Orijinalden alıntı: mesona şimdi denedim 0 212 koduyla arama gerçekleşti
Şimdi yeniden aramaya başladı :-\
0312 koyun .. ;)
quote:
Orijinalden alıntı: hailandkill 0312 koyun .. ;)
olmuyor
Ya arkadaşlar,bu kafayla bu yorumla bizi kullanan çok olur.BTK 444 lü numaraların aranmasından ücret alın demiyorki Operatörlere.Ücret almak yada almamak operatörlere kalmış.BTK tüketiciye yardımcı olmak adına,boşu boşuna alan kodu tuşlamayın yorulmayın,bakın ben teknik olarak çözüm buldum,artık alan kodu koymadan cep telefonlarından arasanız da ulaşabileceksiniz diyor.Ücretin BTK ile alakası yok.Bu uygulamayı paraya çevirmeye çalışan operatörler kurnazlık yapıyor.Yakında 444 lü numaraları aramak ücretsiz diye tarifeler çılkaracaklar görürsünüz.O zaman anlayacaksınız aslında para almasalar olabileceğini. Tekrar söylemem gerekirse ücret alıp almamak operatörlerin tercihi.Tepkinizi,ve tepki e-postalarını operatörlere bildirin,gidin sitelerine girin vaktinizi harcayın sesinizi duyurun mail atın müşteri öneri şikayetleri bölümlerinden.
quote:
Orijinalden alıntı: NetAnket.Net
Ya arkadaşlar,bu kafayla bu yorumla bizi kullanan çok olur.BTK 444 lü numaraların aranmasından ücret alın demiyorki Operatörlere.Ücret almak yada almamak operatörlere kalmış.BTK tüketiciye yardımcı olmak adına,boşu boşuna alan kodu tuşlamayın yorulmayın,bakın ben teknik olarak çözüm buldum,artık alan kodu koymadan cep telefonlarından arasanız da ulaşabileceksiniz diyor.Ücretin BTK ile alakası yok.Bu uygulamayı paraya çevirmeye çalışan operatörler kurnazlık yapıyor.Yakında 444 lü numaraları aramak ücretsiz diye tarifeler çılkaracaklar görürsünüz.O zaman anlayacaksınız aslında para almasalar olabileceğini. Tekrar söylemem gerekirse ücret alıp almamak operatörlerin tercihi.Tepkinizi,ve tepki e-postalarını operatörlere bildirin,gidin sitelerine girin vaktinizi harcayın sesinizi duyurun mail atın müşteri öneri şikayetleri bölümlerinden.
Aslında haklısın. Yakında tarifeler çıkacak demişsin zaten bunun ilk uygulamasını TÜRK TELEKOM İŞ TARİFELERİNDE gördük.. 444 lü aramalar paket kapsamına girer diye.
quote:
Orijinalden alıntı: NetAnket.Net
Aynen dediklerine katılıyorum dostum ama suç gene btk da nedenmi.? durup dururken alan kodunu attırdı tamam iyi hoş ama 3 rakam fazla yazardım ama bedava olurdu,
operatörlerde bunu fırsat bilip paraya çevirmeye çalışmazlardı....
quote:
Orijinalden alıntı: eXpErT_
quote:
Orijinalden alıntı: thedelpiero
gidin btk'ya derdinizi yanın vodafone sonuna kadar direndi. Ama mecbur.
biz neden btk'ya gidiyoruz dostum hizmet sağlayıcımız vodafone, tabiiki hiçbir suçu yok sonuna kadar direndi ama en azından müşterisine bilgidemi veremiyor bundan sonra ücretlendirmenin ne şekilde olacağını.
bu vodafone fanatikliği de ayrı bir olay :)
04/03/2011 18:29 Telefon 03124445244 82 0.00
şimdilik ücretsiz arkadaşlar. 2 gün önce yaptığım telefon görüşmesi.
quote:
Orijinalden alıntı: serdengecti__
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: thedelpiero
gidin btk'ya derdinizi yanın vodafone sonuna kadar direndi. Ama mecbur.
biz neden btk'ya gidiyoruz dostum hizmet sağlayıcımız vodafone, tabiiki hiçbir suçu yok sonuna kadar direndi ama en azından müşterisine bilgidemi veremiyor bundan sonra ücretlendirmenin ne şekilde olacağını.
bu vodafone fanatikliği de ayrı bir olay :)
siz avea yada turkcell kullanıyorsunuz galiba :) paranız çok olduğundan vodafone ile tanışmamışsınız demekki
quote:
Orijinalden alıntı: sicknessss
çevirdiğiniz numaranın başına 0312 eklediğiniz için tarifeniz gereği ücretsiz zaten, direkt 4445244 çevirip denemek gerek...
quote:
quote:
çevirdiğiniz numaranın başına 0312 eklediğiniz için tarifeniz gereği ücretsiz zaten, direkt 4445244 çevirip denemek gerek...
hocam zaten arkadaşların dediği de bu değilmiydi? konuyu yanlış anladım sanırım. benim bildiğim 444 lü numaralar her zaman ücretliydi. turkcell kamu kullanırken bankaları falan aradığımda sağlam kitliyordu. eğer bu yöntem hiç bir şekilde ücret almayacaksa ilerde de bence böyle arayın, bir sorun olmuyor sonuçta.
quote:
quote:
quote:
hocam zaten arkadaşların dediği de bu değilmiydi? konuyu yanlış anladım sanırım. benim bildiğim 444 lü numaralar her zaman ücretliydi. turkcell kamu kullanırken bankaları falan aradığımda sağlam kitliyordu. eğer bu yöntem hiç bir şekilde ücret almayacaksa ilerde de bence böyle arayın, bir sorun olmuyor sonuçta.
yok hocam aslında aynı şeyi konuşuyoruz aslında, ben ve benim gibi arkadaşlarda 444 lü noların başına alan kodu koyarak ücretsiz hale getiriyorduk ama btk kararıyla alan kodu koyma işlemi iptal edildi ve böylece 444 lü noları direkt olarak aramak zorunda bırakıldık.
Başına alan kodu girildiğinde arama yapılabiliniyor örnek:02124440542 yada 05424440542 diye oluyor
Arkadaşlar bilmediğiniz bir şey var. Eskiden beri özel numaraları başına alan kodu koymadan arar iseniz yani 444 0333 şeklinde bu arama eskiden beri ücretlendiriliyordu.
Başına alan kodu koyarak yaptığınız aramalar ise paket dakikalarınızdan düşüyor ve ücretsiz. Şu anda olan nedir btk'nın aldığı karar sonrası özel numaraları başına alan kodu koymadan aramanız isteniyor fakat bu yasak sadece başına 212 koyduğunuzda geçerli olan bir uygulama.
Örn
Garanti bankasını vodafone hatlı telefonunuzdan 444 0 333 şeklinde ararsanız bu paket dakikalarınızdan düşmeyecek ve ücretlendirileceksiniz.
Eğer 0212 444 0 333 şeklinde aramayı denerseniz btk nedeniyle telekomun bir uyarısıyla karşılaşacaksınız.
EĞER 0216 444 0333 ŞEKLİNDE ARARSANIZ ESKİSİ GİBİ PAKET DAKİKALARINIZDAN DÜŞECEK YANİ BEDAVA KONUŞMANIZ DEVAM EDECEK.
BURADAN VODAFONE TEŞEKKÜR ETMEMİZ GEREKİYOR PEKİ NİÇİN
EĞER TURKCELL ABONESİ OLSAYDIK BAŞINA 216 DA KOYSAK ARAMA YAPAMAYACAKTIK DA ONDAN. TURKCELL BU UYGULAMAYI KENDİ LEHİNE KULLANIYOR ŞİKAYET EDEN MÜŞTERİLEREDE BUNU BTK YAPTI DİYOR HALBUKİ BTK BU YASAĞI SADECE 212 ALAN KODU İÇİN GETİRDİ. BU UYGULAMA MİLLETİMİZDEN GİZLENİYOR.
TEŞEKKÜRLER VODAFONE.
@liberty 0216 da olmuyor malesef
@liberty Olmuyor dostum öyle dediğin gibi çünki her müşteri hizmeti numarasının 212 harici desteği olmayabiliyor
quote:
Orijinalden alıntı: qqqqqq0
Nasıl olmuyor arkadaşlar. O zaman vodafone bana ihtimas geçiyor. Şimdi denedim
0216 444 0 333 Garanti
0216 444 02 02 İşbank
0216 444 25 25 Akbank
Şimdi bunları denedim hepsine ulaştım.
quote:
Orijinalden alıntı: liberti
quote:
Orijinalden alıntı: qqqqqq0
Nasıl olmuyor arkadaşlar. O zaman vodafone bana ihtimas geçiyor. Şimdi denedim
0216 444 0 333 Garanti
0216 444 02 02 İşbank
0216 444 25 25 Akbank
Şimdi bunları denedim hepsine ulaştım.
benimki kurumsal faturalı seninki
Bende kurumsal kullanıyorum
Bazen çıkıyor bazen çıkmıyor
Deneyyim şimdi online,
"7 haneli olarak" arayın uyarısı verdi
bende şahıs kullanıyorum 7 hane uyarısı devam ediyor, şöyle bişi var arkadaşlar şimdi bankalar ülke geneli oldukları için 216, 312 vs. alan kodu ile aranılabilir ama bilgisayar firmaları, bazı cep telefonu firmaları gibi yerlerde deneyince hiçbir alan kodunu kabul etmeyebiliyor.