Şimdi Ara

Vize İçin Yardımcı Olur Musunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar size danışmak istediğim bir konu var.Olayı hemen anlatıyorum ablam Fransa/Paris'te.Yaz ayında maçlar olacağı için fransa biletleri bir hayli pahalı olacakmıs ve benimde bütçem cok düşük.Hollandada annemin teyzesi var aram gayet iyi şimdi hollandaya vize basvurusunda bulunup teyzemlerde 2-3 gün takıldıktan sonra tren ile paris'e geçme gibi bir planım var.
    a)Bu izlediğim yolda sıkıntı cıkar mı örnegin trenle giderken fransaya girerken sıkıntı cıkarırlar mı ?
    b)Uçak biletini alıp mı vize basvurusu yapsam yoksa vize basvurusunda ucak rezervasyonunu gösterip öyle mi basvursam vizeye cünkü vize talebim red olursa uçak biletim yanacaktır.
    c)izlememi istediginiz önerdiğiniz bir yol var mı ?
    d)Vize işlemleri için şu belgeleri yapcam

-Kimlik Fotokopisi
    -Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
    -Hesap Dökümü
    -Babamın memur olduguna dair belge,3 aylık maaş bordrosu,babamın banka hesap dökümü
    -Babamın üzerine araba var,ruhsat fotokopisi
    -Okulumun akademik takvimi
    -Öğrenci Belgem
    -2 Adet biometrik fotograf
    -Transkript Senaryom
    -Pasaport
    -Hollanda schengen Vizesi basvuru formu(Aracı şirket tarafından hazırlancak )
    -Hollanda büyük elçiliğine hitaben seyahat planı ve amacını anlatan vize talep dilekçesi(Aracı şirket tarafından hazırlancak)
    -Yurtdısı seyehat sağlık sigortası ve fotokopisi(Aracı şirket tarafından hazırlancak )
    -Uçak,Otel rezervasyonları(Aracı şirket tarafından hazırlancak )
    -Sponsorumun hollanda büyük elciligine hitaben yazılmıs seyahat masraflarını karsılayacagına dair dilekce
    -Banka hesabıma 4000 lira koycam.

Ekstra koymam gereken faydası olabilecek şeyler var mı ?

Burada en önemli husus uçak biletini ne zaman almam çünkü her geçen gün artıyor eger şimdi alırsam vize talebim red yerse uçak biletimde yanar vize paramda yanar komple zarar'a girmiş olurum lütfen yardımcı olun arkadaslar cünkü uçak biletini alsam mı vizeye mi basvursam su an elim ayagım dolandı.Farklı çözüm önerileri olan arkadaslardan destek öneri bekliyorum.Haziran 22 ile 29'u civarı gitmem gerek cünkü temmuzda ehliyet sınavım var.
    Bu arada yaşım 20,üniversite öğrencisiyim,ilk defa yurtdısına cıkcam.

• --Hollandaya gidip ordan Fransaya geçebilirsin, shengen vizesi aldıgın zaten , ingiltere ve bir kaç shengene dahil olmayan ülke dışında gitmen problem degil
    --revervasyonla başvurabilirsin sonra bileti alabilirsin ama tabi şimdi ucuzsa riske gireceksin mecburen,
  • RushBerry kullanıcısına yanıt
    Hocam sanırım başka kişilere de sormuşsunuz, ben sadece 1-2 kritik noktada yorum yapayım. Öncelikle vize başvurusu için her türlü belli riskler alınır, reddedilme ihtimali her zaman vardır. Ona yapacak birşey yok. Vize çıkmaması da bence düşük ihtimal, tüm belgeler tam olduktan sonra niye vermesinler?

Burda kritik konu şu bence: Hollanda'dan daha uzun süre Fransa'da kalacaksınız Fransa vizesi almanız gerekebilir. Benim bir arkadaşım gecen yil İspanya vizesi için Vfs'ye başvurduğunda belgeleri baştan almayip Portekiz'e başvurun demişlerdi, nitekim gezimizde Portekiz'de İspanya'ya göre 1-2 gün daha fazla kalacaktik, ilk girişi İspanya'dan yapacak olmamıza rağmen. Hollanda ve Fransa da Vfs ile çalışıyor, bu nedenle başvuruyu baştan almayip aynı belgelerin Fransa versiyonunu isteyebilirler, benden söylemesi.

Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: msonerb

--Hollandaya gidip ordan Fransaya geçebilirsin, shengen vizesi aldıgın zaten , ingiltere ve bir kaç shengene dahil olmayan ülke dışında gitmen problem degil
    --revervasyonla başvurabilirsin sonra bileti alabilirsin ama tabi şimdi ucuzsa riske gireceksin mecburen,

Hocam inanın bilmiyorum ne yapsam kararsızım.Uçak biletinde şöyle birşey duymuştum ekstra fazla para ödeyip tarihini değiştirebiliyorduk yada iade ediyorlardı tam bilmiyorum ama öyle birşey var mıydı?

• quote:

Orijinalden alıntı: tamburello

Hocam sanırım başka kişilere de sormuşsunuz, ben sadece 1-2 kritik noktada yorum yapayım. Öncelikle vize başvurusu için her türlü belli riskler alınır, reddedilme ihtimali her zaman vardır. Ona yapacak birşey yok. Vize çıkmaması da bence düşük ihtimal, tüm belgeler tam olduktan sonra niye vermesinler?

Burda kritik konu şu bence: Hollanda'dan daha uzun süre Fransa'da kalacaksınız Fransa vizesi almanız gerekebilir. Benim bir arkadaşım gecen yil İspanya vizesi için Vfs'ye başvurduğunda belgeleri baştan almayip Portekiz'e başvurun demişlerdi, nitekim gezimizde Portekiz'de İspanya'ya göre 1-2 gün daha fazla kalacaktik, ilk girişi İspanya'dan yapacak olmamıza rağmen. Hollanda ve Fransa da Vfs ile çalışıyor, bu nedenle başvuruyu baştan almayip aynı belgelerin Fransa versiyonunu isteyebilirler, benden söylemesi.

Kolay gelsin.

Hollanda'ya gitmem daha iyi teyzemlerde de kalcam 3 gün Falan.Fransa'ya vize olayını baştan sildim kafamdan Hollanda'ya gitcem gerek.Aracı şirket idata yada vfs global değil farklı bir şirket.Toparlarsak Hollanda'ya gitmem gerek vize talebim red yerse uçak biletim yanar.Eger vize sonucunu beklersem biletler gün geçtikçe pahalı olmaya başladı.Ne yapsam bilemedim

• arkadaşım selam ;
    öncelikle yaş kaç ve ne vizesi almaya çalışıyorsun öğrenci j1 mi yoksa turist vizesimi alacaksın.
    eğer turist vizesi ise mantığı tamamen bu adama vize verirsek orda kalırmı yoksa geri dönermi üzerine kurulu saçma sapan bi mantığa sahiptir. 18 yaşından büyüksen babanla alakalı olan evraklar zaten bi işe yaramaz. sen kalacağın süre içerisinde ortalama kaç gün ise ona göre bi para yatıracaksın oda zaten tamam 4000 tl ama onuda boş hesap cüzdanına şak diye 4000 tl kabak gibi ilk satırda yazdırma ben sana inceliklerini yazıyorum ona göre hesap cüzdanını 1 haftaya yayarak işlem yaptır 500 çek 1000 yatır mümkünse iki hesap cüzdanını dolduracak kadar işlem yaptır yani hesabi aktif kulanıdığın görünsün bu birrrr :)
    sonraa takılmışsın uçal biletine gir thy coma yap rezarvasyonunu al çıktısını oldu bitti ille alınmış onaylanmış uçak bileti olmak zorunda değil. aynı şey otel kalacak yer içinde geçerli mantıklı davran ve bi iki otele rezarvasyon yap bookingden atıyorum 3 temmuzda parise indin yada her nere ise hiltona giriş 3 temmuz yap sonra çık falanca parisin başka noktasına hiltondan çıkış tarihin 7 temmuz mu diğer hayatt regency için 7 temmuz giriş yap oradanda dönüş uçak biletini tarihin ne ise 15 mi 15 temmuzda çıkış yap otelden tarihler mühim. buda ikiiiydi
    bide transcrip dediğine göre okuma yazman var belliki :) ne gerek var aracı kuruma gir gideceğin ülkenin yada idatanın ne istediği belli orada senin hazırlayamayacağın hiç bişey yok kaldıki para verdiğin kurumda senden alıyo o evrakları bi yaptıkları üst üste koyup sana geri veriyolar hadi git diyolar şimdi :) hayat sigortasını falanda yapalımmı biz diyor zaten idata.
    bide yerinde olsam eğer ilk kez alıyosan bu vizeyi multi alacaksın vizeyi öyle başvuru yap fakat parisse parise git ve oradan dön sonraki vizeler için sorun çıkma ihtimali azalıyo hangi ülkeden vize aldıysan o ülkeden geri dönüş yapman azıcık önemlidir.

ben aldığım her ülkenin vizesi için tüm evrakları kendim hazırladım hesapları bile kredi kartından çektiğim paralarla şişirip hemen geri yatırdım cüzdana yazdırıp uçak biletlerinide oteli aynen dediğim gibi yaptım amerikadan 10 yıl aldım, shengen bi çok kez aldım, brezilya, jakarta, hong kong bunları söylemeye gerek yok
    korkma sağlam dur sen halledersin....

• Hocam, ilk vizesi olacağı için multi alması imkansız bu arkadaşın, alırsa muhtemelen kalacağı süre kadar vize alacaktır. Hollanda süre konusunda baya kasar, çok cömert değildir.
    Banka hesabı konusunda Cihan Bey haklı, genelde en az 2-3 aylık geçmişi olan hesap istiyolar.
    Bilet konusunda param yanmasın diyosan en mantıklısı görüşmeye gitmeden 1 gün önce THY'den rezervasyon yaptırman, yurtdışı rezervasyonda fazla süre opsiyonu tanımıyolar. İstiyorsan şimdi internet üzerinden bir dene kaç gün opsiyon verdiklerine bir bak en azından.
    Schengen vizesinde genelde belgeler ön planda olur, adamları geri döneceğine ikna edersen alırsın.Ama nerde kalacağın konusunu iyi düşün, eğer Paris'e de geçecem gibi Bi cümle kullanırsan bu sefer Hollanda-Fransa biletini de sunmanı isterler büyük ihtimalle. Ben senin yerinde olsam Paris olayını karıştırmaz Hollanda'da kalacam derdim.

• Sayın dr.aty'nin dediği gibi ilk seferde çok girişli vermelerine imkan yok. Tabii ben arkadaşın anlattığı şeylerden ve anlatış şeklinden klasik C tipi turist vizesi almaya çalıştığını çıkarıp ona göre konuşuyorum :)

Şimdi elbette uçak firmaları rezervasyonu haftalarca tutuyorlarsa rezervasyon yapıp vizeyi alana kadar bekletmek en iyisi, başvuruda görmeleri yeterli nasıl olsa. Ama çok uzun tutmuyorlarsa acele etmek gerekecek. Arkadaşın söylediği gibi birçok uçak firması bir miktar para karşılığında (kaparo gibi düşünebilirsiniz) uçak fiyatı sabitleme seçeneği sunuyor, örneğin Pegasus'ta var. Ben şimdi denedim, 330 liralık bir gidiş dönüş bileti için 16 liraya 6 gün, 19 liraya 9 gün, 25 liraya 12 gün tutuyorlar. Ama bu bir rezervasyon ya da satın alma değil, sadece fiyatını sabitlemek için geçerli. Pegasus'ta 9.99 €'ya bilet değiştirme seçeneği var ama bu ücret bilet parasının üstüne ekleniyor, yani bileti aldıktan sonra. Ben hiç rezervasyon yapmadım, daima uçak biletini alıp öyle başvurdum, şimdiye dek başıma birşey de gelmedi.

Ben mutlaka Hollanda'dan alacağım diyorsunuz ama benim söylediğim şeyleri yabana atmayın, otel rezervasyonlarınıza bakıp Fransa'da daha uzun kalacağınız anlaşılırsa Fransa'ya yönlendirirler. Eğer Hollanda'da teyzemin yanında kalacağım diyorsanız o da ayrı sorun, onun gönderdiği bir başka sponsorluk - muvaffakatname belgesi gibi birşey gerekiyor. Ya da burada bir otel rezervasyonu yapıp iş bittikten sonra iptal etmesi daha kolay, booking.com'da 0 rezervasyon ücretli yerler var bol miktarda. Ama gidişiniz Amsterdam, dönüşünüz Paris'ten olacaksa mesela, Amsterdam'dan Paris'e nasıl geçeceğinizi de sorabilirler farklı bir ülke olduğu için, ama sormazlarsa mesela 10 gün için 8 gün Amsterdam, 2 gün Paris otel rezervasyonu yapabilirsiniz.

Ayrıca banka hesabındaki para içinde değişik hesaplama yöntemleri var, ancak kalınacak gün başına en az 40-60 € arası bir para bulunması gerekiyor değişik kaynaklardan öğrendiğim kadarıyla. 4000 15-20 gün için yeterli olabilir.

Ben sizin yerinizde olsam ve illa Hollanda'dan almak zorundaysam dediğim şekilde sahte otel rezervasyonlarıyla bu işi halletmeye çalışırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihandogan82

arkadaşım selam ;
    öncelikle yaş kaç ve ne vizesi almaya çalışıyorsun öğrenci j1 mi yoksa turist vizesimi alacaksın.
    eğer turist vizesi ise mantığı tamamen bu adama vize verirsek orda kalırmı yoksa geri dönermi üzerine kurulu saçma sapan bi mantığa sahiptir. 18 yaşından büyüksen babanla alakalı olan evraklar zaten bi işe yaramaz. sen kalacağın süre içerisinde ortalama kaç gün ise ona göre bi para yatıracaksın oda zaten tamam 4000 tl ama onuda boş hesap cüzdanına şak diye 4000 tl kabak gibi ilk satırda yazdırma ben sana inceliklerini yazıyorum ona göre hesap cüzdanını 1 haftaya yayarak işlem yaptır 500 çek 1000 yatır mümkünse iki hesap cüzdanını dolduracak kadar işlem yaptır yani hesabi aktif kulanıdığın görünsün bu birrrr :)
    sonraa takılmışsın uçal biletine gir thy coma yap rezarvasyonunu al çıktısını oldu bitti ille alınmış onaylanmış uçak bileti olmak zorunda değil. aynı şey otel kalacak yer içinde geçerli mantıklı davran ve bi iki otele rezarvasyon yap bookingden atıyorum 3 temmuzda parise indin yada her nere ise hiltona giriş 3 temmuz yap sonra çık falanca parisin başka noktasına hiltondan çıkış tarihin 7 temmuz mu diğer hayatt regency için 7 temmuz giriş yap oradanda dönüş uçak biletini tarihin ne ise 15 mi 15 temmuzda çıkış yap otelden tarihler mühim. buda ikiiiydi
    bide transcrip dediğine göre okuma yazman var belliki :) ne gerek var aracı kuruma gir gideceğin ülkenin yada idatanın ne istediği belli orada senin hazırlayamayacağın hiç bişey yok kaldıki para verdiğin kurumda senden alıyo o evrakları bi yaptıkları üst üste koyup sana geri veriyolar hadi git diyolar şimdi :) hayat sigortasını falanda yapalımmı biz diyor zaten idata.
    bide yerinde olsam eğer ilk kez alıyosan bu vizeyi multi alacaksın vizeyi öyle başvuru yap fakat parisse parise git ve oradan dön sonraki vizeler için sorun çıkma ihtimali azalıyo hangi ülkeden vize aldıysan o ülkeden geri dönüş yapman azıcık önemlidir.

ben aldığım her ülkenin vizesi için tüm evrakları kendim hazırladım hesapları bile kredi kartından çektiğim paralarla şişirip hemen geri yatırdım cüzdana yazdırıp uçak biletlerinide oteli aynen dediğim gibi yaptım amerikadan 10 yıl aldım, shengen bi çok kez aldım, brezilya, jakarta, hong kong bunları söylemeye gerek yok
    korkma sağlam dur sen halledersin....

Merhaba hocam samimi ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim gerçekten güzel yazmışsınız. :)
    20 yaşındayım.Turist vizesi almayı düşünüyorum.Babamla alakalı belgeleri ne olur ne olmaz koycam.Sponsorum babam olacak.Orada aslında 10-15 gün kalasım var ama ilk vizem oldugu için eminim bu kadar süre vermeyecekler o yüzden 1 hafta için basvuruda buluncam umarım 1 hafta basvurdum diye 1 haftalık vize vermezler şöyle 15 gün verseler gerçekten çok iyi olur.

Günlük 50 euro'dan hesaplarsam 50*7=350 Euro=1200 lira ben yinede 3000-4000 lira koycam.2 tane banka hesabım var ziraat'e her ay kredim yatıyor 400 lira son 3 aydır sürekli aktif ondan para çekiyorum yatırıyorum.Diğer hesabımda ailem harçlık,yurt parasını gönderiyor oda sürekli aktif dediğiniz gibi ben 3000-4000 lirayı al çek hesabı gideceğim tarihe kadar aktif tutarım tavsiyeniz için teşekkürler bu her iki hesabımında hesap dökümünü koycam belgeler arasına.
    Vize belgelerimin arasına aracı şirket otel rezervasyonunu gösterecek vize çıktıgı takdirde zaten direkt teyzemde kalcam.

Birde sanırım yanlış anlaşılma olmus ben Hollanda'ya geçersem orada 1 gün kalıp geri kalan vize süremi paris'te yemiycem teyzemlerde de elimden geldiğince kalcam ve amsterdam'ı gezcem.Tabi paris'te ablam var onun yeri ayrı.

Eğer vize çıkar ve uçak biletini alabilirsem Hollanda amsterdam'a gidiş yine amsterdam'dan dönüş olarak yapcam yani paris'ten türkiye'ye dönüş yapmıycam çıkışım Amsterdam çıkışlı olacak.

Ayrıca sormak istediğim birşey daha var alacagım Schengen vizesi olacak ya multi olmasa ne olur sonuçta Schengen ülkelerini bu vize ile geçemez miyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.aty

Hocam, ilk vizesi olacağı için multi alması imkansız bu arkadaşın, alırsa muhtemelen kalacağı süre kadar vize alacaktır. Hollanda süre konusunda baya kasar, çok cömert değildir.
    Banka hesabı konusunda Cihan Bey haklı, genelde en az 2-3 aylık geçmişi olan hesap istiyolar.
    Bilet konusunda param yanmasın diyosan en mantıklısı görüşmeye gitmeden 1 gün önce THY'den rezervasyon yaptırman, yurtdışı rezervasyonda fazla süre opsiyonu tanımıyolar. İstiyorsan şimdi internet üzerinden bir dene kaç gün opsiyon verdiklerine bir bak en azından.
    Schengen vizesinde genelde belgeler ön planda olur, adamları geri döneceğine ikna edersen alırsın.Ama nerde kalacağın konusunu iyi düşün, eğer Paris'e de geçecem gibi Bi cümle kullanırsan bu sefer Hollanda-Fransa biletini de sunmanı isterler büyük ihtimalle. Ben senin yerinde olsam Paris olayını karıştırmaz Hollanda'da kalacam derdim.

Yorumunuz için teşekkür ederim. :)
    Diğer arkadasada sordum sizede sormak istiyorum alacagım vize Schengen vizesi olacak ya benim diğer Schengen ülkeleri içinde geçiş yapmamda ne gibi sıkıntı çıkabilir yani multi olmasının farkı nedir tam bilmiyorum ?
    Size net tarihte verebilirim 22 Haziran ile 29 Haziran uçak rezervasyonu göstercem umarım 1 haftadan fazla vize verirler daha çok kalmak istiyorum orada.Dediğiniz gibi ne kadar opsiyon süre verecekler ona bakcam şimdi.
    Dediğiniz gibi Paris sözünü hiç açmıycam hollanda'ya gezmeye gidiyorum diycem o kadar teyzem'i dahi karıştırmıycam akrabamın orda oldugunu ögrenirlerse geri dönmez diye red yiyebilirim en azından öyle tahmin ediyorum.

Bu uçak biletlerinde ekstra para ödeyip biletin tarihini değiştirme yada iade gibi birşey duymuştum bu konu hakkında bilginiz var mı bunuda öğrenmek istiyorum

• RushBerry kullanıcısına yanıt
    senlik bişey değil o boş ver ben genel bilgi olarak multi yazılmasında fayda var diye yazdım ama sen zaten öğrencisin gidicen ve gelicen geldikten sonra tekrar gitme muhabbetin yok. aldığın vize zaten 1 kere shengen ülkesine çıktınmı diğer shengen zadelerde gezmeni sağlıyor. bide gördüğüm kadarıyla halen uçak bietine takılmısın nedenini anlayamadım. uçak bilet ve otel rezarvasyonlarının senden ödendi makbuzunu istemiyorlar. çakma yap gitsin ve illede yaptığın rezervasyonlardaki tarihte gidecen diye bişey yok sen lazım olan tarihe yap rezarvasyonunu zaten o rezarvasyon şimdi temmuza yapsan en kralı 1 gün sonra alman lazım diyor es geç onu sen al rezarvasyon çıktını iptal et aynını da bookingden otel içinde yap sonra iptal et ama dikkat et bookingden yaptığın otelin iptal seçeneği olsun ben artislik olsun diye newyork da iki otele 6000 dolar gitmeden ödeyecektim az kalsın bookingle görüşüp zor iptal ettim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cihandogan82

senlik bişey değil o boş ver ben genel bilgi olarak multi yazılmasında fayda var diye yazdım ama sen zaten öğrencisin gidicen ve gelicen geldikten sonra tekrar gitme muhabbetin yok. aldığın vize zaten 1 kere shengen ülkesine çıktınmı diğer shengen zadelerde gezmeni sağlıyor. bide gördüğüm kadarıyla halen uçak bietine takılmısın nedenini anlayamadım. uçak bilet ve otel rezarvasyonlarının senden ödendi makbuzunu istemiyorlar. çakma yap gitsin ve illede yaptığın rezervasyonlardaki tarihte gidecen diye bişey yok sen lazım olan tarihe yap rezarvasyonunu zaten o rezarvasyon şimdi temmuza yapsan en kralı 1 gün sonra alman lazım diyor es geç onu sen al rezarvasyon çıktını iptal et aynını da bookingden otel içinde yap sonra iptal et ama dikkat et bookingden yaptığın otelin iptal seçeneği olsun ben artislik olsun diye newyork da iki otele 6000 dolar gitmeden ödeyecektim az kalsın bookingle görüşüp zor iptal ettim :)

Uçak biletinde olayım şu vize belgelerinde gösterecegim ucak rezervasyonunu ve otel rezervasyonunu aracı şirketim öylesine rezervasyon yapcak formalite icabı.Onun yaptıracagı ucak rezervasyonu ile benim alakam yok ben uçak biletini kendim ayrı alcam hiç o belgelerle alakası olmayacak derdim su eger simdi alırsam bileti ne kadar vize cıkacagı belli değil atıyorum 1 haftalık bilet aldım bana 15 günlük vize verirlerse yazık olur parama.Birde şöyle birşey var eger bileti simdi ucuz diye alırsam ve vize talebim red yerse hem vize param hemde uçak biletim yanar.Eger vize basvurumdan sonra bilet almaya kalkarsam bilet fiyatları aşırı pahalı olmaya baslıyor.Haziran ayı tam almancı ayı full doldururlar biletleri pahalı olmasını geçtim

• quote:

Orijinalden alıntı: tamburello

Sayın dr.aty'nin dediği gibi ilk seferde çok girişli vermelerine imkan yok. Tabii ben arkadaşın anlattığı şeylerden ve anlatış şeklinden klasik C tipi turist vizesi almaya çalıştığını çıkarıp ona göre konuşuyorum :)

Şimdi elbette uçak firmaları rezervasyonu haftalarca tutuyorlarsa rezervasyon yapıp vizeyi alana kadar bekletmek en iyisi, başvuruda görmeleri yeterli nasıl olsa. Ama çok uzun tutmuyorlarsa acele etmek gerekecek. Arkadaşın söylediği gibi birçok uçak firması bir miktar para karşılığında (kaparo gibi düşünebilirsiniz) uçak fiyatı sabitleme seçeneği sunuyor, örneğin Pegasus'ta var. Ben şimdi denedim, 330 liralık bir gidiş dönüş bileti için 16 liraya 6 gün, 19 liraya 9 gün, 25 liraya 12 gün tutuyorlar. Ama bu bir rezervasyon ya da satın alma değil, sadece fiyatını sabitlemek için geçerli. Pegasus'ta 9.99 €'ya bilet değiştirme seçeneği var ama bu ücret bilet parasının üstüne ekleniyor, yani bileti aldıktan sonra. Ben hiç rezervasyon yapmadım, daima uçak biletini alıp öyle başvurdum, şimdiye dek başıma birşey de gelmedi.

Ben mutlaka Hollanda'dan alacağım diyorsunuz ama benim söylediğim şeyleri yabana atmayın, otel rezervasyonlarınıza bakıp Fransa'da daha uzun kalacağınız anlaşılırsa Fransa'ya yönlendirirler. Eğer Hollanda'da teyzemin yanında kalacağım diyorsanız o da ayrı sorun, onun gönderdiği bir başka sponsorluk - muvaffakatname belgesi gibi birşey gerekiyor. Ya da burada bir otel rezervasyonu yapıp iş bittikten sonra iptal etmesi daha kolay, booking.com'da 0 rezervasyon ücretli yerler var bol miktarda. Ama gidişiniz Amsterdam, dönüşünüz Paris'ten olacaksa mesela, Amsterdam'dan Paris'e nasıl geçeceğinizi de sorabilirler farklı bir ülke olduğu için, ama sormazlarsa mesela 10 gün için 8 gün Amsterdam, 2 gün Paris otel rezervasyonu yapabilirsiniz.

Ayrıca banka hesabındaki para içinde değişik hesaplama yöntemleri var, ancak kalınacak gün başına en az 40-60 € arası bir para bulunması gerekiyor değişik kaynaklardan öğrendiğim kadarıyla. 4000 15-20 gün için yeterli olabilir.

Ben sizin yerinizde olsam ve illa Hollanda'dan almak zorundaysam dediğim şekilde sahte otel rezervasyonlarıyla bu işi halletmeye çalışırdım.

Yorumunuz için teşekkür ederim :)

Aynen turist vizesine başvurcam.Uçak bilet rezervasyonları çok kısa süreler için rezervasyon tutmakta.Benim olay şöyle arkadasa yazdıgımın aynısını sizin içinde yazıyorum "Uçak biletinde olayım şu vize belgelerinde gösterecegim ucak rezervasyonunu ve otel rezervasyonunu aracı şirketim öylesine rezervasyon yapcak formalite icabı.Onun yaptıracagı ucak rezervasyonu ile benim alakam yok ben uçak biletini kendim ayrı alcam hiç o belgelerle alakası olmayacak derdim su eger simdi alırsam bileti ne kadar vize cıkacagı belli değil atıyorum 1 haftalık bilet aldım bana 15 günlük vize verirlerse yazık olur parama.Birde şöyle birşey var eger bileti simdi ucuz diye alırsam ve vize talebim red yerse hem vize param hemde uçak biletim yanar.Eger vize basvurumdan sonra bilet almaya kalkarsam bilet fiyatları aşırı pahalı olmaya baslıyor."
    Bugün turkish airlines ile konustum o fiyat sabitleme olayı yada iadeli süre geçikmeli biletleri yüksek sınıf biletlerde geçerli ki normalden aşırı derecede pahalı duruma geliyor yani aşırı pahalı öyle böyle değil.Yurtdısı için fiyat listeleri tamamen farklı.

Görüşmede yada sorulursa fransa'yı hiç söylemiycem sadece hollanda'da gezcem diycem.Teyzemide katmıycam otel rezervasyonumuda vize belgeleri arasında kalacagım tarihler arası göstermiş olcam.

Benim sorun uçak biletini ne yapmam konusunda :(

• Ben en garantisini yazayım Ama sen akrabam ve ablam bu işlerle uğraşamaz dersen "eğer konsolosluk rezervasyon kabul ediyorsa" otelde kalacakmış gibi gösterip otel rezervasyonuyla da başvurabilirsin...(Macaristan ve birkaç Schengen ülkesi Otel rezervasyonunu kabul etmiyor. Otelin parasının ödenmiş olmasını şart koşuyorlar. Fransa'da, Hollanda'da durum nedir bilmiyorum) Ancak akrabandan ve ablandan gelecek davetiyeler vizenin çıkma şansını arttırır... Akrabanda kalacaksan akrabanın mutlaka resmi davetiye mektubu göndermesi gerekir. Hollanda'da yaşadığı şehirde göçmenlik bürosuna başvurarak davetiye mektubunu alabilirler. Ondan sonra ablan da Paris'teki göçmenlik bürosundan aldığı davetiye mektubunu yollamalı. Bunları konsolosluğa vermelisin... Vize için başvururken önce Hollanda'da 1 hafta kalacağını sonra ablanın yanına geçip hem onu ziyaret edeceğini hem de Fransa'da maçları izlemek istediğini Fransa'da da ablanın yanında kalacağını belirtmelisin. Normalde Hollanda'dan Fransa'ya seyahat ederken kimse sana pasaport vize sormaz. Ancak Avrupa Şampiyonası süresince Fransa'da güvenlik önlemleri üst düzey olacak. Sınırda pasaport vize kontrolü yapabilirler. O sırada seyahat amacını belgelemeni isteyebilirler. Böyle bir durum olursa ablandan gelen davetiyeyi ve maç biletini gösterebilirsin. Bu tarz olağanüstü durumlarda ve kontrollerde bütün insiyatif polisin elinde. Seni Fransa'ya sokmama yetkisi var. Hiçbir itirazda bulunamazsın. O yüzden maç biletin ve ablanın yanında kalacağını gösteren davetiye mutlaka yanında olsun... Ha ben otel rezervasonuyla başvurayım dersen de yanında otel rezervasyonunu gösteren belge olsun...
    Uçak biletini vize çıkmadan almana gerek yok. Konsolosluklar rezervasyonu yeterli buluyor. Ama işimi biraz daha sağlama alıyım dersen gidiş dönüş uçak biletini alabilirsin. Vize başvurusunda rezervasyon yerine parası ödenip alınmış uçak bileti biraz olsun şansı arttırır ancak vizenin çıkacağını garanti etmez. Bu noktada karar senin... Ben hiçbir başvurumu bileti alarak gitmedim. Hep rezervasyon yaptırdım. Ancak karar sana kalmış.

"18 yaşından büyüksen babanla alakalı olan evraklar zaten bi işe yaramaz." gibi yanlış bir bilgi verilmiş. Yaşla alakası yok. Orada masraflarını babanın karşılayacağını söylüyorsan MUTLAKA babanın yazdığı noter onaylı sponsorluk belgesini ve babanın maddi durumunu gösteren belgeleri konsolosluğa vermek zorundasın. 18 değil 80 yaşında biri bile başkasının sponsorluğunda gidecekse bu belgeleri sunmak zorunda.

• Sevgili kardeşim birincisi Hollanda çok sınırlı vize verir ki bu ilk vizelerde seyahat kadarla sınırlandırılabilir , tek girişli vize bile alabilirsin öncelikle izlemen gereken yol gerçek bir seyahat planı yapmak ve hangi ülkede daha çok kalacaksan o ülkeye başvurmaktır . Hollanda aile ziyaretleri sırasında birinci derece akrabalara öncelik verir burada bir çok kriter devreye giriyor senin yaşın ve mesleğin en önemli kriter
    benim telefonum 0551 441 08 44 adım Bünyamin kadıköy istanbulda vize işlemleri danışmanlığı yapıyorum dilersen sorunsuz şekilde vizeni temin edebiliriz
  • Hocam anladığım kadarıyla sen vize süresini maksimum şekilde kullanmak istiyorsun. Arkadaşların dediği gibi zaten ilk vizede öyle çok uzun vermeyeceklerdir. Ama daha önceki mesajda söylediğim gibi Pegasus'un 9.99 €'ya tarih değiştirme opsiyonlu gidiş dönüş Amsterdam biletini al bence, sonra dönüş tarihini vize süresine göre ayarlarsin. Yok ben kesinlikle vize çıkmadan bilete para vermeyeceğim diyorsan da konuyu daha bilgili arkadaşlara havale edeyim çünkü ben aldığım tüm vizeleri, uçak biletlerini alıp tüm seyahat planını belirledikten sonra almıştım. Kolaylıklar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamburello -- 28 Nisan 2016; 8:53:01 >
  • Bence vizeyi kaç gün kullanmak istiyorsan o tarihi belirt. Yani 5 gün kalacam deyip 10 gün vize verirlerse diye bekleme. Beklediğin süreler çok makul olmayan süreler gibi gözükmüyor. Konsolosluğun istediği belgeleri tam eksiksiz hazırlarsan bir sıkıntı olmaz. AIR Bnb üzerinden rezervasyonlarını gösterebilirsin otel yerine biz öyle yapmıştık Fransa için. Birde gideceğin ülkeleri belirtmende fayda var. Bu arada Amsterdam dan Paris'e doğru trenle geçeceğine easyjetten uçak bileti bakabilirsin. Çünkü bazen tren biletleri uçaktan pahalı oluyor. Biz Nice den Paris'e trenle geçiş yapacaktık. Ama Uçak bileti daha ucuza geldi mesela. Aktif kullandığın bir banka hesabının imzalı dokümünü vermeyi unutma konsolosluğa. Birde herkesin dediği gibi multi almanı gerektirecek bir durum yok. Tek girişlik alıp önce hollanday oradanda fransya geçebilirsin.
  • Bir diğer yanılgı da ilk sefer de uzun vize ve multi girişli vermezler düşüncesi... ( Zaten senin multi vizeye ihtiyacın yok. O konuda da birkaç arkadaş sana yanlış bilgi vermiş) Başvuru sahibi gittiği yerde kaç gün kalacaksa ve bunu belgeleyebiliyorsa o kadar süreli vize verilir. Başvururken 90 gün kalacağım dersen ve bunu belgeleyebilirsen ilk başvuruda 90 günlük bile vize verirler.
    Sen önce Hollanda'da teyzende kalacağını sonra Fransa'ya geçip ablanda kalarak maçları izleyeceğini belirtirsen ve ispatlayabilirsen, maddi durumun da elverişliyse
    istediğin gün kadar vize alırsın. Önemli olan belgelerle ispatlayabilmek.
  • Selam , bugün telefonda görüşmüştük Bünyamin ben ,
    Öncelikle çok fazla bilgi kirliliği olmuş . Düzelteyim .
    Hollanda ya gidemeyeceğin açık çünkü oradaki kişi senin akraban değil annenin akrabası .
    Yaşın çok genç öğrencisin potansiyel göçmen muamelesi görmen işten bile değil .
    İzleyeceğin Yol çok net Fransada ki ablan sana bir davetiye gönderecek bunu da yaşadığı yerin belediyesinden onaylatmak zorunda ki ondan maaş durumu geçim hali gibi bilgilerini alacaklar o uygun değilse zaten davetiye de iletemez sana davetiyeni aldıktan sonra sırasıyla sponsor dilekçesi , müraacaat dilekçesi ( ikisi de ingilizce olacak örnekleri gönderirim mailine ) , sponsorun çalışma evrakları ( çalıştığı yerin faaliyet belgesi vergi levhası imza sirküleri ve ticaret sicil gazetesi ) babanın ssk hizmet dökümü ki barkodlu olarak e devletten ediniliyor. Babanın ve senin kimlik fotokopileriniz senin öğrenci belgen okuldan ıslak imzalı olarak temin edilmeli ve orjinal haliyle evraklara eklenmeli
    Babanın banka hesap hareket dökümü son 6 ayı içermeli ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilerek ıslak imzalı haliyle evraklara eklenmeli son bakiye de en az 4000 TL görünmeli
    Ablanın kaldığı ev kira ise kira kontratı kendisininse ev tapusu davetiyeye iletişim bilgileri ile birlikte eklenmeli ki senin kalacağın yeri konsolosluk görsün . Vize süren davetiyede belirtildiği kadar olacaktır ama 90 günü geçemez .
    Vizeye mutlaka Fransadan başvurmalısın Hollandadan ALAMAZSIN .
    Diğer arkadaşların yorumlarına baktım da her schengen ülkesinin kendisine has prosesi vardır arkadaşlar örneğin Hollanda otelin ödendi konfirmesini görmezse hele ki ilk vize de vize falan vermez Güncel vize prosedürü bu bu arada ben bu alanda danışmanlık hizmeti veriyorum bilgilerin net ve güvenilir olduğuna emin olabilirsiniz.

• Arkadaslar bir sorum var.
    Kardesim Erasmus ile Polonyaya gidecek.Shengen vizesi var.Direk Polonyaya ucuslar pahaliymis.Simdi size sorum:
    Yunanistan aktarmali bir ucus bulmus.
    1-Yunanistanda vize problemi yasar mi?
    2-Ya da Ukraynaya gidip oradan trenle gitmeyi dusunuyor.Bu durumda problem yasar mi ?
    3-Baska bir sekilde nasil gidebilir.Direk polonya ucusu pahali geldi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.