Şimdi Ara

VLAN lar arası routing

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Airties ın bir modemi var, bu modemde istediğimiz switch portlarını seçip Vlan oluşturabiliyoruz. Doğal olarak bu iki ağ birbirini görmüyor. Birisi diyelim ki 192.168.2.0 ağı, diğeri 192.168.4.0 , bu iki ağı birbirine yönlendirmek mümkün mü? örneğin 192.168.2.10 ip li bir pc 192.168.2.0 ağından bir bilgisayara bağlanmak istediğinde kendi sanal ağı içinde kalacak ama atıyorum 192.168.4.12 ip adresli bir bilgisayara bağlanmak isterse paketi diğer sanal ağ a geçirecek.
    Modem ayarlarında Statik Routing menüsü var ama oradan böyle birşey ayarlanamıyor galiba? Böyle birşey yapmak mümkün müdür?

• quote:

Orijinalden alıntı: ratm

Airties ın bir modemi var, bu modemde istediğimiz switch portlarını seçip Vlan oluşturabiliyoruz. Doğal olarak bu iki ağ birbirini görmüyor. Birisi diyelim ki 192.168.2.0 ağı, diğeri 192.168.4.0 , bu iki ağı birbirine yönlendirmek mümkün mü? örneğin 192.168.2.10 ip li bir pc 192.168.2.0 ağından bir bilgisayara bağlanmak istediğinde kendi sanal ağı içinde kalacak ama atıyorum 192.168.4.12 ip adresli bir bilgisayara bağlanmak isterse paketi diğer sanal ağ a geçirecek.
    Modem ayarlarında Statik Routing menüsü var ama oradan böyle birşey ayarlanamıyor galiba? Böyle birşey yapmak mümkün müdür?

bunu yapmasi icin Layer3 katmaninda olmasi gerekiyor modemin bunu yapacagini sanmiyorum

http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/lan-switching/integrated-routing-bridging-irb/17054-741-10.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.