Şimdi Ara

Vktarget Reklam Virüsü (Hakkında)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vktarget.ru sitesi durup dururken açılıyor ve ardından p..rno reklamları açılıyor. Modemi fabrika ayarlarına döndürdüm, browserların hepsini silip tekrar yükledim, farklı wifi lardan bağlandım ,ayrıca virüs taramasıda yaptım oda temiz. Ancak durum belirttiğim gibi bu illetten bir türlü kurtulamadım. Önerisi veya çözüm hakkında fikri olan varsa sevinirim.

• aynı sorun bendede oluştu. durup duruken ortaya çıktı. prog vs bişey yüklemedim kendiliğinden nasıl bulaştı anlamadım.
  • Aynen öyle bende herhangi birşey yüklemedim ancak kurtulamadım bir türlü , yok mu bunun çözümünü bilen ?
  • DNS ayarlarını "77.88.8.8" "77.88.8.1" yap.CMD'yi aç "ipconfig /flushdns" yaz enterla.Kullandığın tarayıcının(chrome,yandex) exe'sine sağ tıka özellikler de ''Hedef'' ve ''Başlatma Yeri'' bunları kontrol et devamında dediğin site yazıyorsa sil.Olmazsa "windows tuşu + r" yap "regedit" yaz "ctrl + f" yap yanda çıkan kutuları işaretle arama yerine dediğin siteyi yaz çıkan bütün anahtar değerlerini ya başka bir site yap ya da sil.Bunların hiçbiri olmadıysa bir şeyi yanlış yapmışsındır ya tekrar dene ya da bitdefender falan indirip bi tarat.
  • Öncelikle teşekkürler yardımın için ancak durum evdeki telefon ve tabletlerdede var yani sorun modem kaynaklı bundan dolayı izlemem gereken farklı bir yol varsa onu denemek isterim.
    Not: Söylediklerinide uyguladım ancak sonuç yine olumsuz
  • modem resetle
  • Bir kac defa uyguladim hemde dostum, guvenlik duvarida aktif ama nafile.. , farkli cozum onerisi olan var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NothingElseMatters -- 7 Aralık 2014; 23:14:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada Modem Zyxel hw660 t1 v3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçici çözüm olarak modemden vktarget.ru sitesini engelleyebilirsin
  • diğer konuda da yazmıştım
    servis sağlayıcısının dns adreslerini modeme manuel girip modeme dışarıdan erişimleri kapatmak gerekiyor
    sisteme bulaşmalarını da temizlemek gerek
  • yahu 3 günde 10 format attım aynı bilgisayara hala kurtulamadım! Nereye sızdı da çıkıp geliyor bu mun icadı... yetkililer bize bir çare :/ :(
  • Malwarebite denediniz mi? ayrıca tablet ve telefonlarda olması çok saçma.. Modemin dnslerini kontrol etmenizde yarar var alınan dnsleri open dns yada google dns ile değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Kolay Gelsin..
  • bugün tekrar bir müşterimde reklam virüsünü temizledim, bu seferki vktarget değildi (aslında virüs değil, antivirüslerin algılayamaması da bu sebeple)
    belirtiler
    1. ie de tweet_button.1347008535.js isimli dosyayı indirmeye çalışıyordu, hayır diyoruz (kontrolümüz dışında inecek dosya en büyük şüphelidir)
    2. tıklandığında açılacak olan örneğin milliyet.com.tr gibi sayfayı açaçağı zaman .milliyet.com.tr (başında nokta var) açmaya çalıştı
    reklam sayfasına yönlendirme şekli böyle sanırım; başına abc gibi takı getirip önce reklamı açtırıyor sonrasında normal açılacak siteye yönlendiriyor

olay dns de bitiyor
    2 bilgisayardan sadece 1 tanesine bulaşmıştı (ağ ayarlarında dns değişmiş), bulaşan bilgisayarın dns kontrol ettiğimde United Kingdom da bulunan RedStation Limited isimli firmayı gösteriyordu

bulaşan bilgisayara güvenli dns girdim ve ie, chrome, opera, firefox gibi tarayıcıların geçmiş dosyalarını (çerezleri) sildiğinizde reklam sayfaları açılmıyor. ayrıca virüs olarak algılanmayan uygulama ve ayarlarını bulmak için anti-malware ile de taratın
    güvenli dns derken de open dns yada google dns kastetmedim, dünyaca tanınmış antivirüs firması olan symantec (norton) hizmet olarak sunduğu dnsleri 199.85.126.10-199.85.127.10 kullanıyorum, bu dns güvenlik açısından önlemler alırken isteyene güvenlik daha da arttırılmış şiddet pronografik kriterleri olan dns ler de var; sondaki 10 rakamını 20 yapmak bir üst güvenlik düzeyi 30 yapmak bir üst güvenlik düzeyi gibi
    ayrıca
    modemin açığının giderilmesi firmware yükseltmesi ile olabilir yada yeni modem almakla
    mevcut modem de güvenlik önlemleri almak için (şimdilik aynı modemle devam etmekteyiz, tekrarlanırsa yeni modem alınacak)
    1. standart modem giriş şifresini değiştirin
    2. modeme uzaktan erişimi kapatın (wan)
    3. modeme güvenli dns girebilirsiniz
    bu önlemler ne kadar yapılmışsa da eski modem olduğu için Misfortune Cookie açığını kullandıkları modemdeki bütün bilgileri indirebiliyorlar, böylece kullanıcı ismi ve şifreler gibi bilgileri rahat bir şekilde görmekteler
    yapılacak firmware güncellemesinin bu açığı giderdiğinden emin olmak gerekir yada yeni üretilmiş bu açıkların kapatıldığı modem almak kesin çözüm gibi gözükmekte

umarım yardımcı olmuşumdur,
    kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SanalPOSTA -- 24 Nisan 2015; 18:37:26 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.