Şimdi Ara

Vodafone çekilme planı yapıyor sanki (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: zero fear

Ya arkadaşlar.. Her ülkeden gelecek gelir o ülkenin kaynaklarına göre baz alınır..
    20 TL = 3 € diye bir hesap söz konusu olamaz. Sizce koskoca şirket bir ülkenin iletişim altyapısına girmeyi kur arttığında çıkış olabilir diye mi planlanmıştır?
    Tabii ki her şeyi kura bağlamıyorum ama kurun etkisi de büyüktür olası bir çekilme durumu için. Türkiye özellikle son birkaç yıldır yabancı yatırımcının kuşkuyla baktığı bir pazar. Yalnızca GSM sektörü için söylemiyorum, genel bir şey bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Uydurmayın derken bu üslup biraz ayıp olmuyor mu? Linkini koyduğunuz belgeden ekran görüntüleri aldım. Görüldüğü üzere abone sayısında yüzdesel olarak çok geri olmasına rağmen, vodafonun gelirleri Turkcell’e çok yakın. Demek ki birşeyleri diğerlerinden daha doğru yapıyorlar ve gelirleri yüksek. Yönetim kurulunda para konuşur.

Vodafone çekilme planı yapıyor sanki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• A.R.E.S. kullanıcısına yanıt
    Kırıcı olduysam kusura bakmayın ama pazar payı o şekilde hesaplanmaz.

Telrkoma en fazla millet 35tl oduyor. Ama vodafone da 150lirqya dahi red alan var.

• Bence vodafone kolay kolay çıkmaz. Abone potansiyeli çok iyi. Turkcell’in pahalı olması ve tt’un sorunlu olması vodafone kullandırmaya itiyor. Mesela ben iki kez telekoma geçtim, telefon full çektiği helde millet ulaşamıyordu. Bazen köye gidiyorum vdfn tcell 3g 4g çekerken telekomda 2g bile yok.

• Kaymaği götüren 3 kisiden biri sizce cekilirmi daha çok büyümüştür o :)

• Pazar paylarını analiz ederken şuanki hizmet kalitelerinden daha çok,Turkcell ve Vodafone'nin (Telsim) Türkiye'nin ilk 2 GSM operatörü oldugunu göz önünde bulunduralım. Şuan halâ forumda insanlar numara nasıl taşınıyor,ücretli mi,numaram değişiyor mu diye soruyor. Elinde akıllı telefon olan,az çok populer kültür bilgisi ola,sosyal medyaya takılan insanlar bile numara taşıma konusunda bilgisi yoksa siz durumu anlayın.
    Turk Telekom bu açıdan şanssız.
    1 sene sonra bu konuyu hortlatın yeni rakamlarla bu günün rakamlarını karşılaştıralım.
    Turkcell'i ayırıyorum,zaten farklı gezegenin operatörü ama Turk Telekom şuan itibariyle Vodafoneden hizmet ve kalite olarak iyi. Vodafonenin her geçen gün iyiye degil,kötüye gidecegine inanıyorum. Yatırım yapmadan para kazanmaya kararlı görünüyor.

• Daha kotuye gitmez yatirim var ama ssdece 4g kapasamaya harcaniyor. Kutahya Eskisehir yolu 1sene icinde vodafone tarafinda full 4g cevirildi.

• Eskisehir merkez,Ankara ve İstanbul kadar önemli operatörler için. Ben bir anlatımı bilinçli kullanıyorum. "göstermelik yatırım" diyorum. Vodafone 4g yatırımı yapıyorsa mesela cihazları hangi marka ve hangi özelliklerde. Yağmurda rüzgarda ne durumda hizmet verebiliyor. Bunlar önemli. Turkcell bu konuda hakkını verelim ucuz iş yapmıyor. Ar-ge diye bir aşama vardır,Turkcell ve Turk Telekom buna ciddi ciddi önem veriyor,para harcıyor. Bunu ilgili finans,teknoloji,gsm sektörü yazılı görsel iletisim araçlarından takip edebiliyoruz. Ben Turk Telekom'un geçirdigi kötü günlere rağmen kararlılıkla hiç bir sorun yokmuş gibi arge ve gelişmeden taviz vermemesini takdir ediyorum. Bu kadar beklemiyordum,eyvah aboneler perişan olacak demiştim ama yanılttılar bizi. Belki devletin hazinenin hissesi oldugu icindir. Hep ileriye gidiyor TTelekom.
    Şurada Vodafonenin takdir edilecek bir stratejisi olsa kesinlikle yazarım takdir ederim. Devletçi biriyim,ülkeme halkıma verilen değer beni mutlu eder. Yatırım demek insanlar iş bulacak demektir. Bakın Turkcell ve Turk Telekom sürekli çağrı merkezi eleman sayısını arttırken Vodafonede bu sayı düşüyorsa iş dünyası piyasasını bilenler iyi bilir ki bu dükkanı kapatmaya hazırlık demektir. Yani Vodafone Turkiye'den cikabilir tezi boş sebeplere dayanmıyor,gerçekci sebepler var. Vodafone ben Türkiye operasyonlarıma son verecegim demez derse dolarları ateşe atıp yakmış gibi olur. Zararı artar. Vodafone zaten şuan zarar etmez,bu şekilde en az 2 yıl zarar etmeden devam eder zaten. Yalnız belirli bir oranın altına düşen kazanc stres sınırı demektir. Vodafone yatırım yapmazsa kısa sürede zaten zarar etmez,bu yüzden yatırım yapmayı göze alanı takdir ediyoruz zaten. Yatırım yaparsın ama degisik sebeplerle karşılığını alamazsın ve zarar olur. Yatırım risktir zaten. Yıldız transferler yapan bir futbol takımı ligde şampiyon olup şampiyonlar liginde de oynayamazsa büyük zarar eder mesela. Yatırım yapmazsan risk almamış olursun ve az kazanayım risksiz kazanayım demiş olursun. Yalnız gsm sektorunde yatırım yapmamak uzun vadede iflas ettirir.
    Vodafonenin Türkiye çalışmaları sıradan işler. Yatırım sadece baz istasyonundan ibaret degil. Benim gördüğüm Vodafone alan olursa satmak istedi,satmak da istiyor ama istedigi fiyata yaklaşan bile olmayınca satmak yerine devam etmenin daha iyi olacağına karar verdi. Bu bir blöf de olabilir istedigi fiyat verilmesi için. Kesin olan bir şey var ki Vodafone Türkiye için çok istekli degil. Pansuman tarzı yatırımlar yanıltmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekli Komutan -- 27 Mayıs 2019; 3:33:6 >

• Vodafone pek umursamıyor, mevcut altyapıyla zaten müşteri topluyor.

Vodafone'a 2 sene önce istasyon için talep açtım sorun bulmalarına rağmen birşey yapmadılar.

Turkcell'e talep açtım çalışma oldu hızlar 5'ten 60-110'lara çıktı.

TT geçen gün talep açtım incelediler ve baz istasyonu kurucaz diye mesaj attılar, ki vodafone dan kat be kat hız veriyorken yinede istasyon kuruyorlar.

Arada ki farklar işte

• astegon kullanıcısına yanıt
    Pazar payı abone sayısı ve /veya gelir üstünden hesaplanmıyorsa, nasıl hesaplanır peki?
  • İlk Türkiye girdiklerinde efsane bir başlangıç yaptılar. Koskoca şirket Turkcell'i sollar Avea zaten 3. kalır diyordum. Demek ki öyle olmuyormuş bu işler.
    Ne kadar boş is varsa yaptılar. Doğru düzgün bir rekabeti bile çoktandır görmüyoruz. Türk Telekom 2. büyük olunca rekabet hepten bitti.
    1 gb internet için 15 20 lira isteyenler türedi.

Hocam ben mobilden bahsediyorum.

Kablolu bağlantıları (genişbant, sabit telefon vb) da kapsıyor Şekil 1-2.

Benim dediğim şey mobilde.

Zaten bu konuyu açma sebebim de mobil ile ilgiliydi.

Pazar payları çok geniş bir kavram. Bir sürü bileşenden hesaplayabilirsiniz. Aşağıda size ilgili rapordan ekran görüntülerini koyuyorum. Kiminde kafa kafaya olabilir belki ama TCELL bu konuda hala önde.

bir de pasif hatlar var. Hala havuza dönmemiş ama kapatılmış hatlar. Onlar da sayılmış durumda.

Kısaca aşağıdaki ekran görüntülerinden vodafone'un rölantiye aldığını görebilirsiniz.

Vodafone çekilme planı yapıyor sanki Vodafone çekilme planı yapıyor sanki Vodafone çekilme planı yapıyor sanki Vodafone çekilme planı yapıyor sanki

• bu tarz konular, spekülasyon yapılıyor nedeniyle başınıza iş açabilir yasal olarak, yok arkadaştan duydum, yok eniştem söyledi ... paylaşmayin bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.