başına oturma genişliği 40 cm olması gerekiyor, muayenede buna baktıkları için orta koltukta sıkıntı olmuştu. Cam açma için ise ruhsatta işleme gerek olduğunu sanmıyorum ama onu da soruşturmak lazım elbette. Arkaya koyu renk yapıştırma cam güzel gider.

@foreverkinqs, cevap verme hocam, cevap verme. Buraya cevap yazmak VVV başlıklarına cevap yazmak kadar olmasa da tehlikelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 19 Kasım 2011; 20:13:40 >

• Ruhsatta Yandan Camlı Yazıyor Ama Bunun Çift Sıra Yandan Camlı Yazması Gerekiyor Diye Biliyorum ?
  • ben proje çizdirecektim çizen arkadaş yandan camlı yazıyorsa git aç dedi bir şey yapmana gerek yok dedi.
    daha bir işlem yapmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xdemir

ben proje çizdirecektim çizen arkadaş yandan camlı yazıyorsa git aç dedi bir şey yapmana gerek yok dedi.
    daha bir işlem yapmadım.

İŞte Aradıgım Cevap Buydu, Aynı Şu Şekilde Yazıyor Yandan Camlı Çift Sıralı.
    Çift Sıradan Kasıt Koltuklardan Bahsediyor Benim Araç 5+1 Öndeki İle Ortadaki Koltugu Kastediyor Zannedersem
  • HERKESE SLMLAR BEN TRANSİT ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM MODEL 12+1 FAKAT RUHSATTA 9+1 GEÇİYO ARACI TEKRAR RUHSATA 12+1 E ÇEVİRMEK MÜMKÜNMÜDÜR
  • tandem_78 kullanıcısına yanıt
    kanunlar işimize gelmeyince hemen ülkemizi kötülemeyelim, ülke farklı devlet farklı bişey, kanunların mutlaka mantıklı bir sebebi vardır.
  • Konuyu baştan sona okudum ne antin kuntin iş kural var ya bu ne arkadaş ya altı ustu insanlar bir araç alıp vergisini ödeyip devlete kullanacak lanet olsun ya burnumuzdan getiriyorlar Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.