Şimdi Ara

Vivaldi Güncellemelerinde Vulkan Problemim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
73
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese Merhaba, Vivaldi güncellemesinden sonra Vivaldi tarayıcısında yaptığım ayarlar bozuldu. Şöyle bir çözüm uyguladım:

/usr/share/applications/ klasöründen vivaldi-stable.desktop uygulmasını kopyalayıp vivaldi-stable-vulkan.desktop dosya ismiyle yapıştırdım. vivaldi-stable-Vulkan.desktop uygulamasını not defteriyle açtıktan sonra "Exec=/usr/bin/vivaldi-stable %U" satırını bulup şöyle düzelttim "Exec=/usr/bin/vivaldi-stable --lang=tr --incognito --enable-features=Vulkan %U" buradaki --lang=tr Türkçe dilinde, --incognito gizli modda, --enable-features=Vulkan vulkan desteğini aktif etmesini istedim. Şimdi uygulamalara baktığımda 2 tane vivaldi simgesi geldi. Gizli modda vulkan desteğiyle açanı sık kullanılanlara ekledim.

nano ile uğraşmak istemediğim için Dosya yöneticisini açtım. Diğer konumları seçtim sunucuya bağlan kısmına "Admin:///" yazıp root yetisiyle açtım. Gerek duyduğumda erişmek için Dosya yöneticisinin yer imlerine sağ tuş ile ekledim.

TABİİ Kİ SORUNLARLA KARŞILAŞTIM,

Dosya yöneticisi gıcıklık yapınca "vivaldi-stable-Vulkan.desktop" dosyasını sildim. "vivaldi-stable.desktop" dosyasının içindekileri kopyaladım. Terminal ile açtım. sudo su ile root girişi yaptım. nano /usr/share/applications/vivaldi-stable-Vulkan.desktop yazdım. Kopyaladıklarımı yapıştırdım. Şu değişikleri yaptım:

Vivaldi ismini uygulamalarda Vivaldi-Vulkan görünecek şekilde Name kısmından değiştirdim.

Name=Vivaldi-Vulkan

Türkçe desteğiyle gizli modda vulkan desteği için "exec" kısmını değiştirdim.

Exec=/usr/bin/vivaldi-stable --lang=tr --incognito --enable-features=Vulkan %U

Sağ tuştan yeni pencere ve gizli pencere özelliğini kaldırmak için "Actions" kısmını ve aşağısındaki bağlantıların tümünü sildim.

TABİİ Kİ YİNE SORUNLARLA KARŞILAŞTIM,

Bütün ayarları yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlattım. Vivaldi-Vulkan açtım ve booom parolalarımı şifreli olarak depolamak istediği için benden Doğrulama istiyordu. Benden başka hem kullanan yok hem de bu Vivaldi'yi sadece sörf için kullandığımdan parolaları şifreli depolamaması ve beni rahatsız etmemesi için terminalden rm -v ~/.local/share/keyrings/*.keyring komutuyla anahtarları sildim. Vivaldi-Vulkan açtığımda benden kullanıcı adı ve parola istedi boş geçip sürdürdüm. Profilim "İş" olarak görünüyordu "İş" seçtim. Parola depolama yöntemi değiştiği için kayıtlı parolalar uçacağı için bazı bilgiler kaybolabilir falan dedi. Sürdüm dedim zaten parola yok sen. Operation Completed. Vivaldi Güncellemelerinde Vulkan Problemim 

Eyy Vivaldi seni sevmiyorum! Seni köle gibi çalıştırmayı seviyorum.

NOT: Alternatif yöntem root olarak tüm kullanıcılar değil sadece mevcut kullanıcıya eklemekti.

~/.local/share/applications/ içinde vivaldi-stable-Vulkan.desktop oluşturup aynı ayarları yapmak olabilirdi.

Vivaldi Güncellemelerinde Vulkan Problemim

• Vivaldi kullanmadığım için sırf meraktan soruyorum, doğru anladıysam bu flatpak ile ilgili bir durum değil, öyle mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.