Merhaba, Evimdeki vodafone fibernet bağlantımda ( superonline dan altyapısı alınan) Zyxel ZXHN H267A modem kullanıyorum. 5 Ghz bağlantılı laptop um ile nas üzerinden 4k remux filmler izlerken anlık duraksamalar yaşıyorum. Laptop taki 5 ghz bant kapasitesini kontrol ettiğimde, Bağlantı hızını (Alınan/İletilen): 866/866 (Mbps) olarak görüyorum. Çoğu zaman bunu da göremiyorum. Çünkü evde diğer bilgisayarlar da 5 ghz i kullanıyor. Ve incelememe göre bu zyxel modemin 5ghz için bağlantı hızı maksimum 867 Mbps zaten. Sorularım şu şekilde: 1)Yeni yüksek kapasiteli bir cihaz alırsam, bu bağlantı hızı yükselir ve bende takılmadan kablosuz olarak NAS taki 4k remux filmlerimi laptoptan izlerim. Doğru muyum? ( 5Ghz bağlantı hızı maksimum 1300 Mbps imiş) 2 Vodafone fibernet için modem mi almalıyım yoksa router kafi mi? ( Eve ince fiber kablosu direk geliyor, gpon terminale giriyor. Oradan da ethernet kablosu ile zyxel e) Almayı düşündüğüm cihaz (router kafi ise) : TP-Link Archer C80 AC1900 Wireless MU-MIMO Wi-Fi Router Fiyatı (hepsiburada.com) Cevaplarınız için teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean72 -- 27 Ocak 2021; 20:39:24 > |
Vodafone Fibernet için Router mı Modem mi alınmalı?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Router alacaksın tabiki , modem vdsl ve adsl içindir , ont cihazından çıkıp router'ın wan girişine gireceksin , linkini verdiğin router fena değil ancak usb'si yok usb'si olaydı yazıcı vs bağlayabilirdin
-
Bugün router siparişim geldi. Vodafone un verdiği router ı ( Zyxel ZXHN H267A ) söküp bu yeniyi bağladım. 7 Dk da kurdum.
Gpon terminalden gelen ethernet kablosunu ROUTER ın wan girişine takıp pppoe bağlantısı yapın. Oldu bitti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean72 -- 29 Ocak 2021; 22:54:6 > -
Modem haraç bedeli kesiyorlar mı faturada?
-
Aynen... Herşey dahil 94 Lira ödüyorum 100 mbit için...
-
hocam bu vodafone kendi altyapısı mı yoksa superonline altyapısı mı ? superonline da kendi modemi dışında birşey kullandırtmıyor mecbur superonline modemi + router olarak kullanılmak zorunda olunuyor
-
vodafone net kullanıyorsanız superonline altyapısında da olsanız istediğiniz router'ı kullanabiliyorsunuz. kendi cihazınızı kullanmanız için altyapı fark etmiyor. vodafone yanımda uygulamasından da wan kullanıcı adı ve şifrenizi kolayca alabiliyorsunuz.
-
Superonline altyapısını kullanıyor bende.
Daha önce superonline fiber abonesi iken de yine superonline ın verdiği ROUTER ı ( modem değil) değil, asus DSL-AC68U yu kullanmıştım. Aynı mantık. Gpon terminalden gelen ethernet kablosunun ucu asus un wan portuna takılacak ve pppoe olarak kurulum yapılacak ( Kullanıcı adı ve şifresini bilmelisiniz ama). Onların routerını çıkarıp kenara koymuştum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean72 -- 30 Ocak 2021; 15:0:45 > -
quote:
Orijinalden alıntı: ocean72Superonline altyapısını kullanıyor bende.
Daha önce superonline fiber abonesi iken de yine superonline ın verdiği ROUTER ı ( modem değil) değil, asus DSL-AC68U yu kullanmıştım. Aynı mantık. Gpon terminalden gelen ethernet kablosunun ucu asus un wan portuna takılacak ve pppoe olarak kurulum yapılacak ( Kullanıcı adı ve şifresini bilmelisiniz ama). Onların routerını çıkarıp kenara koymuştum.
Ne oldu hocam işin haloldumu yenisini alınca sorun router'dan mıymış ?
-
Yok maalesef. Aynı sorun var yine. Pot player ile devam
Bana avantajı çekim alanını tüm eve yaymak oldu . Güçlü, ihtiyaca göre konfigüre edilebilir ve güncel bir router ım oldu sadece.
Laptop ta 866 Mbps görüyorum yine 5Hz kablosuzda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean72 -- 30 Ocak 2021; 17:15:8 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X