Şimdi Ara

Vktarget Reklam Virüsü (Hakkında)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vktarget.ru sitesi durup dururken açılıyor ve ardından p..rno reklamları açılıyor. Modemi fabrika ayarlarına döndürdüm, browserların hepsini silip tekrar yükledim, farklı wifi lardan bağlandım ,ayrıca virüs taramasıda yaptım oda temiz. Ancak durum belirttiğim gibi bu illetten bir türlü kurtulamadım. Önerisi olan varsa sevinirim.

• Malware indir hic bsey kalmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evdemi telefon ve tabletlerdede bu sorun var yani modem kaynakli , bunu belirtmeye calistim , malware hic bir isime yaramiycak anlayacagin ama yinede tesekkur ederim
    Baska onerisi olan yok mu ya

• NothingElseMatters kullanıcısına yanıt
    ozman modemdekı firewall ayarını aktıf hale getir kardesım belki cozum olur
  • aoz1 kullanıcısına yanıt
    Valla oda aktif ama .. Yok yani cidden cok sinir bozucu

• Modem tplink ise sifirla modemi tplinkin sitesinden varsa en son fw güncellemesi yap.daha sonra modeme giriş bilgilerini degistir

• Şu an aynı sorun bende de mevcut. Çözüm için uğraşıyorum bu konu üzerinden yardımlaşalım gören bakan vardır mutlaka, cidden çok sinir bozucu bu virüs...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • modeme giriş bilgilerini değiştir(kullanıcı adını da şifreyi de),combofix kullanhttp://www.combofix.org/
    dns kullanıyorsan onu da düzelt ya da "comodo secure dns" i kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myanemicnick -- 8 Aralık 2014; 15:17:33 >
  • Modem zyxel marka guncel firmware kurulu,dns kullanmiyorum ancak hic biri care olmadi , farkli onerisi olan ??

• sorun modem kaynaklı değil
    sisteme bulaşan malware tarzında birşeydir, tablete de bulaştığı modemden kaynaklandığını göstermez
    combofix buna benzer çoğu sorunları çözer, combofixi ağ desteği ile güvenli modda çalıştırın
  • kısa bir araştırma yaptım ama şimdi yazabilme fırsatı buldum
    eski modemlerde bulunan bir açık kullanılıyormuş
    servis sağlayıcısının dns adreslerini öğrenip modeme manuel girmeniz gerekir; dns adresleri otomatikte kalırsa aynı açığı kullanabilirler ve modeme uzaktan/dışarıdan erişimleri kapatmanız gerekir.
    * modemi sıfırlayınca geçici olarak engellenmiş olur ancak dns adresi otomatikte kaldığı için bir süre sonra aynı sorunlar başlar
    * önerilerden birisi de eski modemi çöpe atıp yeni modem almak idi
    aynı zamanda sisteminizi de temizlemeyi unutmayın
    aslında virüs değil reklam amaçlı yapılan birşey, bu konu internette fazla kaynak yok ama reklam virüsü yada gazete virüsü diye arama yaptırırsanız konu ile ilgili birkaç site bulursunuz.

iyi çalışmalar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.