Şimdi Ara

Vodafone çekilme planı yapıyor sanki

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün aldığım ciddi bir olasılık. Bir çok vodafone bayisi kapatmaya doğru gidiyor. Vodafone da abone sayısı da iyice azalmış. Yatırım derseniz bir kaç büyük şehir dışında zırnık yatırım yapmıyor. Taşrada zaten hiç yok.

Ankara kentpark avm de vodafone kapatmış. Hedefi tuttuğunda kiramın %50 si verilirmiş hedefler kriz nedeniyle tutmayınca 3 ay dayanabilmiş

Durum kötü

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• duyduguma gore pttcell vodafone u alabilirmis. vodafone ismi silinip altyapi kaynaklari baz istasyonlari vodafone a baglanacakmis diyolar

hey gidi vodafone

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır yatırım yapmazlarsa abonesi kalmaz tabi.
  • Bunları 2 yıl önce de diyorlardı bir şey olmadı. Ama şu an ülkenin durumu göz önüne alındığında olmayacak şey de değil.

• Bu sefer durum çok ciddi. Vodafone aboneleri de hoşnut değil. Sürekli drop olan görüşmeler, internetin dökülmesi vb.

BTK ve daha üst mercilerle görüşmeler yapılıyormuş arka planda. Hiç hoşnut değiller.
  • Vodafone'da çalışan arkadaşımdan aldığım bilgidir ; öyle bir durum şirket içerisinde konuşulmuyor. Speküle bence , bayi kapatabilir ,

• Yıllardır Vodafone'un ülkeden çıkacağı söylenir durur da, hiçbir Vodafone'lu yetkili böyle bir şey demez. Hiç de çıkmaz. Bayiler kapatabilir. Zaten kaç kişinin bayiyle işi oluyor artık. En son 2017'yi 2018'e bağlayan kış bir Turkcell bayiine gitmiştim 10 GB yükletmek için. Her şey İnternet'ten yapılıyor artık.
    Vodafone hatayı 4G'de dandik frekansları alarak ve yeterli yatırım yapmayarak yaptı. Tabi o frekanslarla yapabileceğin yatırım da aman aman olmaz. Yine de öyle bir kapatıp gitme ya da ilk müşteriye satma durumu sanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her hafta ayni konu. En sonunda siz kapattiracaksiniz vodafone u

• Sürekli birileri duyum alıyor şirket içinden 😉 AVM’lerde bayii kapatma olayı yeni değil diğer operatör bayiileri de kapatıyor. Sebebi yüksek kira personel gideri. Eskiden herkes tüm işlemleri CepShop ve Tim’lerde yapardı artık hat satışını, numara taşımayı, taahhütlü cihaz almayı bile operatörlerin Web sayfasından yapıyor. Aksesuar desen artık o da bitti. Bundan dolayı
    sadece Vodafone ve avmlerle sınırlı kalmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canmania -- 25 Mayıs 2019; 3:56:43 >
  • 2 sözle konuya katılayım:
    Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.
    Bir şeyi 40 kere söylersen olur.

• TELSİM geri gelsin telekomünikasyon ortamı şenlensin.

• Çekilme ihtimalini olası görüyorum. Adamlar yurt dışı kaynaklı bir operatör. Türkiye'de 30 TL'ye sundukları bir tarife/paket ücreti, an itibarıyla şirket kaynaklarına $4,93/€4,38/£3,87 olarak aktarılıyor. Bakın, devlete verilen vergileri düşmedim bu fiyattan, yine de ne kadar düşük meblağ olduğu görüyorsunuz. Vodafone İngiltere'nin sitesindeki fiyatlara bakın. En düşük tarife/paket ücreti £18 (139,50 TL).

• Bu kur olayı çözülmezse ülke de hic bir yabancı yatırım ve ithalat kaynaklı yatırım kalmayacak zaten

• Son 1 yılda AVM'lerde mağazası kapanmayan bir marka kaldı mı ülkemizde? Bundan çıkarımla, ülkeden çekilmeyecek veya ticari faaliyetini sona erdirmeyecek marka kalmaz. Boş konuşmaya gerek yok.
  • Boş konuştuğu yok. TR'nin 3. operatörü Vodafone'da ciddi bir açmaz var bunu ben içerideki bilgilerden aldım. Üst seviyede bazı hesap kitaplar yapılmış ve UK ile de bu konu ciddi ciddi tartışılmış. Eksileri artıları diye.

AVM de mağaza kapatma ve devirleri var. Bunun sebepleri de bellidir. Müşteri azlığı, insanların artık bir şey almaması vb.

Ama vodafone da en uçtan başlayan şey buysa sıkıntı büyümekte diyorum. TCELL de Telekom da merkezi yerlerdeki bazı mağazalarını kapatıyor ama Ankarada yüksek hit alan bir AVM de operatör bayisinin kapanması ciddi sıkıntı bence.

Ben pek olası görmüyorum çekilmesini ama @SixSixSix dediği gibi bu fiyatlar kurtarmaz
  • Vodafonenin sorununun asıl sebebi kur değil. Vodafonenin sorunu ne yaparsam yapayım Turkcell'i geçemem düşüncesi. Rekabeti göze alamıyor. Turkcell'in yılların yatırımıyla elde ettigi imkanları bedavaya kullanmak için sızlanıp duruyor.
    Eldeki verileri iyi analiz edelim. Vodafone'nin yıllardır ne gibi isteklerde bulundugunu hatırlayalım. Derdinin ne oldugunu anlayalım. Sen Telsim'i bu şartlarda aldın,ucuza da aldın. Ne bekliyordun derler adama. Eğer göstermelik yatırımlar yerine Türkiye'ye değer verip iyi asılsaydın şuan Turkcell'i sallardın. Vodafone'nin tek yaptığı içi boş tanıtım reklamları. Yok o şirket vodafone'yi tercih etmiş,yok bu şirket vodafone'yi tercih etmiş. Bırak kardeşim insanları yanıltmayı. Reklamlarda bahsettiklerin doğru değil. Aynı hatayı zamanında Avea yaptı,kendini gelistirmeden,çekim sorunu varken reklam kastı,abone çekti. Avea'yı deneyen çekmedigini gördü ve kaçtı gitti.
    Şimdi Avea yani Turk Telekom çok gelişti,çekimde de iyi ama işte o yıllarda Avea'yı deneyen insanlar artık Turk Telekom ne yapsa denemek istemiyor,iyi çekmez diyor.

Bu arada kur ile alakası yok dedim çünkü kur sorunu en çok Turk Telekom'a zarar veriyor,döviz ile çok borcu var,Turkcell'in de çok döviz borcu var. Vodafone'nin borcu ise ufak miktarlar çünkü yatırım yapmadılar. Yatırım yapmak için de borç yapmalarına gerek yok,malum sermayesi belli.

Şuan istedikleri fiyata alan olsa satacaklar ama batan geminin fiyatına satmadıkça alan olmaz. Hisse değerleri düşmemesi için Vodafone Türkiye'den çıkmak istedigi yönündeki haberleri yalanlamak zorunda. Bu işin raconu bu. Yalanlamak zorundasın yoksa değerin düşer. Vodafone bu haberi yalanladı demek ise son derece gereksiz. Tabiki yalanlayacak. Yoksa degeri 1 haftada en az 200 milyon dolar düşer. Muhabbet uzadıkça düşüş artar. Bu aşamada ucuza almak isteyenler de değeri düşmesi için para yedirip operasyonel haberler de yaptırır. İş dünyası'nın gerçekleri böyle kardeşim.

• Pazar payında Turkcell’e neredeyse başabaş gidiyorlar. Bu yüzden çekileceklerini sanmıyorum. Yukarıda sixsix arkadaşın dediği gibi fiyatlar düşük olabilir ama böyle bir durumda bence Hindistan’dan da çekilirlerdi sanırım.

• Başa baş mı?

BTK 2018 4. çeyrek pazar verilerine göre pek de öyle değil hocam. Uydurmayın.
    https://www.btk.gov.tr/uploads/pages/pazar-verileri/4-ceyrek-2018kdisi.pdf

Şekil 4.12

Sayfa 69

Bu şekle göre BTK'nın TCELL ile işi bitmemiş. Dengelenme yavaş ama devam ediyor. Artık 2020 de bari biraz daha serbestleşme olsa. Loyalty felan öne çıksa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nikki Sixx

Çekilme ihtimalini olası görüyorum. Adamlar yurt dışı kaynaklı bir operatör. Türkiye'de 30 TL'ye sundukları bir tarife/paket ücreti, an itibarıyla şirket kaynaklarına $4,93/€4,38/£3,87 olarak aktarılıyor. Bakın, devlete verilen vergileri düşmedim bu fiyattan, yine de ne kadar düşük meblağ olduğu görüyorsunuz. Vodafone İngiltere'nin sitesindeki fiyatlara bakın. En düşük tarife/paket ücreti £18 (139,50 TL).
    Tam bunu yazıcaktım +1
    Adamların burada kalmasını gerektitecek bir durum yok 3$ icin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya arkadaşlar.. Her ülkeden gelecek gelir o ülkenin kaynaklarına göre baz alınır..
    20 TL = 3 € diye bir hesap söz konusu olamaz. Sizce koskoca şirket bir ülkenin iletişim altyapısına girmeyi kur arttığında çıkış olabilir diye mi planlanmıştır?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.